Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Anbefalte innlegg

Vi er for tiden på utkikk etter personer som er Altibox-kunder og som kan tenke seg å bidra til å gjøre Altibox-tjenester enda bedre enn de er nå. For å oppnå dette, samarbeider Altibox med en partner som heter uTest. uTest er i utgangspunktet en plattform for uavhengig programvaretesting hvor alle kan registrere seg og delta i testing av programvare. Testere vil selvsagt få betalt for sine testbidrag.

 

uTest tilbyr alle deltakerne i testene, ikke bare betaling av hele abonnementet (utvidede tjenester som IPTV tilbys uten ekstra kostnader), men selvfølgelig også betaling for hver beskrevne steg for steg-test en gjennomfører samt betaling for hver feil en finner.

 

De søker etter langsiktige deltakere da de dekker minst 2 års abonnement på Altibox.  Hvis du synes dette høres spennende ut og noe du kan være interessert i å være med på, vennligst registrer deg her:

https://goo.gl/forms/UDpkKH9ee5sjQrN73

 

En uTest-medarbeider vil da ta kontakt med deg og fortelle deg hvordan du kan delta i testen. Lurer du på noe, ikke vær redd for å stille de spørsmål du måtte ha.

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Detter står på den engelske siden:

Description

We are looking for testers Norway who are Altibox customers with IPTV subscription. The project is about functional (Fn) testing, which will include exploratory testing and test case executions. This means you will get a fixed guaranteed payout.

As an Altibox customer, you have to have any of these TV features - "Mediumpakken", "Standardpakken" or "Plusspakken". If you are not sure which one you currently have, please contact the Customer Support of Altibox (https://www.altibox.no/omaltibox/kontakt-oss/).

The time you will have to allocate for this is around 1-2 hours per week, usually on the weekends. As part of the project, you will have to rent movies, watch TV etc. for free!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svar til Evelen:

Hva slags testing er det snakk om?

  • En tester at Altibox sine apper og tv-dekoder fungerer som forventet
  • Ca. to ganger i måneden sendes det ut invitasjon om å teste et av deres produkter, det være seg for iOS, Android eller den nye Huawei-boksen
  • Da får du mulighet for å teste TV-funksjonalitet, film og serier, HBO, TV-Guide og PVR-funksjonalitet
  • Hver test har et step-by-step-skjema du går gjennom og enten godkjenner eller feilmelder via tekst og skjermdumper / video
  • Du får betalt for hver test-case samt hver feil du melder
  • Graden av feil avgjør størrelse på utbetaling
  • All kommunikasjon er på engelsk siden de som styrer prosjektet er utnevnt av uTest.com, ikke Altibox
  • Invitasjon til ny testrunde sendes stort sett ut i forkant av helg og avsluttes i begynnelsen av påfølgende uke

 

Og iķke minst: varsles nrk om iptv?

-          NRK er en egen app på lik linje med HBO

-          Når du velger NRK, enten fra TV-guide eller som egen app, startes NRK’s egen app

-          Går ut fra at Altibox har alle formaliteter i orden med NRK i forhold til videreformidling av dette

 

Jeg er selv tester av Altibox under uTest og er svært godt fornøyd med det. Du får mulighet for å teste mot din egen tv-hverdag og forhåpentligvis gjøre produktet bedre for alle. Med jevne mellomrom får du også mulighet for å svare på hvor fornøyd du er med produktet og hva du liker/ikke liker med det, og i tillegg bli betalt for dette.

 

 

Synes du dette fortsatt høres spennende ut og kan tenke deg å bidra, nøl ikke med å melde din interesse i linken under. Som medlem av uTest, gir det deg også mulighet for å teste en mengde andre spennende apper, produkter og tjenester som du får betalt for. Av egen erfaring er Altibox den klart beste app å teste på samt en fantastisk mulighet å starte med for å utvide horisonten til nye prosjekt.

