Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ID-Lock V2


Anbefalte innlegg

3 minutter siden, cscheiene skrev:

"Type" er Device Handler. Endre denne til den som heter Universal Zwave lock, det er Rboy sin. Den som bare heter Zwave Lock er Samsung/Smartthings sin

hmm. Jeg renamet min Rboy DH til å hete Z-wave lock etter et tips fra Rboy: 

 

https://community.smartthings.com/t/release-universal-enhanced-z-wave-plus-lock-device-handler-schlage-yale-kwikset-idlock-danalock-august-pro-samsung-locstar-delaney-keywe-philia-locks-and-popp-z-wave-keypad-with-alarm-control-notification-rfid-door-sensor/6241/1033

 

Er det mulig at den bruker Samsung sin versjon? Rboy sin ligger inne unde rDHer

rboy.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, cscheiene skrev:

Du kan jo også bare sjekke i classic appen, hvis du har tilgang til alle ekstra innstillinger som autolock etc så bruker du Rboy sin

Funker nå ? Mulig jeg overbelastet den første gangen. La inn 5 brukere på en gang i appen. tok det litt mer med ro nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

23 timer siden, Atle skrev:

Funker nå ? Mulig jeg overbelastet den første gangen. La inn 5 brukere på en gang i appen. tok det litt mer med ro nå.

Så bra. Devicehandler kan bruke litt tid etter du har lagt den til for å identifisere at det er en ID lcok og finne ut hva den kan/ikke kan. Vent til alt av status på autolock, open/close sensor etc er på plass. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 06/09/2019 at 20:17, NiceGuy said:

 

 

Under er koden min. Legg merke til at det eneste jeg har endret er de nye konfigurasjonsmenyene som kom i z-wave fw 1.6, disse har jeg lagt inn under "COMMAND CLASS CONFIGURATION". Jeg har heller ikke endret ting som max/min/vindex osv - tilsynelatende trenger jeg ikke det :)  Men den kan sikkert ha godt av litt rydding, jeg gjorde det mest for å teste. Resten er slik den ble opprettet av HA når jeg inkluderte låsen første gang (før fw oppdatering - jeg oppdaterte fw uten å fjerne/inkludere på nytt).

 

Når det gjelder å få HA til å lese en kode som allerede eksisterer så er det bare å prøve å slette koden (som ikke går, men som tvinger en oppdatering). Legg merke til at koden da skrives til zwcfg-filen så den huskes til neste gang, så ikke spre denne filen. For å legge til nye koder så velger en kode-nummer 1-25 for kode, 26-50 for RFID og 108 for service-pin. Masterpin (kode 109) kan ikke endres via z-wave. Formatet er /x31/x32/x33/x34 (1234 i ascii).

 

Node id=xx skal selvsagt være deres id på låsen.

 

<Node id="XX" name="" location="" basic="4" generic="64" specific="3" roletype="7" devicetype="768" nodetype="0" type="Secure Keypad Door Lock" listening="false" 

....

 

Takk, jeg har oppdatert med endringene her (to siste commits): https://github.com/sveip/open-zwave/commits/Dev Så kan man bare bytte ut 150.xml-en til den nye versjonen, så skal det komme inn (må sette custom config path i configuration.yaml)

EDIT:

OBS OBS: 

<Item label="Disabled (disables Service Pin and Service Pin Menu on door lock)" value="FE" />
   

Denne linja frarådes å legge inn, da den gjør at ozw låser seg og logger noe inni h***te.

Endret av petersv
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
13 timer siden, Fredrick skrev:

Noen med Homeseer som har oppgradert FW på lås og Z-wavemodul med noen erfaringer av hvordan det gikk?

Jeg har ikke kommet så langt at jeg har fått sett på dette. Det eneste jeg har oppdatert er firmware på låsen som jo var en enkel sak. Så det var noen som hadde forsøkt seg med å oppdatere firmware på Z-wave modulen via HomeSeer uten at det fungerte særlig bra. Har planer om å se mer på dette om noen uker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen med Homeseer som har oppgradert FW på lås og Z-wavemodul med noen erfaringer av hvordan det gikk?
Jeg har oppdatert både lås og z wave modulen. Fikk ikke til å oppdatere z wave modulen med HomeSeer, så måtte bruke prosedyren fra IDLock.
Etterpå virket ting, men låsen oppførte seg litt rart, fikk blant feilmelding og opplåsing rett etterhverandre ved bruk av brikke. Så låste døra seg igjen i det jeg åpnet den og alarmen gikk. En annen ting var at døra rapporterte feil status når jeg låste via z wave.
Det løste seg ved at jeg gjorde tok ut batteriene og z wave brikka, satt inn batteriene igjen, gjorde en factory reset av døra, tok ut batteriene, satt inn z wave brikka og batteriene igjen. Så konfigurerte jeg døra. Z wave brikka var allerede i systemet.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fra ID Lock i dag

