Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ID-Lock V2


Anbefalte innlegg

4 minutes ago, toonwolf said:

Skjønner at noen kan få en lås som har en feil, men kan dette problemet også skje på en lås som har fungert i 1 år?

 

 

@toonwolfTydeligvis, siden min hadde kjørt mange måneder på de forrige batteriene, og det om vinteren (selv om den ikke er så veldig kald på Sørlandet, er ganga uoppvarmet, så det er kjølig der ute), og så plutselig begynte den å sluke batterisettet på under ei uke.

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Allerede gjort. Det interessante var at fyren fra ID Lock foreslo at jeg oppdaterte til siste firmware...når utedelen var død. Jeg måtte skrive en forklarende mail om at det er litt vanskelig å få oppdatert noe som helst når man ikke har tastatur som fungerer! Tydelig at han aldri har satt sine bein i en ID Lock, han har vel bare et flytskjema å jobbe med...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Mastiff skrev:

Er det på nyeste firmware

Ja, alle låser er på nyeste firmware. Ikke hatt problemer med at % på batteri viser feil etter en oppdatering som kom i fjor høst som fikset dette problemet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, jeg var ute på hytta og tok ut batteriene av låsen i 10-15 minutter og satte dem inn igjen. Men det hjalp ikke noe. Den viser fremdeles 0 i batteri, som den har gjort i en måned, mens det ikke er antydning verken til treg lås eller "Twinkle, Twinkle". Aner ikke hva som skjer der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, Mastiff skrev:

viser fremdeles 0 i batteri,

Vet du bruker Hass, men om du hadde brukt HomeSeer hadde jeg villet tatt en "rescan" på låsen. Om det ikke hjalp en "ekskludering/inkludering". 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal prøve en nullstilling av låsen først, jeg hater å ha hull i Z-Wave-nettverket, så da må jeg ekskludere fem enheter og legge dem inn på nytt. ;)  Heldigvis er det ikke i huset, der har jeg 15 enheter. Men "Rescan", er ikke det bare det samme som Heal Node i Hass?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff, da. Vel, noe må jeg joo ha å gjøre når jeg er ferdig med huset og det er leid ut igjen... Men det snåle er at batteriprosenten har vært vist riktig siden i fjor høst, og så plutselig la den seg på 0 i slutten av juni, rett før foreldrene mine skulle ha hytta i en måned, og der ligger den ennå. Og det er med nyeste firmware, tror jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tidligere måtte jeg bruke tastaturet for at den skulle oppdatere batteri status i HASS, men mener det ble fikset for noen firmware siden. Skal bruke tastaturet i kveld for å se. Bruker eller bare zwave for å åpne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, Mastiff skrev:

Så vidt jeg husker, er det vel nok å åpne låsen manuelt for at den skal oppdatere

Det er riktig, status på batteriene blir kun oppdatert i kontroller når du låser opp enten med kode eller RFID. Om du kun bruker Z-Wave vil du ikke få disse oppdateringene. Mulig at dette har blitt endret i en eller annen firmwareversjon, men kan ikke se det i versjonshistorikken

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 hours ago, toonwolf said:

Det er riktig, status på batteriene blir kun oppdatert i kontroller når du låser opp enten med kode eller RFID. Om du kun bruker Z-Wave vil du ikke få disse oppdateringene. Mulig at dette har blitt endret i en eller annen firmwareversjon, men kan ikke se det i versjonshistorikken

 

Det har blitt endret, min har oppdatert status nå uten at jeg har brukt kode de siste 2 ukene.

