Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ID-Lock V2


Anbefalte innlegg

På 17.8.2018 den 8.24, toonwolf skrev:

Dette er også et problem for oss som bruker Homeseer. Svaret fra ID Lock var at de jobber mot ulike leverandører av smarthus-sentraler for å sikre at låsene skal fungere mot de. Om det viser seg at dette ikke fungerer mot flere har de gjort en dårlig jobb. Har purret på ID Lock support om akkurat dette, men ikke fått noe svar ennå.

Svar fra ID Lock Support i dag: "Takk for tålmodigheten din, vi har dessverre ikke et tidspunkt å komme med for når dette blir utbedret, vi jobber med forskjellige leverandører av Z-wave gateway for å komme frem til en løsning."

 

Er det bare meg eller er dette noe som burde fungert fra dag 1 også med tanke på at de har hatt god tid til å gjøre dette all den tid de har ventet på sertifisering av Z-wave modulen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 minutter siden, toonwolf skrev:

Er det bare meg eller er dette noe som burde fungert fra dag 1 også med tanke på at de har hatt god tid til å gjøre dette all den tid de har ventet på sertifisering av Z-wave modulen?

Her er det sikkert andre med mer kjennskap til Z-wave-sertifisering enn meg, men jeg har inntrykk av at selve Z-wave-sertifiseringen sikrer vel kun at enheten kommuniserer skikkelig og kan snakke med andre noder og interfacer. At den sender slik detaljinformasjon som hvem som låste opp tror jeg ikke det blir kontrollert for. For alt vi vet er det ikke sikkert at det er et krav om at låsen skal sende denne informasjonen...

 

Men at vi forventer at alle våre forskjellige gatewayer/interfacer får denne informasjonen fra låsen kan du banne på! Her virker det mer og mer som om IDlock har gått på en smell. Kanskje de ikke har sjekket nok? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Opplevde i dag at låsen begynte å spille Twinkle twinkle som et tegn på dårlig batteri. Er bare halvannen uke siden vi tok i bruk låsen. Bruker ikea standard batteri. Forsøkte å bruke oppladbare fra ikea men disse passet ikke. Noen andre erfaringer på dette og noen som har fått brukt oppladbare batteri uten å tvinge de på plass? Halvannen uke er i minste laget...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser nå at låsen oppfører seg som om den skulle være en enhet som er koblet til strøm og ikke batteri.
Ikke rart at den tappes for strøm.
Er det noen andre som opplever dette og har eventuelt forslag til fix?
Prøvd å se i openzwave config men vil ikke sette en verdi uten å vite konsekvensene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Singularity skrev:

Jeg ser nå at låsen oppfører seg som om den skulle være en enhet som er koblet til strøm og ikke batteri.

Låser støtter "beaming", dvs. de kan motta beskjeder uten at det koster for mye strøm.

 

Hva mener du gir inntrykk av at den oppfører seg som om den gikk på fast strøm?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I Domoticz rapporteres det på enheter som er tilkoblet fast strøm som at de er kontinuerlig våkne. Har ikke opplevd det før på enhet som går på batteri.
Men noen som har fått til å bruke oppladbare batteri?
Og for dere som får rapportert batteristatus, hva kjører dere på og hvilken xml har dere brukt? Hos meg får jeg kun rapportert low battery, det samme som HS-brukere.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker Home Assistant 

 

får ut følgende relevant info med "node info" 

battery_level: 100
capabilities: frequent,routing,beaming
friendly_name: ID Lock AS ID Lock 150
is_awake: true
is_failed: false
is_info_received: true
is_ready: true
is_zwave_plus: true
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som mokus sier, så er dette jo beaming devicer.

