Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ID-Lock V2


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
4 minutes ago, Mastiff said:

Har du oppdatert firmwareen i Z-Wave-brikka? Jeg tror jeg er blitt kvitt et sånt problem i huset ved å gjøre det. Siden jeg gjorde det, har den bare sunket 5 %, og det er vel på tre uker.

 

 

Nei, men den virket jo fint i 5mnd med samme firmware...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

@yrune Min står nå fremdeles på 70 % med den nye firmwaren, etter snart en måned, og den slukte batteriene  mye fortere enn det på en stund før dette. Jeg ser at du også bruker Home Assistant. Kan det være at det har skjedd en oppgradering av Hass i høst en gang som har virket inn på noen måte, og at den nye firmwaren til Z-Wave-brikka motvirker dette?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser også bedring etter ny fw på lås og modul. Med Hass. Har også smurt opp litt og passet på at batteriene jeg setter inn er bra matchet. Kjører nå 8 first price-batterier, som har fungert bra i noen mnd. Jeg så at noen nye Energizer-batterier jeg hadde, som kosta mye mer, var veldig variable på spenning når de var nye, det likte låsen dårlig og to av batteriene falt til 0V spenning på under ei uke, mens de andre fortsatt var gode. Mistenker det er noe med parallell-koblingen som kanskje også er en utfordring i visse situasjoner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg har bare hatt gode erfaringer med Energizer batteriene. Uansett best å unngå å kjøpe "dyre" batteri som det ikke selges så mye av på vanlige butikker. Der kan de ha ligget i 10-15 år ?

Bestiller selv fra batterionline.no og der får jeg alltid ganske så nye batteriet som har ligget maks 1-2år, stort sett mindre. Sjekker alltid prod dato på batteriene før jeg kjøper. Står det ikke kjøper jeg ikke det merket. 

 

Ha nå Energizer lithium i låsen og ser veldig bra ut enn så lenge. Eneste batteriene jeg har prøvd som faktisk også har vist 100% på batteri nivå når de ble satt inn. Nye batteri fra Elkjøp og Clas startet på 80-85%

 

Etter ca en måned ligger de nå på 90-95% så spent på hvor godt de holder framover. Har uansett aldri hatt problem med at låsen har slukt strøm uansett batteri. 

 

Nest Protect kommer standard med Energizer lithium og de holder leeeenge. Google har nok testet batteriene godt før de bestemte seg for å ha de som standard ;) Selv om det såkølart ikke kan sammenlignes direkte da en lås bruker mer strøm i det man låser/åpner. 

 

Endret av Dennis87
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det med litiumbatteriene er jo interessant, det har vært oppe her før. Men jeg slo det fra meg da jeg fikk orden på låsen i huset ved å oppdatere Z-Wave-brikka. Den på hytta har vel hatt batteriene sine i rundt et halvt år og er fremdeles på 40 %, så den har ikke vært noe stort problem. Men kan ikke du legge inn melding her i tråden når de batteriene må byttes, så vi får høre hvor lenge de har holdt?

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Firmware version 1.5.2 (27.01.2020) (Beta) er nå tilgjengelig via Updater appen. Se versjonshistorikk på idlock.no. Jeg slet med å legge til PIN koder på en lås etter oppgradering av firmware til 1.6 og 1.5.0, men fikk det til slutt til etter factory reset et par ganger. Kan hende denne versjonen vil løse problemet om andre har hatt det samme problemet.

 

Z-Wave

Removed sound when lock receives configuration get when volume setting is off (requires Z-Wave v1.6).

Fixed a bug related to Updater mode (requires Z-Wave v1.6).

 

Bugfixes

Fixed a bug related to indexes when adding PIN or RFID.

Fixed a bug related to the communication between indoor and outdoor unit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet ikke om jeg tør... ;) Nå har jeg endelig fått begge låsene til å bruke normalt med batteri med forrige oppdatering, pluss Z-Wave-oppdateringen. Etter to måneder er den i huset, som holdt maks to uker før, gått fra 70 til 65 %. Låsene har ingen problemer i øyeblikket, så jeg står nok over denne oppdateringen.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke oppdatert låsen på leenge. Sikkert 1 år, siden den har fungert etter ønske.

Kan forøvrig se ut til at jeg må prøve denne oppdateringen. Den siste uken har låsen sluttet å registrere "unlocked" når vi låser opp. Har fungert helt frem til nå, så skjønner ikke hvorfor den skal begynne å være vanskelig nå.

Tenkte kanskje det kunne vært noe med batteriene, siden de har stått i siden juli og fortsatt viste 50%. Men ble ingen bedring etter at jeg byttet batteriene. ?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Mastiff said:

@JohnMartin Du har ikke oppdatert programvaren, da? Det er stadige endringer i både HomeSeer og HomeAssistant, og iblant er de tilpasset nyeste firmware for ting.

 

 

 

Har ikke vært noe oppdateringer som jeg har implementert ihvertfall.

Kjører Homeseer og de er vel mer opptatt med HS4 enn å optimalisere IDlock :P 

Men noe må vel ha blitt endret, ja..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minute ago, Mastiff said:

Automatisk oppdatering av Z-Wave-systemet i HS, kanskje?

 

Trodde ikke det var mulig, men mye jeg ikke vet ?

Får prøve å oppdatere når anledningen byr seg.

Er vel såpass gammel version på både låsen og z-wave modulen at jeg må vel ekskludere og inkludere på nytt. Og da gå igjennom alle eventene den brukes i.

Håper bare ikke jeg får problemer med batteriene nå når de varer så "lenge".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@JohnMartin  I følge ID Lock inneholder firmware versjon 1.6 for Z-wave modulen endringer som gjør at den blir mer lik det som er standard for alle andre Z-wave låser. Et eksempel på dette er at User code index har blitt endret til 1-25 i stedet for den mer "obskure" 60-85 som var i versjon 1.5. Anbefaler deg uansett å holde låsen oppdatert med siste versjon firmware for både Z-wave modul og lås. En eksludering må du uansett gjøre når du skal oppgradere firmware på Z-wave modulen. Anbefaler deg også å kjøre factory reset av låsen før du inkluderer på nytt.

Endret av toonwolf
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Moskus skrev:

Det er ikke mulig, du må manuelt oppdatere.

Har ikke mast noe mer på HomeSeer ang kompabilitet med ID Lock 150. Det ville kanskje gjort det mulig å oppdatere firmware via HomeSeer? De kommer garantert til å svare slik de gjorde i høst at oppgradering til HS4 har fokus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.