 

Vennligst registrer din interesse her:

https://goo.gl/forms/UDpkKH9ee5sjQrN73

 

Endret av JanM
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, hva du har lurt deg unna har ikke jeg noe med, men siden dette foregår kun via uTest, ikke Altibox, skal det vel litt til for at noen finner ut at du ikke betaler lisens. 

 

Du får studere dette nærmere når du får videre forklaring, men siden du allerede er leser av et denne type forum føler jeg meg sikker på at du ikke blir så veldig skuffet.

 

Lykke til videre!

JanM

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Moskus:

 

Ja det er snakk om tv-løsningene Altibox tilbyr, og det er både for deres dedikerte set-top-box fra Huawei, appene til iOS og Android. Innenfor TV-løsninger så omfatter dette testing om å se tv, tv-guide, PVR, nedlasted innhold, film og serier samt HBO. Så har du diverse pakker slik som Eurosport og Disney som du også har anledning å teste om fungerer som forventet.

 

Men kostnader rundt nettleie dekkes ikke av Altibox. Dette er en kostnad du har direkte med det nettverksansvarlige selskap du har kontrakt med.

 

Vennlig hilsen

JanM

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Evelen,

 

Så lenge du ikke har annet enn data fra Altibox / nettverksleverandør, så er det helt klart ikke noe sniking. Men for å være med på testing så må du ha Altibox nyeste dekoder. Her inngår NRK i basispakken og jeg vet ikke hva Altibox oppgir av informasjon rundt dette. Før i tiden fikk du jo besøk på døra av en lisenskontrollør fra NRK, om det er slik lenger vet jeg ikke.

 

Vennlig hilsen

JanM

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Behov for flere testere av Altibox produkter

Følger opp denne tråden da det fortsatt er behov for flere testere av Altibox produkter. Etter forrige etterlysning er det fire som har meldt seg og som har deltatt i minst en testrunde.

 

Brukererfaring

Hvis du en av de som har vært med på en test eller flere, hadde det vært flott om du kunne skrive noen ord om din erfaring slik at andre vet hva som venter.

 

Apple TV og WEB

Siden sist har Altibox lansert app for Apple-TV og vi som er testere fikk denne tilgjengelig noen uker før den ble lansert. Vi tester også med jevne mellomrom ny web-app for desktop.

 

Ønsker du mer informasjon

Da fyller du ut skjemaet i linken under og etterhvert vil du motta litt mer informasjon om prosessen videre (på engelsk)

 

Testrunder

Testene legges ofte til helger med en dag eller to ekstra slik at alle skal ha mulighet for å teste innenfor perioden. Tiden du bruker på hver test varierer fra en halv time til rundt to-tre timer, alt avhengig av testerfaring og hvor mange funksjoner som skal testes.

 

Belønning

Blir du aktiv tester vil du få dekt ditt tv-abonnement samt tilbakebetalt for filmer du leier/kjøper i forbindelse med test. Du mottar også betaling for hver steg-for-steg-testskjema som ofte er en del av hver testrunde. Du mottar også betaling for de feil du eventuelt måtte finne. Størrelse er avhengig av hvor kritisk feilen er. 

 

https://goo.gl/forms/UDpkKH9ee5sjQrN73

 

Vennlig hilsen

JanM

 

 

 

 

Endret av JanM
Manglende opplysninger
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble med på en runde og det fungerte forsåvidt greit, fikk betalt for en bug og en gjennomført test case. 

I ettertid har jeg ikke tatt meg tid til å prøve igjen, hovedsakelig fordi det tar litt tid, skal man gå gjennom alt og dokumentere slik det kreves må man regne med å sette av kanskje et par timer. 

For meg med småbarn og lite fritid er det mye annet som frister etter leggetid. 

 

Men håper å få gjennomført noen flere runder etterhvert, når man først skjønner hvordan det fungerer er det ganske enkelt. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til Actibus

Flott at du meldte deg og at du rapporterte feil ved første forsøk.

