Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!
  • blogginnlegg
    2
  • kommentarer
    26
  • visninger
    5 758

Om denne bloggen

Info om regler til el-anlegg, utdrag fra NEK (elektrobibelen) og ofte stilte spørsmål om EL

kanskje en lærerik blogg ;)

Blogginnlegg i bloggen

Elektrisk - hva kan man gjøre selv?

et gjentagende spørsmål som jeg ser rundt om er hva man selv har lov å gjøre på et elektrisk anlegg i følge norsk lov er det nokså lite man har lov til, hovedsaklig på grunn av den store brannfaren som vi har i norske trehus. Men, det finnes noen unntak:   DSB har laget en enkel liste over hva man selv har lov til. uansett bør man være litt forsiktig når man holder på, gjerne snakk med folk som har gjort det før om man ikke er helt sikker på hvordan det skal gjøres.

Håvardgj

Håvardgj

Bad, 2-pol og soner

EDIT:   NB! dette innlegget har utdrag fra NEK400:2014 og kan være utdatert. det vil komme en oppdatering etter hvert -H det er mange spørsmål om hva som er lov på bad, når skal det være 2-polet brudd og så videre. her vil jeg prøve å forklare litt om hva reglene sier     forvirringen om 2-polig brudd Mange spør om det alltid er krav til 2-polet brudd på et bad. det enkle svaret er at har man 2-polig bryter er man uansett sikker på å være innenfor kravet.

Håvardgj

Håvardgj

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.