 

Forøvrig kan meldes at drøyt 2 uker etter at jeg monterte ny utedel rapporterer nå låsen 65% batteri istedefor 70% som den rapporterte de 2 første ukene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er jeg med i klubben og har montert ID LOCK 150. Bruker SmartThings med RBoy app/handler. Oppdatert til siste versjon med Updater app (1.1.7). Batteristatus veksler mellom 80 og 1, men det skal vist være slik. Har nå bare 2 problemer igjen å løse: Få justert fall/reile forhold slik at det går an å åpne døren innenfra UTEN å måtte låse opp manuelt først, og få parret RFID-brukkene. Har forsøkt å ta ut batteriene og sette dem inn igjen, men det stopper alltid opp der vi taster inn RFID brikke nr. Har forsøkt med 1 og 2. Kanskje jeg må ha et nr som er høyere enn PIN brukerne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lokasjon på RFID brikke fra 1 og oppover skal gå bra selv om du har kode på plass 1 også. Du sier at det stopper opp før du skal presentere brikka på låsen. Min erfaring er at etter sekvensen med menyvalg som avsluttes med at brikke skal presenteres, så må brikke legges inntil låsen øverst ved symbolet for RFID, så lager låsen lyd som bekrefter avlest brikke, deretter fjerner man brikke og trykker firkant raskt etterpå. Jeg sleit i starten med at jeg trodde brikka skulle avleses og det var det, men da fikk jeg timeout...

 

Edit: så nå at det stopper når du skal skrive inn nummer på RFID brikke. Nøyaktig hva taster du og hvor stopper det? Hvordan vet du at det stopper?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

On 27/06/2019 at 10:40, Hillmar said:

Jeg har hatt ID Lock 150 siden den kom på markedet (forhåndsbestilt) og har aldri hatt problemer med batterilevetiden. Om jeg husker riktig så satte jeg inn 4 batterier når jeg installerte den og byttet ut de 4 med 8 nye når Z-Wave enheten ble installert en gang etter sommeren i fjor (de 4 batteriene var da ikke tomme, men byttet de når jeg først var i gang). Jeg var med på betatesting av ny FW og oppdaterte FW siste gang i februar i år tror jeg (husker ikke hvilken versjon det var, men kan det ha vært 1.1.0?).

 

Men følgende tekst i release note for versjon 1.1.7, "Fixed a bug related to amount of notifications sent when unlocked/locked from z-wave", fikk meg til å oppdatere den igjen nå, i håp om at teksten betydde at rapportering av hvem som har låst opp var rettet (som det ikke var).

Dette gjorde jeg for noen dager siden. Batterinivået rapporterte 70% før oppdateringen og 65% når jeg var ferdig, MEN nå noen dager senere er jeg nede på 45%! Jeg har som sagt aldri opplevd sånn batteriforbruk på denne låsen før, så kan ikke skjønne annet enn at det har med FW oppdateringen å gjøre.

 

Så lærdommen er, som alltid, avvent oppdatering til "noen andre" har testet om det er problemer med den ?

Saken blir selvfølgelig også rapportert til ID Lock.

 

Edit:

Jeg kan legge til at det siste halve året så har låsen vært satt om med auto lock (at den alltid låser seg automatisk igjen), men dette skrudde jeg av noen uker før jeg oppdaterte med ny FW. Men dette skulle vel bare tale for enda bedre batterilevetid nå enn før...

 

En liten update fra meg:

I mitt tilfelle så kan det se ut som om det ikke var økt batteriforbruk som var årsaken til at rapportert batterinivå falt så drastisk etter oppdatering. Jeg misstenker at det heller var et resultat av at "batterikurven" har blitt justert i nyere firmware. Etter oppdateringen i slutten av juni har nemlig batterinivået forblitt på 45%...

 

Så inntil låsen eventuelt motbeviser det så friskmeldes den.

 

Og for oversiktens del; denne låsen benyttes altså med Homeseer.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitelux, jeg taster mastercoden *1 *6  1* og det blinker blått. Får ikke bekreftelsetone (OK-lyd), som det står. Prøver likevel å bekrefte med #

 

Har forsøkt både ta vekk brikken og holde den der når jeg gjør det

 

Blinker det blå lyset lenge hos deg også? Tror jeg får feilmelding når jeg trykker firkant.

 

Har nå forsøkt 4 av 5 brikker.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.