Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Clas Ohlson værstasjon i Homeseer?


Anbefalte innlegg

Då er stasjonen tilkopla pc, og Windows påstod nokså kjapt at den var installert og klar til bruk. Den kom likevel ikkje opp i lista med aktive com-porter. Bruker Windows 7.

Kan du hugse om du måtte installere driver manuelt i tillegg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen drivere installert hos meg. Vet den kan være litt sær med henblikk på USB-kabel. Bruker du den som fulgte med? Hvis du går inn på Enhetsbehandling/Enheter for menneskelig grensesnitt, så kan du telle opp hvor mange enheter du har der. Se om antallet endrer seg når du tar ut eller inn USB-kabelen. 

 

Forøvrig kan du også huke av siste punkt under "Station-Settings" Synchronise Fine Offset Reads. Har ikke noe med ditt problem å gjøre, men gir bedre kommunikasjon når du får resten til å spille.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den kjem opp som HID compliant device, men ingen com-port. Er nok ikkje original kabel, anar ikkje kvar den kan være. Men ein form for kontakt er det nok uansett.

Får rote i kabelkassen og sjå om eg finn ein anna, kanskje det blir bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei. Og jeg mener jeg har sett advarsler mot å installere den før Cumulus. Men kanskje du har en dings liggende du kan installere, og som bruker USB serialport? Så kan du fjerne den når porten er installert. Ta også en titt på Cumulus-forumet. Der er det masser av hjelp. Men har du en PC med et kjent hovedkort, så finnes det sikkert drivere tilgjengelig. Jeg bruker en Intel NUC PC, og slik ser den ut:

 

 

2018-07-05_17-57-05.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har no testa med tre forskjellige kablar med samme resultat, har også testa på to andre pc'ar med Win7, samme resultat der. Har dessverre ikkje adminrett på desse, så får ikkje installert driver eller program.

Men, ser at du har ein heilt anna driver enn meg, min(e) påstår å vere ein frå Microsoft lansert i 2006. Fant den samme som du har på ftdichip.com, men er på arbeid for øyeblikket så får ikkje testa. Kan godt hende dette er problemet.

image.png.43edeae287390dc1f5a11f7caf9e1830.png

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Windows vil ikkje godta FTDI-driveren. 

 

Ved å velge plassering der den er lagra får eg denne feilmeldinga:

image.png.bf9206eaa314c60885986811f1f1db31.png

 

 

Og om eg prøver å velge driver manuelt, finn ikkje Windows at eg har installert driveren (har lasta ned og installert .exe-fil med driver), den burde vel blitt liggande som FTDI... på denne lista.

image.png.6e1fda15dc12400ff0fe9a55f932e5a4.png

 

Og ved å forsøke søk etter driver i katalogen der den du linka til er nedlasta påstår Windows at driveren er oppdatert, men den beheld den gamle Microsoft-driveren frå 2006.

image.png.96c8d19a847510e21747d379c2c91601.png

 

 

Har hatt ein del drivertrøbbel med andre meir eller mindre sære ting, men aldri i nærheiten av dette. Så er i grunn i ferd med å gi opp dette forsøket snart...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo synd. Det er ikke mye jeg kan hjelpe deg med da, men har du forsøkt å ta ut batteriene av displayenheten i 2 minutter? Du mister ingen data. Sett i batteriene igjen, og ikke ha USB-kabelen i PCen. Ville vel først fjerne alle spor av drivere du har forsøkt å få til å virke. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.