Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Sanntidsmåling av mer enn strøm? Å hva kan det brukes til?


Anbefalte innlegg

Hei alle gode folk her. Ser i trådene her at det er mye gøy på gang. Det som er min grunn for å være her, er å se og lære hva som er ønskelig og hva fremtiden kan bringe.

Vi har utviklet en sanntidsmåler som nå er klar for å lese HAN porten. Men den kan så mye mer enn det. Vi har bygget inn mulighet for å lese optisk, puls, modbus og mbus. I utgangspunktet mest tenkt på lesing i sanntid av forbruk og produksjon fra solceller. Men også i Nederland leser de av gass. Her i Norge tenker jeg i tillegg til strøm i alle retninger og flere kurser. Måtte det være fint å måle effekten av varmepumpe og annet som gir varme og bruker energi. Vannmåler kan også kanskje være noe å kunne se i sanntid for de som har digital vannmåler. Vi oppdager stadig vekk nye områder det vil være mye å spare på å oppdage feil eller at for eksempel el-motorer går tungt. Med dette som utgangspunkt når vi har open API. Hva og hvordan vil videre styring kunne være fornuftig. Ser det er et hav av dingser som kunne ha nytte av all den info dingsen vår samler. Det hadde vært utrolig fint om flere her var med å tenkte høyt. Å planen er å prøve å holde alt så enkelt at alle kan dra nytte av dette. Dingsen vår heter Cemm og all info på siden er så langt vi har kommet offisielt. Men vi jobber med å bygge inn og forberede ganske mye. Siden er her https://cemm.no/

Endret av Lars Albert
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.