Gå til innhold
 • Bli medlem
Skjalggl

Smartthings 2018 aka Hub v3 vil ikke resettes

Anbefalte innlegg

Ved trykk på reset-knappen på min Hub 2018/v3:

-lyset er initielt konstant grønt

-etter ca 4-5 sekunder begynner lyset å blinke rødt/grønt

-etter noen sekunder til blir lyset borte

-har holdt knappen inne i over 120 sekunder, men lyset forblir borte.

 

Ifølge Samsung skal lyset blinke oransje i ca 50 sekunder, for deretter å begynne å lyse konstant, når man trykker inn reset-knappen.

 

 

Merker meg også at Hub'ens SSID ikke lenger vises på Pc'en - er ganske sikker på at jeg så en SSID som het "st-hubv3-810" før....

Kan noen belrefte/avkrefte om de ser sin Smartthings'  SSID når de ser etter trådløse nett på PC?

Endret av Skjalggl
Ryddet i innlegg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 minutt siden, Skjalggl skrev:

Jeg gidder rett og slett ikke krangle med sånt utstyr - det skal virke ut av boksen, og det skal være ordentlig dokumentert.

Samsung Smartthings oppfyller dessverre ingen av kravene 😞

 

Da ville jeg nok kjøpt noe som faktisk er lansert/støttet i Norge... ellers må man nesten regne med litt ekstra «styr og triksing» for å få det til å fungere. 

 

Homeseer virker ut av boksen... ;) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 hour ago, ZoRaC said:

 

Da ville jeg nok kjøpt noe som faktisk er lansert/støttet i Norge... ellers må man nesten regne med litt ekstra «styr og triksing» for å få det til å fungere. 

 

Homeseer virker ut av boksen... ;) 

Slik jeg ser det er ikke problemet at den ikke er lansert i Norge - problemet er at produktet ikke matcher (det lille som finnes av) dokumentasjon.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hadde samme problemet selv helt til jeg prøvde å holde reset-knappen inne mens jeg koblet til strømmen. Dette bør løse problemet ditt. 😊

 • Like 1
 • Thanks 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
9 hours ago, alven said:

Hadde samme problemet selv helt til jeg prøvde å holde reset-knappen inne mens jeg koblet til strømmen. Dette bør løse problemet ditt. 😊

Det gjorde susen!! 😄

 

Utrolig at informasjonen Samsung har i appen og på web er feil 😞

 

Tusen takk for rask hjelp - Samsung overlever nå i heimen her takket være deg @alven

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Sebastian
   Hei,
    
   Jeg er helt ny til Smarthus-systemer og håper derfor noen har mulighet til å gi noen gode råd angående valg av system. Jeg ser at det ligger en rekke andre saker rundt dette ute på forumet allerede, men jeg har så langt ikke funnet svar på det jeg lurer på og forsøker meg derfor med å opprette en egen post 😊 
    
   Kort om prosessen:
   Jeg er i gang med å pusse opp leilighet, og skal i den forbindelse ha et smarthussystem. Elektrikeren jeg benytter har i utgangspunktet lagt opp til å sette inn Fibaro Home Center Light/Home Center 2 da dette er systemet de vanligvis installerer i boliger. Jeg har lest en del både positivt og negativt om Fibaro, men etter å ha lest meg opp litt ser jeg også på muligheten for andre systemer. Tenker derfor at det er en god ide å få avklart hva slags hjemmesentral jeg skal gå til innkjøp av før vi er alt for langt i prosessen.
    
   Opprinnelig plan:
   I utgangspunktet var det følgende oppsett som var tenkt:
   Å montere Fibaro Dimmer 2 ved lysbrytere i veggen og bruke vippebrytere med fjær. Heat-IT termostater til varmekabler. Detter er allerede montert. Montere Danalock på døren. Ikke kjøpt inn enda. Danfoss eller lignende termostat på radiatorer. Ikke kjøpt inn enda Benytte bevegelsesensorer o.l. fra Fibaro. Ikke kjøpt inn enda. Koble Sonos-høyttalere til systemet. Koble til IKEAs nye elektriske rullgardiner når disse slippes. Utvide systemet etterhvert med flere funksjoner. Muligens koble på baderomsvifte Muligens koble på Samsung TV (støtter SmartThings)  
   Vurdering av andre muligheter:
   Underveis har jeg sett litt på andre muligheter, og da spesielt Athom Homey og SmartThings. Disse har en del fordeler, ut i fra det jeg har lest:
   Begge støtter alle (?) produktene jeg har listet opp over. Begge kan benyttes med Elko Plus skrudimmere (316 GLED). Dette virker en del mer brukervennlig enn dimmere i form av vippebrytere. Begge støtter zigbee og andre protokoller i tillegg til Z-wave, noe som gjør systemet mer robust for mulig utvidelse. Zigbee gir mulighet for en del rimeligere sensorer osv.  
   Jeg har derfor noen spørsmål:
   Stemmer det at Elko Plus 316 GLED fungerer opp mot SmartThings og Homey? Vil dimmeren fortsatt fungere dersom Hub-en er nede? I hvilken grad kjører Homey og SmartThings lokalt? Min forståelse er at Fibaro stort sett kjører lokalt. Er det noen som har noen sterke anbefalinger i den ene eller andre retningen? Jeg står altså mellom Fibaro, Homey og SmartThings.  
   Alle innspill møtes med stor takk, da jeg som nevnt har lite/ingen erfaring (men stor interesse 😊 ) innenfor smarthussystemer.
  • Av Cato
   Hei
    
   Jeg er på jakt etter en smarthus-løsning som kan integrere Elko sitt smarthus-system (dimmere, brytere og varmekabel-kontrollere) med andre løsninger som eksempelvis Philips Hue.
    
