Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ID-Lock V2


Anbefalte innlegg

Oppdaget noe spesielt i dag. Akkurat i det jeg er i ferd med å smelle igjen døra husker jeg at jeg har glemt noe, sensor er akkurat borti og gir en lyd. Jeg går inn henter det jeg har glemt og går ut igjen. Lukker døra, men den låser ikke av seg selv som den normalt gjør etter noen sekunder. Dette er på nyeste offisielle firmware.

 

Forøvrig hadde jeg også ett annet problem tidligere i uka på oktober firmware. I åpen stilling ble sensor presset inn (noen lente seg mot døra), døra gikk i lås, og når sensor ble sluppet gikk det alarm. Knappen for å låse opp virket ikke og tok batteriene for å få den til å slutte.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg hatt min første dårlige erfaring med låsen. Oppgraderte til 1.1.5 for en ukes tid siden, og igår ville ikke låsen ta imot kode og slippe meg inn. Trykket koden men den responderte ikke på firkant. Etter å ha fått "innsidehjelp" og låst opp fra innsiden et par ganger så ville låsen respondere igjen. Syns det er litt skummelt å ha en lås man ikke kan stole på. Noen andre som har hatt lignende problemer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri vært borti noe sånt med noen av mine. En annen ting er at jeg aldri ville satt noe annet enn en helt enkel, mekanisk lås et sted der man virkelig må inn, som hjemme, uten å ha ei bakdør med en annen lås. Derfor byttet jeg ut blindlokket på terrassedørene med FG-godkjent låssylinder da jeg monterte ID Lock både i utleiedelen av huset og på hytta.

 

Fins det forresten noen form for løsning for å erstatte hasper i vinduer med noe som kan låses opp utenfra? For da kan jeg sette ID Lock i vår del av huset også. Det har ikke flere dører. Huset er i et verneverdig trehusstrøk og har ganske nye, koblede vinduer med tradisjonelle hasper.

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 minutter siden, ralph skrev:

Oppgraderte til 1.1.5 for en ukes tid siden, og igår ville ikke låsen ta imot kode og slippe meg inn. Trykket koden men den responderte ikke på firkant.

Jeg er ganske fersk med IDlock, og har ikke hatt den mer enn et par uker. Jeg fikk den ikke lagt til med Z-wave før 1.1.5-oppdateringen, men etter hadde vi problemer med at låsen ikke ville låse seg opp. Løsningen var å skyve døren inn i karmen, så lot døra seg åpne.

 

Som sagt så var dette en helt ny dør med en helt ny dørlås i et helt nytt påbygg, og det ordnet seg mer "permanent" med å justere sluttstykket i døren.

 

 

5 minutter siden, Mastiff skrev:

Fins det forresten noen form for løsning for å erstatte hasper i vinduer med noe som kan låses opp utenfra?

https://products.z-wavealliance.org/products/2477 :D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny kjedelig utvikling. Jeg har hatt automasjon gående basert på sensor i døra. Den rapporterte 1 i normal stengt stilling, 2 hvis den ble åpnet innenifra og 6 når den ble åpnet utenifra eller via zwave. Nå etter ny firmware rapporterer den kun 1 og 2, ingen sensor rapporterer at dør åpnes utenifra eller via zwave. Og jeg som trodde jeg skulle slippe å være betatester ved å kun bruke offisiell firmware...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, yrune skrev:

Og jeg som trodde jeg skulle slippe å være betatester ved å kun bruke offisiell firmware...

Meld feil til support hos ID Lock om du ikke har gjort det allerede. Det er den eneste måten vi kan få de til å oppdatere og fikse firmware

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@ralph, har du hatt tilsvarende problem flere ganger, eller var det bare den ene?

 

@yrune, har det blitt noen endring på rapportproblemet?

 

Har noen av dere prøvd å nullstille låsen fullstendig og se om det hjelper? Iblant kan jo ny firmware på ting krasje med tidligere innstillinger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen endring, har ikke hatt tid til å rapportere til idlock enda, de skal ha så mye info..

 

Regnet med at jeg får beskjed om å nullstille bare, det fikk jeg sist gang jeg rapporterte batteri problem. Men antar at det er en del pes. Spesielt med tanke på fjerning av zwave var noe styr i Home assistent sist gang jeg prøvde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@ralph, det syns jeg du skal.

