Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Alexa og sonos


Anbefalte innlegg

Jeg bruker alexa til å styre sonos sonene i huset. Men oppsettet er ikke bare bare. Slik jeg har løst det ved å lage en custom skill som krever nodejs og sonos-http-api (https://github.com/jishi/node-sonos-http-api) kjørerende på lokalnett, dette hadde jeg kjørende fra før. I tillegg så må det åpnes i router/brannmur slik at skill'en får sendt alexa kommandoer til sonos-http-api'et. Det funker veldig bra, til og med frønka i huset bruker det. Eneste minus er at sonos-http-api ikke støtter tidal, da kunne man si "alexa, tell sonos to play album {AlbumName}" eller "alexa, tell sonos to play artist {ArtistName}". Jeg har løst dette med å lage sonos spillelister med artistnavn/albumnavn på det vi hører på mest, litt krunglete, men da funker det greit. 

 

Vi må bruke "sonos" som invocation name (eks: alexa, tell sonos to play music). "alexa, play music" virker ikke da dette vil bruke amazon sin egen musikk tjeneste. 

 

Jeg har 7 sonos soner, og 4 dot'er i huset, så en liten herlig ting som jeg har laget er at man slipper å si hvilke sone man skal spille musikk i om man befinner seg i aktuelle rommet. Man kan som sagt bare si "alexa, tell sonos to play music", så finner systemet ut hvilke dot (device id) som man snakker med og spiller i det rommet den befinner seg i. Man kan i tillegg også angi sone, "alexa, tell sonos to play music in attic".

 

Operasjoner som alexa kan styre sonos med er; play, stop, play radio, next song, previous song, volume up, volume down, set volume.

 

Fant i etterkant at det finnes en slik løsning på github, med masse flere integrasjoner mellom alexa og sonos -> https://github.com/rgraciano/echo-sonos

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å styre play stop next osv er greit.

Jeg bruker bare anymote. Alexa tell anymote to play in my kitchen feks.

 

Men er jo den der at jeg kan si hva jeg vil høre jeg venter på ;)

Gjerne en sammenkjøring så en kan høre drt samme på echo og sonos.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.