Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ID-Lock V2


Anbefalte innlegg

  • 1 måned senere...

Det er bra for de som har problemer med det, ja. Selv har jeg ikke oppgradert siden det kom en firmware (aner ikke hvilken, men det var vel i fjor vår, tror jeg) som holder veldig godt på batteriene og ikke har gitt meg noen andre problemer. Avhengig av hva det er snakk om, går jeg fra "bleeding edge" til "don't fix it if it ain't broken". Så pass kritiske ting som dørlåser er det helt klart den andre varianten som gjelder! 😁

 

Rettelse: Jeg ser i tråden at jeg byttet firmware senhøsten 2019 sist.

 

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opplever dere også at noen ganger når den låser døren så er ikke døren låst når man tar ned håndtaket, skjer i sånn 1 av 10 tilfeller. Det er ingenting som blokkerer låsesylinderen i dørlisten.

Har dere noe forbedringstips/vedlikeholdstips for å få den til å gi litt bedre trygghet mtp om døren blir låst eller ikke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den burde funke like bra, ja. Det viktige er at det er litiumfett, jeg vet ikke hvorfor, men ID Lock er veldig bestemte på at det er det eneste som kan brukes hvis man ikke vil ødelegge låsen/miste garantien/få 100 kattunger til å dø, eller noe sånt... 😁

 

  • Haha 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, toonwolf skrev:

Firmware versjon 1.5.9 har kommet med bugfix for autolock og "sensor latch logic". Liker at ID Lock fortsatt oppdaterer firmware. Det er ikke alle produsenter som gjør dette mange år etter at produktene deres har kommet på markedet.

Jeg har hatt mye trøbbel med dette i det siste. Virker som om det bare blir verre og verre. Kan ikke si jeg ser FW i appen, står at siste tilgjengelige er 1.5.7. Får vente litt til og håpe den dukker opp, og ikke minst fikser problemene jeg har!

 

Har laget en midlertidlig for dette. Har en automation som prøver å låse døra hvert 20. sekund i 2 minutter om døra er lukket. Døra blir nemlig ikke alltid låst på første forsøk, selv om døra rapporterer lukket, men ulåst. 2 minutter er sikkert unødvendig mye, men er den lukket og låst så vil den ikke prøve å låse.

 

Skulle vel sikkert ikke ha oppgradert firmwaren når jeg fikk låsen, den fungerte egentlig helt fint. If it ain't broke, don't fix it. Lærer aldri...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Har folk generelt vært fornøyd med sine IDlocks?

 

Jeg er nå i gang med min tredje reklamasjon på to år, og har i praksis mistet all tillit. Det er tre ulike feil, og foregående ganger har jeg fått ny lås. Det har heller ikke vært helt uproblematisk. Den ene gangen fikk vi ny låskasse, den andre gangen måtte jeg "gråte" meg til helt ny hos Elkjøp. Den gangen hadde jeg vært i kontakt med IDlock, men de hadde sommerferie... Det er jo en grunn til at låssmeden har døgnvakt - dette er kritisk utstyr. 

 

Denne gangen taster man kode men ingenting skjer. Jeg har testet med nye batterier (standard 1.5V batterier), og det funket noen timer før feilen kom tilbake. Etter batteriskift skrudde den også på automatisk gjenlåsning som vi vanligvis ikke har på. Jeg får åpnet via Homeseer så det er tydelig at mekanikken fungerer. 

 

Må jeg altså demontere hele greia og ta den med til Elkjøp enda en gang? Jeg bor ikke sentralt og dette "koster" ganske mange timer i demontering / kjøring / "forhandling" / kjøring / montasje.

 

Har jeg bare vært uheldig eller er dette sånn dere opplever også?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortvilt situasjon! 😢

 

Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg er godt fornøyd. Kjøpte v2/150 og Z-Wave-modul så fort de kom på markedet, og er godt fornøyd. Har ikke opplevd noen problemer, og har batteritid på ca 10 mnd.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Fredrick, har hatt to låser fra de, her er mine erfaringer. Den første fungerte smertefritt i ca 8 mnd uten z-wave-modul (den var ikke lansere enda.) Etter at modulen ble montert slet låsen med strømtrekk, men jeg er usikker på om det skyldes modulen, sw., vann eller en kombinasjon av de tre. Til slutt varte batteriene en mnd. ca, og den stod strømtom hver gang vi kom hjem fra ferie (virker som at den tappet batteriene raskere når den stod ubrukt.) Jeg ga beskjed til Idlock, og fikk ny i posten pga de sammensatte problemene, og at jeg hadde en av de aller første låsene. 

 

Når jeg demoterte låsen var det tydelig at det hadde kommet vann inn i ute-delen, om det er problemet eller ei, vet jeg ikke. Ny lås ble montert, denne virket bedre bygd og sterkere i lakken. Hittil har denne låsen fungert nesten feilfritt, jeg sier nesten pga at den to ganger ikke detekterte input på touch, men av en eller annen grunn kom seg igjen etter mye filking, trykking, desperat banking og banning. Dette problemet har ikke kommet tilbake etter de gangene, og jeg har oppdatert sw. siden da, så kanskje det er løst? Batteriene tappes iallfall ikke i den nye, så det er 100% løst, enn  så lenge. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fredrick skrev (På 20.7.2021 den 18.09):

Har folk generelt vært fornøyd med sine IDlocks?

Min erfaring er med IDL150 er stort sett bra, men det er etter 2019. Før da var det en del problemer med høyt batteriforbruk. Senere firmware oppdateringer fra ID Lock har løst disse problemene. Derfor er det viktig å sjekke at låsen kjører siste firmware på både lås og z-wave/zigbee modul om du opplever høyt batteriforbruk eller andre problemer.