 

HA burde tagge dette under capabilities -> hvor det f.eks står beaming, routing, frequent

 

Sjekk om du har manuell pulling aktivert

Endret av geirra
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 15.8.2018 den 20.53, toonwolf skrev:

Det var mulig å taste inn kode, men i det du skulle til å trykke på # ble displayet svart. Ingen koder fungerte, heller ikke masterkode. Til alt hell er låsen koblet til Homeseer og jeg kunne sende unlock kommando som gjorde at jeg kom inn. Løsningen på dette problemet var å ta ut alle batteriene og på den måten nullstille låsen. Noen andre som har vært borte i lignende problem?

til info har akkurat det samme også skjedd med en annen ID Lock 150 lås på kort tid. Det er bare 7 dager sist det skjedde med den andre låsen. Felles for begge disse låsene er at de er har ny Z-wave modul installert og begge er paret mot HomeSeer (ikke samme installasjon). Løsningen denne gangen som med den andre låsen var å låse opp via Z-wave kommando for deretter fjerne alle batteriene og sette de inn igjen. "Løsningen" med å slå av "Relock funksjonen på låsen" som support hos ID Lock foreslår skjønner jeg ikke hva har med denne saken da det ikke er mulig å komme inn for å gjøre dette uten å først låse seg inn via Z-wave kommando og deretter ta ut batteriene.

 

video som viser problemet: https://drive.google.com/file/d/1zvzLzzPE3GGBFyJ6ZV80V2DTV8gL609A/view?usp=sharing

batterier har blitt fjernet og satt inn igjen og låsen fungerer som normalt: https://drive.google.com/file/d/1wZsn4ONKDpoqx8K8Qh-zZ2SAYpp39Y17/view?usp=sharing

 

Nå venter jeg bare på at ID Lock # 3 også skal få dette problemet :-|

Endret av toonwolf
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 20.8.2018 den 12.48, Moskus skrev:

Men at vi forventer at alle våre forskjellige gatewayer/interfacer får denne informasjonen fra låsen kan du banne på! Her virker det mer og mer som om IDlock har gått på en smell. Kanskje de ikke har sjekket nok

Mottok dette svaret fra ID Lock support etter at jeg hadde stilt spørsmål ved akkurat dette: "Dessverre er det slik at vi ikke har kunnet starte integrasjonsarbeidet mot gateway før modulen var ferdig sertifisert da det kom endringer vi måtte implementere gjennom sertifiseringsprosessen. Vi er i gang med integrasjon mot flere leverandører av Z-wave gateway og håper å ha et mye bedre bilde av kompatibilitet utover høsten."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Ba om statusoppdatering fra ID Lock på arbeidet med å gjøre ID Lock 150 kompatibel med Homeseer. Fikk dette svaret "Vi jobber med saken. Dessverre er det vanskelig å si når dette vil være ferdig da det ikke bare står på oss. Følg med på våre facebook-sider og på nettsiden vår." - Jeg tipper dette ikke er på plass før Q1-2019, noen andre som vil tippe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Rart, min har samme batterier som fra når den var ny i starten av året. Jeg bruker z-wave med hass.io. Jeg har ikke aktivert automatisk gjenlåsing, tror det tapper battereiene kjapt iom at mekanikken nok bruker vesentlig mer strøm enn elektronikken. Jeg har satt på automatisk låsing på kvelden, og så låser bare førstemann som skal ut opp på morran. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

26 minutter siden, petersv skrev:

Jeg har satt på automatisk låsing på kvelden, og så låser bare førstemann som skal ut opp på morran. 

Kan jo være at noen bor andre steder hvor det er aktuelt å låse oftere... Men det er rart. Vår Yale lås (US-modell med EU Z-wave) varer LENGE på batterier. Og der er det også en motor som kjører låsebolten frem og tilbake.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dørlåser skal ikke ha på polling for å rapportere status. Da er det noe galt :) Feks dårlig signal, ikke nærme nok naboenheter som støtter beaming.
Er de litt unna zwave kontrolleren må de ha andre zwave enheter i nærheten som støtter beaming. Noe de fleste zwave enheter av nyere dato som ikke går på batteri gjør.

 

http://thingsthataresmart.wiki/index.php?title=Beaming

 

Ser de 2 Danalock v3 zwave låsene jeg har ligger an til ca 14-15 måneders batteritid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.