Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Z-wave rekkevidde/mesh/node-til-node osv..


tunvin

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har noen teknisk/praktisk spørsmål. Leste følgende på Wikipedia angående Z-wave:

 

"Z-Wave baserer seg på en kilde-rutet meshnettverkarkitektur. Enheter kan kommunisere med hverandre via mellomliggende noder. Slik kan signalene finne veier rundt hindringer og radioskygger i huset.[4] En melding fra node A til node C kan leveres selv om de to nodene ikke ligger innenfor rekkevidde, forutsatt at det finnes en node B som kan kommunisere både med A og C. Hvis den foretrukne ruten ikke er tilgjengelig, vil senderen prøve andre ruter til den finner en vei frem til node C. Derfor kan et Z-Wave-nettverk dekke et mye større område enn en enkelt enhet. Imidlertid kan mange slike hopp forårsake en liten forsinkelse i systemet."

 

Men noe forteller meg at dette ikke er så kult som det høres ut. Min første tanke var at alle enhetene fungerer som "mellom-noder". Men det er kanskje for godt til å være sant? Er det slik at det kun er protokollen som støtter denne typen kommunikasjon og IKKE alt utstyret? For man har vel rekkeviddeutfordringer med Z-wave også? Flere emner på forumet tyder hvertfall på det.. Hvor mye av utstyret som selges kan fungere som "mellom-node"?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 minutter siden, tunvin skrev:

Hvor mye av utstyret som selges kan fungere som "mellom-node"?

Her er ELI5-versjonen: Alt som har fast strøm opererer vanligvis som "mellom-noder".

 

De fleste systemer har en form form "network healing" eller "optimization" for en node eller et helt nettverk, hvor en node finner de korteste rutene frem mellom seg og master controller. Disse rutene lagres. Hvis en rute skulle være nede f.eks. fordi en plugin-modul er koblet ut, så velges en annen rute istedenfor.

 

Et godt håndtert Z-wave nettverk skal i teorien ikke ha problemer med rekkevidde eller hastighet. I praksis har nok faktisk mange slike gode nettverk, men av og til trøbler en node eller det kan være overdrevet mye aktivitet på nettverket (f.eks. ved for hyppig polling eller energirapportering), og da kan man nok få problemer. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.