 

Jeg har testet forskjellige varianter av batterier og må si meg enig med @Dennis87 angående å bruke Energizer Ultimate Lithium L91 batterier. Det er en grunn til at Nest kun anbefaler at de brukes i sine røykvarslere.  De er dyrere i innkjøp, men det å kunne ha batterier som varer i lang tid er verdt det.

 

Jeg har også hatt noen låser som har "dødd" ved at det ikke har vært mulig å åpne de via kodepanel. Heldigvis har det vært mulig å åpne via HomeSeer eller annen sentral. Løsningen på problemet var å resette låsen helt til factory default, etter dette har det ikke vært noen problemer.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tilbakemeldinger! Jeg har stort sett greit med batteritid, men oppdaterte nå firmware for å være på den sikre siden. 

 

  

toonwolf skrev (5 minutter siden):

Jeg har også hatt noen låser som har "dødd" ved at det ikke har vært mulig å åpne de via kodepanel. Heldigvis har det vært mulig å åpne via HomeSeer eller annen sentral. Løsningen på problemet var å resette låsen helt til factory default, etter dette har det ikke vært noen problemer.

 

 

petersv skrev (31 minutter siden):

Hittil har denne låsen fungert nesten feilfritt, jeg sier nesten pga at den to ganger ikke detekterte input på touch, men av en eller annen grunn kom seg igjen etter mye filking, trykking, desperat banking og banning.

 

Jeg forstår ikke at dere kan skrive sånt uten at dette er et kjempeproblem. Jeg ser egentlig på dette som helt uakseptabelt. Selvfølgelig bra det løste seg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min IDL150 har fungert fint en god stund nå (kjøpte den før Z-wave modulen var lansert). Har hatt noen tilfeller av at den er litt "rar" (den er bruker litt tid på å våkne, eller at den våkner med røde blink og vil ikke ta koden før den får sovne og vekkes på nytt). Batteri tiden har vært helt fin selv på rimeligere batterier..

 

Den rareste tingen jeg har opplevd er at den (med siste firmware) nekter å legge inn en bestemt kode. Trodde først det var problemer med z-wave styringen, men da jeg prøvde å legge inn koden direkte på låsen virket ikke det heller. 

Blir jo litt nysgjerrig på hva som er galt, og om det bare er min lås. Om noen gidder så kan dere prøve å legge inn 121031 . Uansett hvilken plassering jeg prøvde så fikk jeg bare en feilmelding på låsen. I HS4 fikk jeg ingen feilmelding og koden var tilsynelatende lagt inn, men den virket ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fredrick skrev (1 time siden):

Jeg forstår ikke at dere kan skrive sånt uten at dette er et kjempeproblem. Jeg ser egentlig på dette som helt uakseptabelt.

Dette har nok sammenheng med at jeg har montert tilsammen 6 forskjellige IDL150 siden 2018. Av disse er det kun 1 som jeg har opplevd at det ikke var mulig å låse opp "fysisk" med kodepanel. Alle de andre har fungert uten problemer. Nå det er sagt vil det alltid være en liten andel i en produksjonslinje som vil ha feil eller mangler. Dette kan du jo også tydelig se basert på tilbakemeldinger fra mange som har skrevet i denne tråden. Jeg har ikke opplevd noen som helst problemer siden 2019 på mine 6 låser. Dette kan tyde på at ID Lock har fått luket ut de verste barnesykdommene. Har også passet på å oppdatere til ny firmware når de har kommet (ikke så ivrig på de siste siden alt fungerer som forventet). Gledelig også at ID Lock fortsetter å oppdatere firmware selv etter at låsen har vært i produksjon siden 2017/2018.

 

Det å bli låst ute fra egen bolig er aldri noen hyggelig opplevelse. Anbefaler å ha en backup-plan. F.eks sørge for at du har mulighet til å låse deg inn via annen dør ved hjelp av nøkkel om det er mulig.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Tidligere brukte vi ID-lock til å sette huset som "tomt". Det var når status ble satt til "Keypad lock operation", for det skjedde bare når vi forlot huset.

 

Nå etter oppdatering til seneste FW og oppgradering til HS4 (med fresh-install) så rapporterer den bare "Manual lock operation", og det gjør den heller ikke konsekvent. 

 

Jeg har sjekket associations. HS4 er assosiert på group 1 uten endpoint. 

 

Help?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 25/08/2021 at 06:19, Fredrick said:

Tidligere brukte vi ID-lock til å sette huset som "tomt". Det var når status ble satt til "Keypad lock operation", for det skjedde bare når vi forlot huset.

 

Nå etter oppdatering til seneste FW og oppgradering til HS4 (med fresh-install) så rapporterer den bare "Manual lock operation", og det gjør den heller ikke konsekvent. 

 

Jeg har sjekket associations. HS4 er assosiert på group 1 uten endpoint. 

 

Help?

Høres ut som et FH-problem, så kan hende du får bedre respons i den delen av forumet. Jeg har siste fw i låsen og den rapporterer korrekt hver gang sålangt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det nødvendig i dette primitive HS-systemet deres? 🤪 (Advarsel mot Moskus-angrep om fem, fire, tre, to, én...) Iallfall i ZWave JS er det bare å kjøre "Re-interview", og det funker selv om man først har kjørt den opp uten network key fordi man ikke fant ut hvor den skulle skrives inn... 😁

 

  • Haha 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.