 

Jeg helt enig med deg at det går litt tid når man skal sette seg inn i test-casene. Jeg tester ikke bare foir Altibox i uTest, men for en rekke selskap, så jeg vet av egen erfaring at det tar en del tid første gang man tester nye apper eller tjenester. Neste gang, er det langt mer oversiktlig og det går vesentlig raskere å gjennomføre en test.

 

Det å være småbarnsforelder er nok ikke den beste kombinasjon med å være tester på hobbybasis. Men har du noen timer til overs, ja da er det forholdsvis greit å gjennomføre en test.

 

Så lykke til med de neste runder.

 

Til Moskus

Tror ikke det blir noen tester av fjernkontroll annet enn basis funksjonalitet.

 

Utfra det du nå skriver, vil jeg tro du er av den nysgjerrige typen,så jeg kan ikke skjønne annet enn at du ville elsket å være tester i uTest-samfunnet. Det er ikke bare software vi tester, vi tester også ting som betalingsløsniger samt software kombinert med hardware. Ja, alt du kan koble en mobil-app til, kan dukke opp som egne testprosjekt.

 

Men tilbake til fjernkontroll, for de som ønsker å benytte andre fjernkontroller enn Altibox egen (til Huawei Q22), så har du oppskrift her:

 

https://www.altibox.no/privat/kundeservice-3/tv/fjernkontroll/fjernkontroll-egen/

 

Vennlig hilsen

JanM

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, JanM skrev:

Tror ikke det blir noen tester av fjernkontroll annet enn basis funksjonalitet.

 

Utfra det du nå skriver, vil jeg tro du er av den nysgjerrige typen,så jeg kan ikke skjønne annet enn at du ville elsket å være tester i uTest-samfunnet. Det er ikke bare software vi tester, vi tester også ting som betalingsløsniger samt software kombinert med hardware. Ja, alt du kan koble en mobil-app til, kan dukke opp som egne testprosjekt.

Ja, jeg er på det jevne nysgjerrig på det meste som har med tekniske dingser å gjøre. :) 

Mitt mål er et helintegrert hjem, så langt det lar seg gjøre. Og gjerne inkludert TV på en eller flere skjermer.

 

Jeg skal imidlertid bygge på huset fra og med omtrent nå (dvs. om et par uker) til jul omtrent, så det er nok litt begrenset med tid. Men jeg skal absolutt ta det opp til vurdering etter jul.

 

Hvis du eller Hr. Lundbakk skulle ha noen tanker og vil høre mitt synspunkt, så vet dere hvor dere finner meg. ;) 

 

 

4 timer siden, JanM skrev:

Men tilbake til fjernkontroll, for de som ønsker å benytte andre fjernkontroller enn Altibox egen (til Huawei Q22), så har du oppskrift her:

https://www.altibox.no/privat/kundeservice-3/tv/fjernkontroll/fjernkontroll-egen/

Glimrende! :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til Moskus

Du får vurdere når livet roer seg etter byggingen og da melde din interesse. Vil tro at Altibox fortsatt vil lansere nye tjenester, apper og duppedingser i sitt nettverk det er behov for å teste. Så hjertelig velkommen når det måtte passe.

 

Til Bullhill

 

Er usikker på svaret her, men så lenge du får levert data via fiber, så er vel datastrømmen som du mottar å regne som ditt eget hjemmenettverk vil jeg tro. Det eneste kravet jeg har hørt, er at du har anskaffet deg den nye dekoderen. Alle enheter som kobler seg til hjemmenettverket, så lenge du ikke logger på, vil ikke bruke av antall enheter som du kan koble til i ditt abonnement.

 

Er du utenfor ditt eget hjemmenettverk kan du aktivere 5 (eller 6) enheter, men da må du logge deg inn i appen for aktuell enhet. Har du fyllt opp kvoten, kan du bytte med en av de andre innenfor en periode. Du har et begrenset antall bytter pr. periode.

