Gå til innhold
 • Bli medlem

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Siste time
 2. ZoRaC

  Heatit termostat

  Hvor mange lys pr dimmer? Mer enn ett, vil jeg tro? Fibaro dimmer 2 bak en vanlig bryter (IKKE bak en dimmer). Koster vel ca 1000 kr pr punkt, ferdig montert. Da kan du styre mange lys på samme dimmer og ting virker selv om smarthussentralen skulle gå ned (mulig Hue også gjør det da?).
 3. doubles

  Heatit termostat

  Takk for svar! Jeg har nettopp begynt å lese om mulige løsninger, men har foreløpig landet på Hue fordi: - Det virker veldig brukervennlig (et viktig aspekt siden jeg har null erfaring med smarthus). - Første gjennomgang ga meg inntrykk av at det vil bli mye billigere. F.eks: Vi skal ha ca. 30 dimmere og brytere til en snittpris på ca. 1500 inkl. mva ferdig montert av elektriker. Med Philips Hue trenger jeg verken kjøpe en dyr dimmer, eller betale for montering av kabel mellom lampe og veggboks. En dimmer switch fra Hue koster 198 kr. Når du skriver Z-wave dimmere i veggboks, mener du at det er best å montere en vanlig dimmer og så f.eks Fibaro Dimmer 2, eller bare Fibaro Walli dimmer? Jeg skjønner ikke hvordan det kan bli billigere.
 4. I dag
 5. Moskus

  Heatit termostat

  Ingen av dem kalles bare "Heatit Termostat". Den har garantert en betegnelse, og hvis de ikke oppgir det så er det sannsynligvis versjon 1, dvs. Z-TRM. Noen grunn til dette? Hvis du skal bygge nytt hus hadde jeg hoppet bukk over Hue, og fått satt inn Z-wave-dimmere i veggbokser istedenfor. Det er lettere å stille soner (for det er svært sjeldent man stiller lampe for lampe), det er mer stabilt og man står friere til å velge lamper eller spotter man faktisk vil ha. Samt at det sannsynligvis blir noe billigere. HeatIt termostatene er Z-wave, og det skader ikke å ha mer utstyr på den protokollen heller. Det tror jeg, men jeg kan ikke sjekke for deg.
 6. SveinHa

  Fibaro vs Futurehome

  De fleste rom har bevegelsessensor som setter passe lysstyrke etter dag/kveld/natt, stue og soverom har manuell styring med android eller Wallmote Quad. Aner ikke besparelsen men i et hus fra 1840 så blir det åpent anlegg uansett så det kan evt fixes senere.
 7. Moskus

  Samsung SmartThings kommer.

  Det er mange SmartThings-brukere her, hvis det var det som var spørsmålet. SmartThings er riktignok nettopp lansert i Norge, men har vært på markedet en god stund.
 8. Moskus

  XIAOMI MI ROBOROCK robotstøvsuger

  Jeg vet. Jeg har undersøkt MQTT-ruta.
 9. Moskus

  Fibaro vs Futurehome

  Ikke alle som skal selge huset. Men veggbrytere er hendig å ha av og til, f.eks. når man har folk hjemme som ikke er smarthus-vante. Samtidig er det praktiske steder å ha selve controlleren, og plutselig kommer det noe smart nytt (som f.eks. en dimmer med hjul) eller man vil ha inn mer utstyr. Jeg er for veggbokser.
 10. ZoRaC

  Fibaro vs Futurehome

  Hva gjør du når du skal selge huset da? Eller når sentralen (og automatikken) krasjer? Hvor mye sparte du på å droppe veggpunktene?
 11. SveinHa

  Fibaro vs Futurehome

  Har ikke et eneste veggpunkt i huset, kun et par strategisk plasserte trådløse brytere...
 12. doubles

  Heatit termostat

  Jeg bør kanskje legge til at jeg er helt ny på dette. Vi skal bygge nytt hus og vil ha et enkelt oppsett med varme- og lysstyring. Lys blir Philips Hue. Termostaten skal styre varmekabler og varmefolie - vi ønsker muligheten til å endre/se-temperaturinnstilling, samt senking på natt, i arbeidstiden osv.
 13. doubles

  Heatit termostat

  Jeg har forsøkt å lese meg opp, men det er så mange forskjellige svar at jeg ble egentlig ikke noe klokere... Virker Heatit termostatene med Samsung Smartthings? Kreves det noe spesielt for å få den til å virke? Hva er forskjellen på Z-TRM2fx og den som bare kalles Heatit Termostat?
 14. mr.rs4

  Hvilke lader til Tesla er å anbefale?

  Kan man ikke trykke på knappen på siden av lade punktet? For å åpne luke og avslutte lading?
 15. ZoRaC

  Fibaro vs Futurehome

  Hva tenker du å spare på? Skal du droppe manuell styring av dimmerne, slik at man bare kabler til takpunkt og ikke veggpunkt? Det ville jeg i så fall revurdert...
 16. Det var nettopp det jeg gjorde [emoji4] ... og den ble feil Utfordringen jeg antok, var at stedet inneholder norske tegn i Østfold og Kråkerøy. Jeg antok derfor at jeg måtte encode hele URL’en. Pål Engh Kråkerøy
 17. Ikke annet enn det som står i beskrivelsen:
 18. Hehe, så ikke mk1 sitt svar. Skylder på Tapatalk [emoji39] Sent fra min BLA-L29 via Tapatalk
 19. Har du forsøkt å ta original url og endre denne til url-encoded, deretter bruke denne I oppsettet/configen din? Mulig det funker. Her er en online encoder du kan teste med: https://urlencoder.org Sent fra min BLA-L29 via Tapatalk
 20. Hei Noen som har sett på Samsung SmartThings? Ser ut til at prisene blir ca kr 200 - 300 pr sensor. https://www.samsung.com/us/smart-home/smartthings-wifi/ Jeg har forresten Somfy produkter hjemme. Hilsen Oddvar A.
 21. gullfrode

  XIAOMI MI ROBOROCK robotstøvsuger

  Var ment til RogerBL:) Blade sin plugin har ikke fungert med bevegelse hos meg siste halvannet året(brukte til å sette lys til 100% ved bevegelse når mørkt).
 22. Asbjørn42

  Tibber-invitasjoner

  Jeg brukte "henlagt" sin kode fra 12.juni. Her er min: https://invite.tibber.com/d0b14291
 23. mathiasn

  Tibber-invitasjoner

  Jeg benyttet Norseman sin kode, Benytt gjerne min: https://invite.tibber.com/8e5a6c53
 24. Moskus

  Fibaro vs Futurehome

  Den største forskjellen mellom Fibaro og FutureHome er graden av automasjon, det er egentlig det du skal velge mellom. Vil du komme til dekket bord det noen holder deg i hånda så gå for FutureHome. Vil du ha større muligheter, så se på Fibaro HomeCenter, men da er det også mange andre som er (minst) like bra, bl.a. HomeSeer (som jeg foretrekker), Home Assistant (open source), Vera eller SmartThings (nettopp lansert i norge, men har vært på banen lenge).
 25. Vet du noe om strømforbruk?
 26. Den er ikke smartifisert noe utover den innebygde fuktstyringen den har.
 27. Har du smartifisert denne på noen måte eller er automatikken i maskinen tilstrekkelig?
 1. Last inn mer aktivitet
×