Gå til innhold
  • Bli medlem
Ravn

Clas Ohlson Home WiFi Smart Plug (38-8192)

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Kjøpte en slik Wifi "smartplug" fra Clas for å se om jeg kunne klare å styre det med egen software.

https://www.clasohlson.com/no/Clas-Ohlson-Home-WiFi-Smart-Plug-/38-8192

 

Og det tok ikke lange tiden å få til. Men fant lite på google under Clas sitt navn, så tenkte jeg kunne poste det her, i tilfelle det kan glede andre.

 

Brukte dette python scriptet: https://github.com/mjg59/python-broadlink (bare å følge instruksjonene).

Men discovery programmet vil si at du skal bruke --type=0x7d00, men denne definisjonen finnes ikke ikke i broadlink scriptet.

Jeg bruker istedenfor 0x2711, og det fungerer greit.

 

 

Endret av Ravn
  • Like 4
  • Thanks 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

För Clas Ohlsons wifi Smart Plug, som alternativ till programmering eller till att nöja sig med Clas Ohlsons app, kan man också ansluta den till Broadlinks app "Intelligent Home Center For EU" (för Android eller Iphone). Sedan kan man ansluta t.ex. Google Assistant till Broadlink, och därigenom få röststyrning av pluggen. Jag ser att Broadlinks app har fått kritiska recensioner, men för mig har den fungerat än så länge.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei, 

Har fått Python-skriptet til å funke - kan slå på og av strømmen. Men det er en irriterende feature: Når stømmen står på, gjør det en av/på blink ca. hver tjuende sekund. Har googlet, men har ikke funnet noen med samme problem. App'en fungerer, men den fungerer bare på LAN'et og jeg har tenkt å bruke pluggen til "ring hytta varm".

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Halvgo, vad vinner du på att använda ett  Pythonscript för detta? Det borde ju fungera direkt med Clas Ohlsons egen app, eller appen från BroadLink.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei ingolfdahl,  jeg har en leilighet på fjellet med internettkopling (fiber) der jeg har tenkt å kople en varmeovn til smartpluggen. Appen vil fungere så lenge jeg er på fjellet i leiligheten, men jeg ønsker å slå på varmen før jeg kjører hjemmefra. Hjemmfra vil appen ikke fungere. Men om jeg har en gammel PC med Linux stående på fjellet, kan jeg logge meg på Linux-serveren hjemmefra og sette på ovnen med Pythonscriptet. Eller jeg kan lage et web-interface. Det tar 3,5 timer å kjøre til fjellet og når jeg kommer fram, vil leiligheten ha en god lunk, ikke være iskald slik som idag. Det finnes GSM løsninger "ring hytta varm", men disse koster 1500 kroner, så jeg tenkte at denne smartpluggen til kr 150 kunne gjøre samme nytten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hej igen Halvgo! På Clas Ohlsons webbsida för wifipluggen hittar jag under rubriken "Experten svarar" följande fråga och svar:

Kan man styra den över internet, tex för att slå av och på element i en sommarstuga?

Ja, om man har WiFi-router i sommarstugan, då den kommunicerar via WiFi.

Fredrik, Clas Ohlson

Det låter som exakt ditt fall i mina öron. Jag gissar att du har en WiFi-router i stugan, annars lär du inte komma åt pluggen på något sätt. Du skall inte behöva någon extra server av något slag.
Endret av ingolfdahl

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×