Gå til innhold
  • Bli medlem
Moskus

Tibber plugin - Hva ønsker du deg?

Anbefalte innlegg

Ja, av en eller annen merkelig grunn som jeg og andre ikke forstår så klarer jeg ikke å lage grafer på Linux. Jeg har fått hjelp fra andre som får det til.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bare for og se om jeg fikk noen flere feilmeldinger prøvde jeg og restarte hs, TibberSeer startet da ikke.

Capture.thumb.PNG.f3878668f0054fccb7dd169a57a6fba2.PNG

Så fra loggen:

Capture2.PNG.3fed92419443a33c5c450fc0c2e759fa.PNG

Videre deaktiverte jeg og aktiverte Seer igjen og fikk fra loggen (alt ok)Capture3.PNG.4f579661157b5427e020d6bbe91394be.PNG

Så som du ser er det et eller annet jeg sliter med. men håper nå at jeg får litt varmtvann igjen (hater og dusje i kaldt vann) :-)

 

PS det virket mye mere stabilt før jeg kjørte siste oppgradering på HS. kjører NÅ 3.0.0.531

Endret av prnordmarken
+ text

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
14 minutter siden, prnordmarken skrev:

Capture.thumb.PNG.f3878668f0054fccb7dd169a57a6fba2.PNG

 

Jeg får denne ganske ofte selv (uten at jeg restarter noe som helst).

Ser ut til at dette logges i loggen når dette skjer:

Sitat

image.png.0607c9cb310ab2c878c65b915de2dea1.png

 

Løser seg da med å restarte plugin.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er tydelig at jeg må inn med noen flere exception-håndteringer, det ser ut som Tibber sliter litt innimellom. Dataene er beviselig ikke "null", men blir rapportert som det innimellom.

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
6 hours ago, prnordmarken said:

 

Capture.thumb.PNG.f3878668f0054fccb7dd169a57a6fba2.PNG

 

Denne har jeg også fått en del i det siste. Fungerer med en restart

Skjedde sist idag. Fikk sur melding fra fruen om at det var kaldt på badegulvet 😜

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 13.5.2019 den 16.55, JohnMartin skrev:

 

Denne har jeg også fått en del i det siste. Fungerer med en restart

Skjedde sist idag. Fikk sur melding fra fruen om at det var kaldt på badegulvet 😜

 

 

Samme her. Skjedde etter oppdatering av HS3.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, iceball skrev:

Samme her. Skjedde etter oppdatering av HS3.

Jeg tror ikke det har en sammenheng. Men ja, data fra Tibber har vært mindre stabile den siste tiden. Akkurat som om en server sliter mer enn vanlig eller noe slikt...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei, jeg har slitt noe voldsomt med tibberplugin i dag, startet med at den ikke oppdaterte seg i dag tidlig. Restartet plugin og fikk bare følgende feilmelding:

 

Initializing plug-in(2): TibberSeer Instance::Objektreferanse er ikke satt til en objektforekomst.STACK: ved System.Runtime.Remoting.Messaging.LogicalCallContext.PropagateIncomingHeadersToCallContext(IMessage msg) ved System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(MessageData& msgData, Int32 type) ved HomeSeerAPI.IPlugInAPI.InitIO(String port) ved Scheduler.clsHSPI.CheckInterfaces()

 

Deretter prøver jeg å restarte hele maskinen, og får loggen full av følgende feilmeldinger for alle child-devicene.

Device (415) TibberSeer TibberSeer Price Current Price is marked as child, but does not reference any parent

 

Har prøvd å slette alle devicene og, men da laget plugin 3 root-devicer, og ingen child devicer. Og der står jeg fast nå.

 

Edit: Restartet server på nytt, og da kom de fleste child-devices på plass etter at jeg slettet alle devicer, men ikke child-devices under Realtime root (pulse). Plugin kræsjet ganske raskt, og lar seg nå ikke restarte igjen.

 

Endret av henningl

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Plugin'en lager bare child-devicer for de dataene som kommer inn. Får du ikke child-devices, så er det fordi det ikke kommer data. Da er det best å sjekke om https://developer.tibber.com gir deg data.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
9 minutes ago, Moskus said:

Plugin'en lager bare child-devicer for de dataene som kommer inn. Får du ikke child-devices, så er det fordi det ikke kommer data. Da er det best å sjekke om https://developer.tibber.com gir deg data.

 

Takk for hjelp. Der ser jeg at jeg får data på forbruk, pris, osv, men på "Realtime consumption" får jeg følgende feil:

"Too many concurrent sockets for token"

 

Såvidt jeg vet er det bare Tibber appen og Tibberseer som er koblet til API'en.

Får høre med Tibber.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tror det kun er tillatt med to sockets, men de burde bli resatt i løpet av en time eller så. Deaktiver plugin'en, force-close app'en og vent.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
18 hours ago, Moskus said:

Tror det kun er tillatt med to sockets, men de burde bli resatt i løpet av en time eller så. Deaktiver plugin'en, force-close app'en og vent.