 

 

Vennlig hilsen

janM

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...
On 20/06/2018 at 21:55, JanM said:

Behov for flere testere av Altibox produkter

Følger opp denne tråden da det fortsatt er behov for flere testere av Altibox produkter. Etter forrige etterlysning er det fire som har meldt seg og som har deltatt i minst en testrunde.

 

Brukererfaring

Hvis du en av de som har vært med på en test eller flere, hadde det vært flott om du kunne skrive noen ord om din erfaring slik at andre vet hva som venter.

 

Apple TV og WEB

Siden sist har Altibox lansert app for Apple-TV og vi som er testere fikk denne tilgjengelig noen uker før den ble lansert. Vi tester også med jevne mellomrom ny web-app for desktop.

 

Ønsker du mer informasjon

Da fyller du ut skjemaet i linken under og etterhvert vil du motta litt mer informasjon om prosessen videre (på engelsk)

 

Testrunder

Testene legges ofte til helger med en dag eller to ekstra slik at alle skal ha mulighet for å teste innenfor perioden. Tiden du bruker på hver test varierer fra en halv time til rundt to-tre timer, alt avhengig av testerfaring og hvor mange funksjoner som skal testes.

 

Belønning

Blir du aktiv tester vil du få dekt ditt tv-abonnement samt tilbakebetalt for filmer du leier/kjøper i forbindelse med test. Du mottar også betaling for hver steg-for-steg-testskjema som ofte er en del av hver testrunde. Du mottar også betaling for de feil du eventuelt måtte finne. Størrelse er avhengig av hvor kritisk feilen er. 

 

https://goo.gl/forms/UDpkKH9ee5sjQrN73

 

Vennlig hilsen

JanM

 

 

 

 

 

Trenger dere fortsatt testere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

Hei alle sammen

 

Altibox ønsker fortsatt testere til alle mobil og tv-app'er gjennom testsamfunnet uTest.com.

 

Her er et lite utdrag av hva som står på uTest sine sider:

 

Sitat

 

Altibox Testing Project (Norway)

 

We are looking for testers Norway who are Altibox customers with IPTV subscription. The project is about functional (Fn) testing, which will include exploratory testing and test case executions. This means you will get a fixed guaranteed payout.............

 

The time you will have to allocate for this is around 1-2 hours per week, usually on the weekends. As part of the project, you will have to rent movies, watch TV etc. for free!

 

 

Her finner du resten sammen med link for å melde din interesse.

 

Til orientering er uTest verdens største testsamfunn med en mengde spennende kunder på lista. Blir du en aktiv tester, ikke bare av Altibox-produkt, kan du etter hvert få invitasjon fra de største it-bedrifter i verden. Da spesielt i forhold til norske utgaver av programvare eller programrelaterte produkt.

 

Er du av den nysgjerrige typen, ikke nøl med å melde din interesse som tester av Altibox.

 

Lykke til

JanM

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Hi all,

my name is Kiril Yunakov and I am a Community Management Associate at uTest - the testing partner of Altibox - https://www.utest.com/about-us. I am glad to see that there were people interested in this project. Also, I am happy to inform you that now we need even more people to join this project. Here is the LINK again where you can apply. 

 

Here is what we offer:
1. Monthly Reimbursements - if you participate in at least one test per month, we will reimburse your monthly fee for Internet from Altibox for up to 1099 NOK.
2. 30 Min. First Onboarding Paid Test - here you have two options. You either do it by yourself or you can do it together with our Onboarding Specialist from uTest who will show you how to report bugs, where is more likely to find them and answer all of the questions you have. The Onboarding will be online and entirely in Norwegian or English. The payout for the Onboarding Paid Test is 300 NOK for 45min.
3. Monthly Paid Tests - After you complete your onboarding test we will start sending you tests every month. For each test, you will get 320 NOK per hour.

The time you will have to allocate for this is around 1-2 hours per week, usually on the weekends. As part of the project, you will have to rent movies, watch TV etc. for FREE!

 

Please, don't hesitate to contact me if you have any questions. 

 

Best,

Kiril 

 

Endret av kyunakov
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.