Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Stor smarthusleverandør forsvant over natten?


Anbefalte innlegg

Insteon er visst ikke så stor i Europa, men har så vidt jeg skjønner vært ganske store i USA (og har drevet lenge med smarthus). 
 

For noen dager siden sluttet appen deres plutselig å virke og det ser ut til at firmaet har lagt ned og slått av serverne, uten forvarsel! :o Insteon hadde både egen hub og annen hardware, så mange har over natten gått fra smart til dumt hus. 
 

https://staceyoniot.com/insteon-is-down-and-may-not-be-coming-back/amp/
 

I utgangspunktet bruker systemet Insteon sine skyservere, men det skal visstnok være mulig å koble seg til lokalt via tredjepartsløsninger, så det skal være mulig å få huset smart igjen. 
 

Tenkte dette var en god påminnelse om hva som kan skje, brått og plutselig, om man baserer seg på skyløsninger… :o :( 

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme kan teoretisk også skje med selskaper som Tibber, Easee, Zaptec, Otovo, Mill, Oso mm. Selv om sannsynligheten varierer, er utfallet ved å basere seg på skyløsninger det samme. Overraskende lite fokus på dette.

Endret av petersv
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ganske sprøtt!

 

Heldigvis har de ikke låst alt ned. HomeSeer kan snakke direkte med Insteon-hubben, det kan sikkert Home Assistant, OpenHAB, etc. også. Det er dessverre mange andre produkter som blir ganske ubrukelige hvis skytjenesten stenger ned.

 

 

7 hours ago, petersv said:

Selv om sannsynligheten varierer, er utfallet ved å basere seg på skyløsninger det samme. Overraskende lite fokus på dette.

Vi nerder har jo stort fokus på det. Det er dessverre lite det går an å gjøre med det for oss, vi er rett og slett for få. Folk tror fremdeles at "smart" krever en "smarttelefon", og så lenge det gjelder vil denne trenden fortsette.

 

Vi kan imidlertid håpe på at en eller annen senator eller noen amerikanske politikere blir påvirket av dette. Da kan det hende det skjer noe.

 

Det burde ikke være lov å lansere smarte produkter som kun blir smarte når skyen fungerer. Lokal tilgang burde være standard. Ikke riktignok alle som vil bruke det, men vi som gjør vil elske det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Moskus skrev (9 timer siden):

Det burde ikke være lov å lansere smarte produkter som kun blir smarte når skyen fungerer. Lokal tilgang burde være standard. Ikke riktignok alle som vil bruke det, men vi som gjør vil elske det.

 

Ja dette må bli en del av en større "hvem eier produktet"-diskusjon. Litt i samme stil som Right2Repair så hjelper det lite når produktets hovedfunksjoner er fullstendig avhengig av skytjenester. 

 

I samme sjanger er jo også Harmony ganske utsatt for plutselig stenging over natten. Det eneste som holder det gående er Logitechs avveining mot omdømmetap hvis de skulle stenge ned. De har ingen inntjening lenger på produktene, så det er jo bare et spørsmål om tid. 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 hours ago, SveinHa said:

Ser nå der har versert noe rykter tilbake til nov 2020: https://forum.universal-devices.com/topic/31292-insteon-being-discontinued/

Joda, men det er så veldig langt fra hvordan det burde gjøres, selv om de nesten har gått over ende over natten.

 

Det er ikke helt Enron, men i vår del av verden er det ikke så langt unna... :(  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.