 

Fikk god hjelp av Kjell hos Tibber til å løse problemet. For det første bruker appen ikke API'en, og teller dermed ikke med som åpne sockets, men det stemmer at det er to sockets som er tilgjengelig. Siden det bare er Tibberseer hos meg som er knyttet til API, må det være Tibberseer som har åpnet begge socketene. Og de ble ikke frigjort til tross for både restart av plugin og restart av server, samt venting i flere timer. Socketene hadde nok blitt frigjort til slutt av seg selv, men Kjell hjalp meg å stenge dem, og siden det har alt fungert fint.

 

Sånn i ettertid er det vanskelig å si hvorfor plugin har mistet to sockets og prøver å åpne en tredje, men det kan tenkes at det er relatert til at jeg har en event som gjør en "restart listener" hvert 10 minutt dersom realtime-data ikke har vært oppdatert siste 5 minutt. 

 

Om jeg skal gi noen input på plugin vil jeg si at det gjorde det ekstra kjedelig at plugin kræsjer etter oppstart når realtime ikke får socket. Den burde fortsatt å kjøre uten realtime, og eventuelt logget feilen som kom fra API'et.

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 timer siden, henningl skrev:

Sånn i ettertid er det vanskelig å si hvorfor plugin har mistet to sockets og prøver å åpne en tredje, men det kan tenkes at det er relatert til at jeg har en event som gjør en "restart listener" hvert 10 minutt dersom realtime-data ikke har vært oppdatert siste 5 minutt. 

Sockets skal lukkes når plugin'en avslutter forbindelsen eller til og med når den kræsjer. Men hvis en TibberSeer instans kjører, og HS tror den må starte en til, så kan det gå galt.

 

3 timer siden, henningl skrev:

Om jeg skal gi noen input på plugin vil jeg si at det gjorde det ekstra kjedelig at plugin kræsjer etter oppstart når realtime ikke får socket. Den burde fortsatt å kjøre uten realtime, og eventuelt logget feilen som kom fra API'et.

Ja, det var ganske nedtur. Jeg bruker Tipper sin egen .NET-implementering, får sjekke om det har kommet noen nye versjoner med enda litt mer feilhåndtering.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
14 minutes ago, Moskus said:

Sockets skal lukkes når plugin'en avslutter forbindelsen eller til og med når den kræsjer. Men hvis en TibberSeer instans kjører, og HS tror den må starte en til, så kan det gå galt.

 

 

 

Jeg sjekket bare om det var noen Tibberseer-prosesser som kjørte på tidspunktet, og det var det ikke, med unntak av det lille tidsrommet når jeg startet plugin og før den kræsjet. Kan jo tenkes at det er hos Tibber de ikke klarer å rydde i sockets. Om det skjer igjen skal jeg se om jeg kan finne åpne sockets enten på serveren eller brannmuren hos meg, om det er mulig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei. Har problemer med at plugin krasjer når jeg prøver å legge til en Tibber Pulse (via TibberSeer Config). Price  og Consumption grabbing funker fint.

Plugin krasjer i det øyeblikk jeg prøver kjører "Add Tibber Pulse" fra TibberSeer config. Deretter viser loggen følgende ved re-aktivering av plugin:1763997431_Skjermbilde2019-07-10kl_21_44_00.png.da24cc5196240d01b04555e90af2328c.png

 

Eneste måten å få Tibberseer til å kjøre etterpå er å slette device "Realtime Listener" og restarte plugin.

Jeg har:

HomeSeer Version: HS3 Standard Edition 3.0.0.534
Linux version: Linux hometrollerSEL

 

Noen idè om hva dette kan skyldes?

 

Torkil

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis alle DLL-filer ligger som de skal (under /bin/TibberSeer) er jeg litt tapt... mulig at mono ikke er oppdatert på den maskinen?

 

Du har lagt til Tibber HomeID?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
11 timer siden, Moskus skrev:

Hvis alle DLL-filer ligger som de skal (under /bin/TibberSeer) er jeg litt tapt... mulig at mono ikke er oppdatert på den maskinen?

 

Du har lagt til Tibber HomeID?

DLL-filer og HomeID er på plass. Ser ut til at jeg har en eldre versjon av Mono ( Mono JIT compiler version 3.2.8 (Debian 3.2.8+dfsg-4ubuntu1) ).

Har prøv en oppskrift fra HomeSeer support om hvordan man kan oppgradere til versjon 5, men lykkes ikke.

Ser at andre har fått problemer etter manuell oppgradering av Mono. Mulig jeg vil be om hjelp fra HomeSeer om å oppgradere hvis jeg må ha nyere versjon av Mono.

Vet du hvilken versjon av Mono jeg må ha for at Tibber Puls skal fungere?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, torkil.braseth@gmail.com skrev:

Vet du hvilken versjon av Mono jeg må ha for at Tibber Puls skal fungere?

Nei, beklager. Jeg har faktisk ikke peiling.

 

Men 3.x.x virker VELDIG gammelt... :o 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×