 

@yrune, jeg nullstiller alltid uten Z-Wave-enheten i låsen. Jeg gidder aldri fjerne den fra nettverket og legge den til igjen. Jeg har ingen som helst tro på at det kan gjøre noe fra eller til så lenge den opprinnelige paringen har vært vellykket og problemfri. Hvis man mistenker at det er noe med Z-Wave, er det like greit å slette det som handler om låsen i XML-en til Z-Wave (ligger i HA-katalogen) og få den inn igjen på nytt på den måten. Da fjerner man ikke låsen fra nettverket, men man får inn friske opplysninger om den.

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 9.5.2019 den 10.56, Mastiff skrev:

 jeg nullstiller alltid uten Z-Wave-enheten i låsen. Jeg gidder aldri fjerne den fra nettverket og legge den til igjen. Jeg har ingen som helst tro på at det kan gjøre noe fra eller til så lenge den opprinnelige paringen har vært vellykket og problemfri. Hvis man mistenker at det er noe med Z-Wave, er det like greit å slette det som handler om låsen i XML-en til Z-Wave (ligger i HA-katalogen) og få den inn igjen på nytt på den måten. Da fjerner man ikke låsen fra nettverket, men man får inn friske opplysninger om den.

 

Når er det xml-filene leses? Jeg trodde det kun var under inkluderingen, men det er kanskje feil?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@DeVille Jeg vet ikke hvordan deter med Domoticz, men det skjer ved hver oppstart av HA. Derfor kan man legge inn ny informasjon i den, som jeg har gjort med både ID Lock og Heat it!-termostatene mine. Man må bare passe på å stoppe HA først, for det skriver til fila når det avsluttes, og da skrives de opplysningene som allerede ligger inne.

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, må høre om det er noen andre som opplever dette.

Oppgraderte låsen sist da ny firmware kom ut.
I forbindelse med dette skiftet jeg til nye batterier.
I går så var låsen nede på 20 % (har det gått 3 uker?) og i dag resatte jeg låsen, samt slettet konfig i HA.

 

Har noen andre opplevd bedre eller verre batteritid med siste konfig etter å ha resatt låsen?

Ellers har jeg oppdatert til nyeste OpenZwave, da jeg så at IdLock hadde fått ny konfig.
Men får bare opp en sensor - lås.
Med tidligere konfig  fikk jeg opp 8 forskjellige.
Hvilken konfigurasjon er det folk bruker på sine låser og hvilken fungerer best nå som IdLock har fått ny konfig?
 

Endret av Singularity
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er foreløpig ikke imponert over batteritiden i det hele tatt. Jeg har da heller ikke brukt låsen uten siste oppdatering, så jeg har ikke noe sammenligningsgrunnlag utenom den gamle Z-wave styrte Yale-låsen min som varte nesten et år på et sett med 4xAA-batterier.

 

Jeg byttet batteri den 7. mai kl. 07:00, dvs forrige uke:

image.png

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min erfaring med batterilevetiden er "ok". Nå kjører ikke jeg statistikk slik som du gjør @Moskus, men de har holdt seg på rundt 65-70% i ganske lang tid (4-6 mnd. ish) og låsene brukes MYE. Bruker "Clas'ern" batterier for det meste. Batterilevetid/forbruk vet jeg har vært "topp" prioritet hos ID Lock og skal også være "fikset" i siste firmwareoppdatering som de har rullet ut. "Fixed a bug related to high power consumption when lock is spammed with traffic from Z-wave network" og "Fixed several bugs causing high power consumption".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

33 minutter siden, toonwolf skrev:

Batterilevetid/forbruk vet jeg har vært "topp" prioritet hos ID Lock og skal også være "fikset" i siste firmwareoppdatering som de har rullet ut. "Fixed a bug related to high power consumption when lock is spammed with traffic from Z-wave network" og "Fixed several bugs causing high power consumption".

Ja, jeg leste at de sa så, men erfaringer herfra og på Facebook er at det nok er en del bugs ang. strømbruk igjen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

45 minutter siden, Mastiff skrev:

 

Det haster da ikke... ;) 3995 på Proshop, og der har den ligget lenge:

 

 

 

Dette er uten zwave modul, den koster 699,- i tillegg på proshop. På Kjell blir det nå ca 3500 uten og 4000 med

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.