Gå til innhold
 • Bli medlem
toonwolf

Bytte ut EasyAccess lås med ID Lock?

Anbefalte innlegg

Hei, jeg har bestilt meg en ID Lock 150 og har planer om å montere den i stedet for nåværende EasyAccess lås. Har aldri gjort dette før, og forrige lås har blitt montert av noen andre. Vil den nye ID Lock låsen enkelt kunne erstatte nåværende lås uten at det må gjøres tilpasninger? Vedlagt bilde av døra hvor låsen skal monteres.

easy_access_lock.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, de fleste dører kommer med standard dimensjon. Litt forskjeller kan det være, men jeg har hatt både yale doorman og ID lock og en vanlig låsekasse og det var ikke noe problem. Snakket med verisure som selger yaledoorman om akkurat dette rett før kjøp.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar @Kris_v. Jeg endte opp med å måtte frese plass til sluttstykket i denne døra siden det egentlig er en bod-dør. Etter dette har jeg montert tilsammen 3 stk. ID Lock, så jeg begynner vel å få dreisen på det etterhvert 😉 Lås nr. 4 monteres om ikke lenge. Forresten, tror det må være rekord i hvor lang tid det har gått fra jeg har lagt inn et innlegg i et forum før noen har svart. Over et år faktisk! (28.02.2018)

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hehe, ja jeg så det. Tenkte det var greit for folk å kunne få svar på det uavhengig av hvor du var i prossesen. Bra du fikk det til selv om det ikke passet!

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av larronni
   Har noen fått til å bruke ID Lock 150 med sitt fulle potensiale på Home Assistant ?
   Tenker da f.eks. på å se hvem som låser opp, sette inn nye brukerkoder/engangskoder, se om døren er åpen/lukket osv...
  • Av toonwolf
   OPPDATERINGLOGG
   11.06.2019: Lagt inn tilbakemelding fra HomeSeer på status på integrasjon mot ID Lock 150
   08.03.2019: Lagt inn tilbakemelding fra ID Lock på status på Access Control buggen og at de nå skal sende en lås til HomeSeer som gjør at de kan lage en god integrasjon med låsen
   20.02.2019: Lagt inn informasjon om at status for hvilken kode som ble brukt for å låse opp ikke sendes hvis du åpner døra FØR du får lydsignalet og det blinker blått. Endret på skjermbilde for koder siden verdien for "Unlock By RF with Invalid User Code" var feil.
   18.02.2019: Sletting og oppretting av koder og statusmeldinger for hvilken kode som ble brukt for å låse opp ser ut til å fungere med versjon 1.1.0 av firmware til ID Lock 150. Om det er oppgradering av firmware eller nyere versjon av Z-wave modulen/og eller nyere versjon av HS er jeg usikker på. Anbefaler forresten plug-in BLLock beta 3.0.22.0 eller senere for å administrere låser i HS siden du der også kan sette hvilken kodeplassering som du ønsker å bruke.
    
   Firmware
   Sørg alltid for å ha siste versjon av firmware installert på din lås ved å laste ned ID Lock 150 updateren. Se også endringslogg. Anbefaler også Public Beta
    
   IKKE OK
   Access Control (0x06) Notification sendes ikke (varsler status på låsen, hvilken kode som ble brukt for å låse opp osv.)
   Om du åpner døra FØR du får lydsignalet og det blinker blått etter å ha tastet en kode vil du IKKE få informasjon om hvilken kode som ble brukt. Denne feilen har blitt rapportert til ID Lock.
   // 08.03.2019 - Svar fra ID Lock: Fiksen du etterspør står på listen over fremtidige forbedringer. Det kan etter all sannsynlighet fikses med firmware-oppdatering. Vi kan dessverre ikke si noe om når dette blir implementert.
   Gjøre statusen "Door Condition" tilgjengelige som "Child Device" slik at de kan bli brukt i eventer i HomeSeer.
   Referanse ID Lock 150 z-wave manual side 23. Dette er noe HomeSeer må gjøre. Svar fra utvikler hos ID Lock 20.01.2019: "Etter det vi kan se er det å legge til "child devices" noe HomeSeer må gjøre. "Door Lock mode" ligge allerede inne, men "door condition" mangler."
   // 11.06.2019 HomeSeer fikk en ID Lock 150 den 1. april, siden det har det ikke skjedd stort. Siste svar etter en del masing:  "Please understand that this depends on the engineer's schedule and I am not able to provide a time frame. I have brought this to an engineers attention and have not heard back from them."   
   FORSLAG TIL FORBEDRINGER
   Gjenkjenne hvem som låste opp låsen med brukerens navn og vis den som status i "Access Control Notification". Det er mulig å legge til statustekst for hver kode med navnet, men dette krever at du manuelt oppdaterer statustusen hver gang du oppdaterer kodene dine og for hver kode. I stedet for å få kodenummeret ville det være bedre å få navnet til brukeren som låst opp døren.  Eksempel: Per låste opp døra. Denne informasjonen er allerede tilgjengelig i HomeSeer (Z-wave og Lock Management). Dette er noe HomeSeer må gjøre. Få statusmelding på hvilken kode som ble brukt om det ble tastet feil kode (Unlock By RF with Invalid User Code - 20)  
   STANDARD VERDIER for Access Control Notification etter import av ID Lock i HomeSeer.
    
