Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Styre vanning i hage


Anbefalte innlegg

Ferdigstiller mitt vanningsprosjekt nå. Det er satt opp 5 tildels uavhengige kretser som styres av hvert sitt rele(sonoff m/tasmota eller Shelly). Alle untatt en styres via Mqtt fra HomeSeer 4. Det er et Gardena solcellebasert system. Det er koblet til en 25 liters vindunk med vann og sørger for at mine Humler ikke blir for tørre. Her vannes det en gang hver 24 time. Dryppvanning her som ellers. Kanskje blir det brygget øl med egenprodusert humle iår?
Vi har et drivhus og der har jeg en krets med Sonoff th16 , Biltema 12v Inline pentrypumpe og 12v vannstopper samt en Miio plantedetektor som melder inn data via bluetooth en gang i timen til en Raspberry pi som sender dette med Mqtt til Homeseer. Hvis fuktigheten blir lavere en 25 så vannes det med dryppvanning i 10 minutter. I tillegg kjører jeg en vanningsrutine hver dag på 10 min der. Vannet kommer fra en 210 liters regnvannstank fra Biltema.
Drivhuset har automatisk lufting og ei vifte som trigges hvis temperaturen blir lavere enn 5 grader(bor i Finnmark) og slår seg av ved 12 grader. Kunne sikkert ha brukt TibberSeer til å styre den varmevifta, men det er ikke gjort ennå, og vi har jo billig strøm her i Nord så da så. På dagen er det ikke noe problem, det er juninettene som kan bli litt vel kalde her i Alta.
I jordbærbedet har jeg også et Shelly rele, 12v pentrypumpe fra Biltema og 12v vannstopper som forhindrer at hevertprosessen tømmer den 25 liters gamle vindunken. Her er det også en daglig vanningsrutine i tillegg til at en utvendig Miio Plantedektektor føler på om jorda er fuktig nok. Dryppvanning også her.
Utenfor drivhuset har jeg endel stiklinger i potter som trenger vanning, så der har jeg krets nr 4. Styrt av et Shelly1 rele, biltema inline 12v pentry pumpe og 12v vannstopper fra Kina. Kapasiteten nå er på 16 potter, men kan utvides.
Krets nr 5 er for fremtidig bruk. Der har jeg ei 12v Biltema lensepumpe nedi regnvannstanken, styrt av et Sonoff tasmota rele, også her med 12v vannstopper som åpner opp når det kommer 12v spenning på kretsen. Og har kjøpt inn et dryppvanningssystem med 40 dyser som skal kobles til når pallekarmene er fylt opp med jord til neste år.
Ingen av mine system er koblet til utekranen, får se hvordan dette går, og hvor ofte det behøves påfylling.
Plenen vanner vi ikke da den har dype røtter med innslag av løvetann og mose, men den klippes hver dag av Worx roboten om det ikke regner.
Det er også mulighet å styre vanningen ihht værmelding eller faktisk vær fra Netatmo værstasjon eller yr, men dette har jeg ikke gjort ennå.
Nå er vi nesten klar for ferie!

 

Endret av Rogerbl
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
On 27/05/2022 at 16:42, SveinHa said:

Min Gardenaventil/automat ble frostsprengt i vinter så det ble en slik Zigbee enhet i stedet

 

Jeg har også prøvd ut den der (Woox R7060) på hytta i sommer. Og er strålende fornøyd.  Har funket helt stabilt og greit.  Synes også designet er så bra som en slik dings kan bli. Passe diskret med lokket på, og et helt idiotsikkert brukergrensesnitt bak lokket.

 

Det eneste lille irritasjonsmomentet har vært manglende batteri-status i zigbee2mqtt.  Men nå la jeg merke til at det plutselig virket etter gårsdagens release. Der var denne fiksen med, og den løser endelig problemet: https://github.com/Koenkk/zigbee2mqtt/issues/13649

 

Har faktisk 89% batterikapasitet igjen hvis jeg skal stole på målingen. Så da spiser den heller ikke så mye batteri som man kunne frykte fra en slik ventilsak.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.