 

"På bakgrunn av tilbakemeldinger fra brukere av ID Lock 150 og Z-Wave-modul er det identifiert en bug i siste versjon av ID Lock 150 firmware, versjon 1.4.9. Denne bugen kan i verste fall føre til noe høyere batteriforbruk i kombinasjon med dårlig nettverkstilkobling på Z-Wave. ID Locks utviklingsteam arbeider nå med å rette opp i dette og en løsning er nå tilgjengelig for beta-testing, ta en titt på idlock.no/beta Ønsker du å være med på beta-testing registrerer du deg på denne lenken. Du vil da motta instruksjoner for hvordan du kan oppdatere til beta-versjonen og få release-notes tilsendt. NB! Husk å ta ut og inn batterier etter oppdatering."

 

Release notes
Firmware version 1.5.0 (01.10.2019) (BETA)

Improved functionality
- Added function for setting the hinge direction automatically at start and from menu (lock and unlock when batteries are inserted).
- Changed menu so that left hinge now starts automatic hinge direction and right hinge toggles the hinge direction.
- Outside menu is now equal to main menu.

Z-Wave
- Removed battery report at power up, a lock/unlock is now required to get the correct battery status at power up.
- Added notification and user code report for service pin and configuration report for service pin mode when service pin expires.

Bugfixes
- Fixed a bug related to available keys in the service pin menu.
- Fixed a bug related to number of uses for service pin when lock has unsuccessful unlock and away mode is activated.
- Fixed a bug related to door status (red flashes in LEDs when activating panel) in the outside panel.
- Fixed a bug causing high power consumption when using Z-Wave Module when there is poor network coverage.
Endret av toonwolf
la inn release notes for versjon 1.5.0
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg sliter litt med en av låsene mine, den drikker batteriet på 5-6 uker. Tror jeg skal prøve å oppgradere og se hva som skjer. Jeg lurer fremdeles på om jeg skal legge strøm inni døra til den låsen, siden den er til utleiedelen av huset, og det ville vært greit aldri å måtte frykte for tomme batterier når jeg drar på ferie. Den viser først 80-85 % batteri i noen uker, og så synker det brått.

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men har du gjort begge oppdateringene som kom nå den siste måneden (Lås fw beta og Z-wave fw). Jeg har bare gjort lås fw i beta foreløpig og står klar med Z-wave sticken til å også oppgradere Z-wave fw, dersom mine batteri-problemer fortsetter. Som noen har nevnt i et forum på FB, alt løste seg når han fikk ny Z-wave modul av IDLock. Jeg tror noen av oss har vært maks uheldig og fått en eldre Z-wave modul, og at fw oppdateringer ikke hjelper. Skifte skjedde i august/september.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Mastiff skrev:

Atle, var det til meg? I så fall har jeg ikke oppdatert firmware for Z-Wave-brikken, nei. Jeg venter fremdeles på en full framgangsmåte for Home Assistant som gjør at man ikke må fjerne paringen og pare på nytt.

ja, svarte til deg. Vill ebare vite om du hadde oppgradert begge deler, men uansett urovekkende at beta ikke løste det for deg, fordi da vil det antakeligvis ikke løse det for meg heller, med mindre vi har forskjellige hardware Z-wave brukker. På min står det "PCB: 01B". Jeg tror det er versjonen av hw.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 minutes ago, Mastiff said:

Atle, var det til meg? I så fall har jeg ikke oppdatert firmware for Z-Wave-brikken, nei. Jeg venter fremdeles på en full framgangsmåte for Home Assistant som gjør at man ikke må fjerne paringen og pare på nytt.

Du kan vel ta ut sticken og putte i en Wintendo boks, kjøre aeotec sitt tool for firmware upgrade og flashe og sette tilbake i Home Assistant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Atle, jeg har jo ikke oppdatert til den siste betaen. Det er akkurat deg jeg skriver, at jeg lurer på om jeg skal gjøre det.

 

Ralph, jeg bruker altså Aeotec-progam til å oppdatere firmware på Z-Wave-brikka i ID Lock? Interessant. Jeg trodde det var en masse dill som måtte gjøres for å få det til. Det må jeg prøve, først på hytta, der det ikke gjør som mye om noe ikke funker. Men jeg finner ikke det verktøyet ved å google aeotec firmware upgrade tool Har du en lenke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.