   Ved inkludering av ID Lock 150 i HomeSeer vil du foreløpig få feil statusmelding. Dette vil bli rettet opp så snart HomeSeer har fått oppdatert Z-wave plug-in med tilpasninger for ID Lock 150 . Før det er på plass må du manuelt oppdatere disse verdiene etter inkludering av låsen.

    
   KORRIGERTE VERDIER for Access Control Notification som vil gi deg riktig status fra låsen.
   Dette er korrigerte verdier som har blitt bekreftet av ID Lock. Blant annet har verdier for Master og Service PIN blitt endret til single graphic verdier. Dessuten har Value Offset blitt endret til 6060 for start 6060 til 6084
    
   20.02.2019: Endret "Unlock By RF with Invalid User Code" fra 14 til 20 siden Z-wave manualen bruker heksadesimal tall (16 tall systemet) 0x14 som er 20 i desimal tall (10 tall systemet). Riktig verdi skal derfor være "20"
   17.02.2019: Lagt til 6060 i "Value Offset" i status for kodene 6060-6084. Da vil UserPIN 1 vises som «1», ikke «61» som man får med Value Offset=6000. Takk til @Hillmar for dette tipset.
   15.02.2019: Lagt til "6" og "Remote Unlock Operation" Takk til @Hilmar for dette tipset!
    
   Om du etter å ha endret på disse verdiene fortsatt ikke får riktig status, kan det være verdt å eksludere og inkludere låsen i HomeSeer. Etter at du har eksludert og inkludert en lås vil du ikke lenger få opp liste over hvilke koder som er programmert i låsen. Du må derfor legge de til på nytt. Det er ikke lenger nødvendig å slette kodene først (testet med ID Lock med firmware 1.1.0 og HomeSeer med Z-wave plug-in versjon 3.0.1.256). Som tidligere nevnt anbefales BLLock beta 3.0.22.0 eller nyere versjoner til å gjøre dette.

    
    
  • Av havnegata
   Har fått et tilbud fra elektriker på montering av 6 Fibaro Dimmer 2 til 4780 kr. Er dette en grei pris?
  • Av Tom Wilhelm
   Har en helt ny ID Lock 150 til overs etter et lite smart hjem prosjekt. 
    
   Veldig enkel å montere. 
    
   Info om produktet :
   Elektronisk dørlås for ettermontering som via RFID-brikker eller portkode kan låse eller åpne døren uten nøkkel. Kan utvides med Z-wave-modul (50996) for å kunne kobles til en Z-wave-kompatibel kontroller. Selve låshuset og utsiden tåler ekstremvær og driftstemperaturer på -40 – 85 °C takket være IP55-klassifisering. Låsen kan også gi gjester midlertidig adgang med midlertidige koder som gjelder i et tidsrom eller et bestemt antall ganger. Maks. antall koder: 9 stk. Maks. antall ID-brikker: 9 stk. Drives av fire eller åtte AA-batterier (følger ikke med). Batteritid: opptil 1 år (opptil 10 måneder med Z-wave-modul). Backup-batteri: 9 V (følger ikke med). Varsler ved lavt batterinivå. Leveres med låshus, komplett monteringskit, sluttstykke og fem RFID-brikker. SSF 3522 klasse 3 sertifisert.
    
   Disse koster fra 4390 litt avhengig av hvor du kjøper de fra. 
    
   Tenkte 3600 eller best offer. Helst hentes i Lillestrøm men kan sende med norgespakke mot kostnad. ×
×
 • Opprett ny...