Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ID-Lock V2


Anbefalte innlegg

4 minutter siden, Mastiff skrev:

Når jeg sammenligner skjermskuddene mine med bildene i OTA-guiden til ID Lock begynner jeg å lure på om det er mulig i det hele tatt. I ID Lock-greia står det S0 etter Secure Keypad Door Lock, men det står ikke noe sånt etter den i Silicon Labs-programmet.

 

Som jeg tolket det betyr S0 at den er pairet secure og jeg fikk heller aldri til dette. Men det var jo problemet jeg hadde i utganspunktet at låsen ble pairet unsecure i HA også. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timer siden, Mastiff skrev:

Ja, jeg tror også S0 er secure, men at det er flere nivåer. For Z-Sticken min står som S2. Så kanskje S0 er nederste nivå av sikker paring?


S2 er den nye krypteringen - den som kom i vår. S0 er den «gamle». 

Endret av ZoRaC
Hadde byttet om S2 og S0...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal snart bytte batterier for 4de gang, og mye tyder på at det er Z-wave modulen som er problemet hos meg. Det eneste som ikke er gjort, er å oppgradere Z-wave fw.

 

Kan noen med sikkerhet si at det vil løse problemet mitt?

 

 

I forrige e-post til IDLock Support hintet jeg om at hw versjon av min Z-wave modul kanskje burde undersøkes, men de ba meg ta kontakt med selger. Mener jeg leste at andre fikk dette ordnet uten å gå den veien? (Forklare alt på nytt)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Jeg har ikke hatt tid til å leke på en stund, men kom meg endelig til det i dag. Etter mye fikling fikk jeg til å pare en ekstra Z-Stick til Hass som secondary controller...men det hjalp ikke mye! For jeg får fremdeles ikke kontakt med dørlåsen, selv om jeg har tilgang til alt annet i nettverket! Det må tydeligvis være noe som hindrer secondary controller i å få kontakt med secure nodes. Jeg prøvde sikker paring, men fikk til svar "secure pairing failed", så den ble paret usikkert. Så da er det vel bare å gi opp, avpare låsene både hjemme og på hytta og kjøre oppgradering, selv om det endrer nodenummeret. :( Det er også litt rart at secondary controller (som kan skru av og på bryter osv.) ikke blir vist i nodelista til Hass.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pga den lange tråden og alle problemene folk har hatt med batteri og annet, har jeg avtått fra å oppgradere firmware på min IDLock 150 (bruker 2 år gammel firmware og har ikke hatt problem med batteri eller annet før nå da den ikke registrerer at lås er åpnet). Hva er gjeldende status, er siste firmware blitt så bra at dere anbefaler meg å oppgradere, eller bør jeg fortsatt vente mer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk ny ute enhet for ca 5 mnd siden, kjøpte en 12 pack med duracell da. Denne uka hørte jeg at låsen begynte å slite og den rapporterte 15% batteri. Det jeg gjorde da var at jeg byttet de 4 øverste batteriene og lot de nederste sitte, mulig dette var en tabbe å la noen som nesten var tomme sitte men. Men nå har den klart å tømme de 4 nye jeg satt inn i løpet av 2 dager. Tåler ikke låsen kulde ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alkaliske, oppladbare er bare skrammel til dette. De har en utgangsspenning på 1,2V, ikke 1,5V, og da kommer de altfor fort under den spenningen ID Lock krever for å funke. Etter å ha eksperimentert med masse forskjellige batterityper på mine første låser, har jeg funnet ut at IKEAs batterier gir klart mest for pengene, mens de dyreste Duracell Ultra gir minst for pengene.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tomayto - Tomahto - er ikke alle batterier produsert på samme fabrikk i Kina da? Uansett, jeg har god erfaring med Clasern sine batterier som kom "best ut i test" i en test utført av Testfakta i Sverige og publisert på Din Side i januar 2019,  men det kan være tilfeldig. Har ikke tatt meg bryet med å gå så grundig til verks å teste dette så lenge batterilevetiden er "ok" dvs ca 9 mnd med forholdsvis mye bruk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg testet ikke Clas-batteriene, men jeg har testet Varta-batteriene, som Clas selger i store pakker. De er klart dårligere enn IKEAs. Jeg har kjørt minst to sykluser på alle sammen (det var i den tiden låsene slukte batteriene på et par ukeralvor, så det var lett å se forskjellen). 9 måneder er jeg ikke i nærheten av i huset, men på hytta er jeg nok det. Der låses den stort sett hver kveld og låses opp hver morgen (vi bor stort sett på hytta, jeg hadde i natt min første overnatting i huset siden august for å gå gjennom en del teknisk før neste leietaker overtar etter han som flyttet ut for en uke siden...). I husets utleiedel har de bare vart 4-5 uker de siste månedene, så jeg skal oppdatere firmware på Z-Wave-brikka i dag og nullstille den fullstendig.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som har forsøkt lithium batterier istedenfor alkaliske. Har en ide at det kanskje kan fungere bedre på en mekanisk lås. 
 

de koster jo en del mer da 100 kr for 4stk på Clas. 
 

vi selger en magnetventil på jobb, der må man bruke lithium, den kommuniserer trådløs og trigger en magnetventil. Alkaliske varer uker, lithium varer år. 

Endret av yrune
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, som sagt funker oppladbare (jeg prøvde tre forskjellige typer) elendig til låsen, sikkert fordi utgangsspenningen er så lav. Men litium virker absolutt verd å prøve, jeg har lest litt om teknologien, og de har jo høyere energitetthet, dobbelt så høy nominell cellespenning og blir ikke påvirket av temperaturer. Så spesielt på kalde steder må det jo være et kinderegg!

 

Endret av Mastiff
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Mastiff skrev:

Er det noen endringer fra betaen

Tror ikke det. Her er release notes fra betaen.

Sitat

Release notes
Firmware version 1.5.0 (01.10.2019) (BETA)

Improved functionality
- Added function for setting the hinge direction automatically at start and from menu (lock and unlock when batteries are inserted).
- Changed menu so that left hinge now starts automatic hinge direction and right hinge toggles the hinge direction.
- Outside menu is now equal to main menu.

Z-Wave
- Removed battery report at power up, a lock/unlock is now required to get the correct battery status at power up.
- Added notification and user code report for service pin and configuration report for service pin mode when service pin expires.

Bugfixes
- Fixed a bug related to available keys in the service pin menu.
- Fixed a bug related to number of uses for service pin when lock has unsuccessful unlock and away mode is activated.
- Fixed a bug related to door status (red flashes in LEDs when activating panel) in the outside panel.
- Fixed a bug causing high power consumption when using Z-Wave Module when there is poor network coverage.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.