Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

HomeSeer, SSL, Mono og Triggers!


Anbefalte innlegg

Jeg skriver dette for å få ut frustrasjon, hjelpe andre i samme situasjon, og dersom noen har bedre forslag tas de imot med takk.

 

Etter at jeg oppdaterte til HS3 3.0.0.318 (Linux) (godt mulig jeg har hoppet over et par versjoner), kommer denne feilmeldingen på Plugins-->Manage:

attachment.php?attachmentid=59899&stc=1&

 

Det vil altså si at man får ikke oppdatert sine plugins eller installert nye...

Dette skyldes at fra HS3 3.0.0.312 endret man protokollen fra http til https. På linux kreves mono for å kjøre HomeSeer3. Standard versjon av mono på debian jessie (både raspbian og «vanlig») er mono 3.2.8, og den versjonen har ikke støtte for ssl. Det løste man tidligere ved å laste inn sertifikater fra mozroots, men det er en stund siden mozilla sluttet å tilby dette, og det virker nå på færre og færre distribusjoner etter hvert som mozroots blir mer og mer utdatert.

I denne tråden kommer HomeSeer-folka med utdatert info de har sakset fra nettet om hvordan fikse dette, men mozroots er altså ikke lenger støttet, og dette fungerer ikke!

https://board.homeseer.com/showthread.php?t=187612&page=7&styleid=8&styleid=1

 

I debian jessie er det meget enkelt å oppdatere mono ved å legge til monos egen repo: http://www.mono-project.com/download/#download-lin-debian

Problemet med dette er:

Dersom man migrerer HS3 fra mono 3 til mono 4/5 eller windows, mister man alle triggere på eventene. Man kan ikke bare legge til triggerne, men må lage alle eventen på nytt.

For meg er det ikke et alternativ  å legge inn alle eventene på nytt -- då må jeg bruke hele ferien. Så hva gjør jeg? Løsningen for meg ble å hacke til en oppgradering til mono 3.12.0 -- den siste versjonen av mono 3, og med innebygd støtte for ssl (ca-certificates-mono installeres som del av mono-complete). Dessverre fins det ingen pakke fra mono-project for mono <5 for debian jessie, så jeg legger i stedet til pakken fra forrige debian-versjon: wheezy.

 

Fjern først mono fullstendig, alle pakker, jeg gjorde (kjør dette som to separate kommandoer):

sudo apt remove --purge --auto-remove mono-complete
sudo apt remove --purge --auto-remove mono-runtime

'dpkg-query -l | grep mono' skal nå ikke gi noe output.

 

Nå kan du legge til mono 3.12.0 fra monos eget wheezy-repo:

#Legg til nøkkel
sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys 3FA7E0328081BFF6A14DA29AA6A19B38D3D831EF

# Legg til mono repo fra wheezy, låst til versjon 3.12.0
echo "deb http://download.mono-project.com/repo/debian wheezy/snapshots/3.12.0 main" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list

sudo apt-get update

# Legg til mod_mono repo
echo "deb http://download.mono-project.com/repo/debian wheezy-apache24-compat main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list

# Legg til libgdiplus
echo "deb http://download.mono-project.com/repo/debian wheezy-libjpeg62-compat main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list

sudo apt-get update

sudo apt-get install mono-complete

Og ikke glem å reinstallere de ekstra pakkene HS3 krever iflg installasjonsveiledningen. Noen av dem vil ha blitt slettet da du fjernet den gamle versjonen av mono.

sudo apt-get install chromium mono-vbnc libmono-system-web4.0.cil \
libmono-system-design4.0.cil \
libmono-system-web-extensions4.0-cil \
libmono-system-runtime-caching4.0-cil flite

(Et annet alternativ hadde vært å nedgradert operativsystemet til debian wheezy, og så lagt til monos repo og låst mono til 3.12.0, men wheezy har ikke så lang tid igjen med oppdateringer/support.)

 

Nå skal HS3 igjen starte, og ssl/https virker i HS3/mono, og du beholder alle eventene!

 

Dette er i det store og hele ganske sløvt av HomeSeer. Dette gjelder ikke bare for oss som kjører HS3 på «vanlig» linux (eller pi), men det gjelder migrasjon fra Zee til Zee2, eller annen troller. Dersom HomeSeer bare hadde nevnt i installasjonsintruksene at man låste seg til mono 3 dersom man brukte det, kunne man bare installert mono 4/5. Mono 4 har vært ute i årevis.

Sisteposten her oppsummerer dette godt: https://forums.homeseer.com/showthread.php?t=184607

Jeg håper ommleggingen til ssl tvinger frem en offisiel løsning siden mange har trollere med mono 3, og mozroots kommer nok snart til å slutte å virke.

 

Jeg håper dette hjelper noen...

