Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

IDlock 150 z-wave modul


Anbefalte innlegg

Sliter fortsatt med låsen. Oppdaterte Låsen med updater app og z-wave modul i henhold til veiledning. Det tok sykt lang tid(ca 1 time) å oppdattere. Ikke medregnet 2 feilede forsøk. Satte da Mac med z-stick ved døra og hadde nye batterier i låsen. 
Når jeg inkluderer den i HA kommer den opp uten enteties. Etter en restart av ha har den 1 entety

Parametere som lydnivå kan jeg tilsynelatende sette. Kommer hvertfall lyd fra låsen når jeg prøver.

Vedlagt logfil fra inkludering og forsøk på låsing.

Node42.log

Endret av EspenT
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@EspenT Og du la den til som secure node? Ikke så mye som vitner om kryptering i loggen? Videre tenker jeg kanskje du har litt ustabilt zwave-nett mtp en del timeouts i loggen samt at det tok 1 time + 2 forsøk å oppdatere låsen. Hos meg tipper jeg det tok rundt 5 minutt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vanlighvis fungerer resten av nettverket bra. Har hatt en dimmer som jeg fikk byttet fordi den ofte timet ut og den nye på samme sted har fungert bra. Men under oppdateringen ble det mye rot ja. Tror det skyldes at jeg hadde et 30 tals andre devicer koblet opp, flesteparten av de secure, Og siden jeg ikke hadde riktig security key i windows programet ble det mye som feilet og dermed mye trafikk..  Loggen er jo fra når z-stick er tilbake i HA, og da er det kun mot Låsen jeg ser timeouts. Har fra 1 dimmer og 1 multisensor, til 4 dimmere, multisensor(på strøm) og termostat i hvert rom, så bør være god dekning over alt. 

F.eks sitter det en dimmer 15cm fra låsen, og den fungerer fint.

 

La den til secure men ser jo dette i loggen når jeg la den til

```

2019-08-28 22:42:18.633 Info, Node042, Received reply to FUNC_ID_ZW_GET_NODE_PROTOCOL_INFO
2019-08-28 22:42:18.633 Info, Node042,   Protocol Info for Node 42:
2019-08-28 22:42:18.633 Info, Node042,     Listening     = false
2019-08-28 22:42:18.633 Info, Node042,     Frequent      = true
2019-08-28 22:42:18.633 Info, Node042,     Beaming       = true
2019-08-28 22:42:18.633 Info, Node042,     Routing       = true
2019-08-28 22:42:18.633 Info, Node042,     Max Baud Rate = 40000
2019-08-28 22:42:18.633 Info, Node042,     Version       = 4
2019-08-28 22:42:18.633 Info, Node042,     Security      = false

```

 

Men også denne

`2019-08-28 22:42:08.036 Info, Node042,     Security scheme agreed.`

Det betyr kanskje bare at de de blir enige om ikke å bruke secure mode ?

Endret av EspenT
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skrev den nåværende XML-en for modulen, så hvis du har noen spørsmål er det bare å si ifra (kan hende jeg husker litt.) Men som du nå har erfart, er det begrensninger man ikke kommer rundt pt. som er skyld i den noe begrensede funksjonaliteten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkte å gjøre et forsøk med å oppdatere z-wave firmwaren, men pc-controlleren ser ut til å krasje når jeg velger z-wave.me UZB1-enheten i settings, og deretter hver gang jeg starter controlleren. Hvilket OS bruker dere andre, og hvilken USB-stick?

Edit: Etter mye knoting ser det ut som at jeg er lit nærmere. For dere andre som ev. skal gå gjennom samme prosess, må man oppdatere UZB1-en først ved å installere Z-way (Linux only!) og oppdatere FW derfra, så fungerer SiLabs PC Controller uten å krasje.

Doc: https://silabs-prod.adobecqms.net/community/wireless/z-wave/forum.topic.html/z-wave_pc_controller538immediatelycrasheswith-lace

Endret av petersv
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Her kommer en oppdatering fra meg også. 
Etter mye om og men klarte jeg å få låsen til å kunne styres fra HA igjen. Problemet var at den la seg til unsecure selvom jeg forsøkte å legge den til secure. Fjerne og legge til fra z-wave fungerte ikke. Samme problem på nyeste firmware og den jeg hadde fra før. Det som til slutt virket var at jeg resatte z wave modulen,  tok ut batteriene og z wave modulen fra låsen. Neste dag sto den da som feilet i home assistant og jeg fjernet den da fra home assistant. La den til på nytt og den ble da lagt til som secure. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@EspenT Så det var altså nødvendig å fjerne noden fra Z-Wave-systemet før du kunne oppdatere modulen? Er det noen fornuftig grunn til dette? Så lenge det brukes samme Z-Wave-enhet (uansett om det er Z-Stick, eller hva det nå er), burde den jo være kontaktbar fra ethvert system og program den Z-Wave-enheten kobles til.

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg husker ikke helt når. Men problemet mitt startet litt før oppdateringen kom. Vet ikke hva som skjedde men låsen sluttet bare å fungere fra HA. Jeg fulgte guiden fra id lock, og tolket det som man måtte fjerne den fra HA først.  I ettertid har jeg lest at man kan legge til secret key i windows programet man bruker til oppgraderingen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK, bra. Så da må jeg nesten spørre: Er det noen med noe annet enn Homeseer (som visstnok kan oppdatere internt) som har klart å oppdatere denne ved å plugge Z-Wave-enheten inn i en Windows-pc, kjøre oppdateringen og så sette den tilbake, uten å måtte knote med å avpare den og så pare den igjen? Og kan den personen gi en liten beskrivelse av hvordan og med hvilke programmer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 hours ago, Mastiff said:

Nå er jeg litt forvirret. Fjernet du entiteten eller noden? Noden er selve koblingen til Open Z-Wave, mens entitet/entity er den interne oppføringen i Home Assistant. Hvis du måtte fjerne noden, fikk den nytt nodenummer etterpå.

Både og. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
47 minutter siden, Mastiff skrev:

Jeg prøvde å sende en kode til låsen fra Home Assistant, men det funket ikke. Låsen kvitterte med "pip-pip", men koden funket ikke etterpå. Er det ikke noe som skal funke? Jeg har oppdatert firmware på låsen, men ikke på Z-Wave-brikka ennå.

Hvilken kodeplass prøver du å sende? De begynner på 60 og går oppover, med mindre du har oppdatert Z-wave-modulen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aha... Det visste jeg ikke. Får prøve igjen i morgen. Merkelig nok viser 60 og opp (og nesten alle andre) at de er tomme, selv om jeg vet det er koder der. Jeg ser bare at det er kode på 1, som er masterkoden. Den kan jeg til gjengjeld lese veldig tydelig som Ascii... ;) Er det noe som er fikset med den nye firmwaren?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.