 

Endret av DiderikFrom
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for en post, som jeg er sikker på at kommer til nytte for flere!

Som du ser (av den linkede posten min du la inn), så lærte jeg dette "på den harde måten"... :( Jeg har i ettertid migrert fra Debian til Ubuntu Server og kjører nå siste Mono-versjon (4.8, eller noe sånt) og ting fungerer veldig bra og stabilt, i det minste. Men, jeg måtte lage ALLE events på nytt - en pils og 2 skjermer gjorde det overkommelig på en kveld, men det var litt PIA! 

 

Jeg valgte den løsningen, da jeg brukte "PHLocation"-plugin, koblet mot iCloud og den nye TLS-krypteringen Apple innførte i starten av året krever minimum Mono 4.8 for å fungere...

 

En annen "løsning" jeg brukte før jeg hoppet opp på ny mono var å manuelt legge til SSL-sertifikatene for de domene jeg trengte tilgang til.

F.eks 

certmgr -ssl https://files.dropbox.com

(mange plugins er hostet på Dropbox, dette vil legge til Dropbox sitt sertifikat i Mono sertifikatlageret ((også på Mono 3.2.8)).

 

Som du sier, støtten vil etterhvert forsvinne, så jeg tror jeg ville sjekket værvarselet og funnet en kveld (eller fridag) hvor det er meldt grisevær, kjøpe inn en pils eller to og rett og slett ta "hoppet" fra gammel Mono til ny (4.x), for før eller siden må det gjøres og så vidt jeg har forstått på HS-forumet så vil det aldri bli mulig å gå fra Mono 3.x til 4.x, uten å lage alle events på nytt, rett og slett fordi de ikke får det til pga en endring i Mono som de ikke "kommer rundt".

 

EDIT:

I den tråden min du lenket til nevnte noen at de hadde migrert fra Mono 3.x til Windows, uten problemer.

Kanskje man kan migrer fra Mono 3.x -> Windows -> Oppgradere Mono til 4.x -> Importere fra Windows?

Endret av ZoRaC
Lenke til kommentar
Del på andre sider

59 minutes ago, ZoRaC said:

Som du ser (av den linkede posten min du la inn), så lærte jeg dette "på den harde måten"... :(

Det blir vel en hard måte for meg også, men nå må jeg bare ta en timeout og se om det dukker opp en løsning i løpet av det nærmeste året. Hvis ikke er det vel bare å sette seg ned og brette opp armene.

 

 

48 minutes ago, ZoRaC said:

En annen "løsning" jeg brukte før jeg hoppet opp på ny mono var å manuelt legge til SSL-sertifikatene for de domene jeg trengte tilgang til.

F.eks 


certmgr -ssl https://files.dropbox.com

(mange plugins er hostet på Dropbox, dette vil legge til Dropbox sitt sertifikat i Mono sertifikatlageret ((også på Mono 3.2.8)).

 

Jeg forsøkte dette i forskjellige implementasjoner, men fikk det ikke til å fungere. Mange av serifikatene listes som ugyldige etter at de er importert. Det gjelder bl.a. noen av sertifikatene diverse tråder hevder trengs for å nå HomeSeers Updater. (Akkurat som Pete her: https://board.homeseer.com/showpost.php?p=1298515&postcount=130). Det er godt mulig dette fungerer på noen plattformer (32-bit?), men jeg tror etter hvert som mono 3.2.8 blir eldre og eldre at det blir vanskeligere og vanskeligere. Jeg har fiklet med mozroots certmgr en god stund for å bruke https for å bruke Telenors SMS API. Etter at APIen ble lagt ned har jeg ikke tenkt på dette, og det er gått enda lenger siden mozroots ble avviklet.

 

53 minutes ago, ZoRaC said:

EDIT:

I den tråden min du lenket til nevnte noen at de hadde migrert fra Mono 3.x til Windows, uten problemer.

Kanskje man kan migrer fra Mono 3.x -> Windows -> Oppgradere Mono til 4.x -> Importere fra Windows?

 

Jeg testet å migrerere til Windows i går uten hell. Akkurat samme problem...

@Moskus skriver her

at han migrerte fra Zee2 med mono 3 til windows med hell, men det funket altså ikke for meg og diverse andre. Kan det ha vært fra en Zee2V2 (som jeg forstår har mono 4)?

Men her er jeg på gyngende grunn -- jeg kan ingenting om troller'ene...

Men dersom det fins en workaround blir jeg veldig glad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 hours ago, Oddvar said:

Debian kommer med versjon 9 på lørdag, med mono 4.6 elns. Hjelper ikke på problemet med triggerne da. 

Det gjør nok ikke det. Som det fremkommer over, går man fra homeseer konfigurert på mono v 3.x til mono 4 eller høyere (eller Windows), mister man triggerne, og må bygge opp eventene på nytt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.