   Jeg har pt. også Smartthings hub v3 og lurer på om noen har klart å integrere Elko dimmer (ESH RS16 316GLED dimmer RF PH) med denne og hvordan du evt. da gikk frem for å få det til. Takker så mye for alle råd og vink.
    
   /Cato
  • Av toonwolf
   Tenkte å dele min erfaring med ID Lock 150 sammen med SmartThings slik at flere kan se hvilke muligheter som finnes. Denne guiden er "work i progress". Takk til @cscheiene for masse info og hjelp og @INTIN RuneV for leveranse av en SmartThings HUB V3 (UK versjon). Anbefaler alle som skal kjøpe smarthus-utstyr til å handle fra INTIN!
    
   Grunnen til at jeg valgte SmartThings som en sentral for ID Lock 150 låsen var fordi jeg var ute etter en "sexy" app med høy WAF-faktor som kunne brukes av noen som ikke er medlem her på hjemmeautomasjon.no! Jeg bruker også HomeSeer og den vinner nok ingen pris for "Mest Sexy Brukergrensesnitt" eller hva @Moskus ? @cscheiene delte noen skjermbilder fra Rboy Lock User Management, og dette var nok til at jeg ble overbevist. Det er "smart apps" som kan kjøpes fra http://smartthings.rboyapps.com/ for $38 for Lifetime access (personal licence) eller som jeg valgte $99 for Commercial&Rental license. For å kunne bruke ID Lock 150 i SmartThings må du kjøpe denne appen fordi den har full støtte for ID Lock 150. Uten denne får du f.eks ikke sett batteristatus eller sette koder til brukere. Du får til og med statusmeldinger når noen åpner døra (hvem) og om døra er lukket eller ikke. Den er såpass avansert at du også kan sette lydvolum på låsen! (den du får når du taster inn koden)
    
   Selve kjøp av SmartThings HUB og installasjon legger jeg ikke inn her siden det finnes drøssevis av informasjon om dette på nett. Det viktigste er at du oppretter en engelsk Samsung-konto ved å velge UK i region - om du allerede har en Samsung-konto må du slette denne først. Installasjonsinstruksjoner for Rboy Lock User Management finner du også godt forklart på hjemmesiden. Tilgang til det du trenger å installere får du etter å ha kjøpt lisens. Du bør også bruke SmartThings Classic appen og ikke den "nye" versjonen. Grunnen til dette er at Classic har flere funksjoner og fungerer like greit.

   Denne guiden viser noen skjermbilder og hva som finnes av muligheter når du har installert Rboy Lock User Management appen og handler. Pass på å følge installasjonsinstruksjonene!

   Etter å ha lastet ned SmartThings Classic appen, logget inn med Samsungkontoen og paret låsen finner du låsen under "My Home" og "Things". Her vises alle låser og smarthusenheter. Status på lås/ikke lås vises også her. Trykk på låsen for å kontrollere den.


   Her ser du "kontrollpanelet" til låsen hvor du kan låse opp og igjen, se batterinivå osv.
    

    
   Under "Recently" ser du en logg for låsen. Legg merke til at den rapporterer også om døra er lukket eller ikke. Altså en funksjon som pt ikke er tilgjengelig i f.eks HomeSeer

    
   Under SmartApps finner du "Lock User Management". Det er her du setter koder på låsen.


   Her er hovedmenyen for å administrere låsen.
   Select Lock(s). Her kan du velge hvilke låser du ønsker å administrere. Det betyr at du f.eks kan velge å ha samme brukere for flere låser
   Number of users (1 to 109) ID Lock 150 rapporterer at den har 109 plasser ledig, men fordi det kun er mulig å sette 25 koder har jeg endret dette slik at det ikke blir krøll. I ettertid har jeg funnet ut at den burde egentlig settes til 27 siden plass 1 er Masterkode og 2 er servicekode.
   Lock/unlock actions og Door open/close actions her kan du sette forskjellige regler som f.eks at du skal bli varslet om døra ikke er lukket når det er natt.
   Trykk på "Manage Users" for administrere koder til låsen


   Her ser du oversikt over alle koder i låsen. Plass 1 og 2 er "reserverte" til Masterkode og servicekode. Her ser du også status på kodene. Blå farge betyr at koden er satt og programmering er ok. Du kan også sjekke status på programmering i loggen i SmartThings. Du ser også hva slags type som er brukt. Permanent er det som er brukt i dette eksempelet.

   Eksempel på en kode som vil gå ut på dato

   Dette er valgene du får når du velger "Select User Type".

    
    
    
  • Av Mekkal91
   Hei!
   Jeg har nettopp kjøpt en samsung smartthings hub 3rd generation fra Amazon og får den ikke opp i smartthings appen...
   Har lest på support at man må legge den inn manuelt, men den kommer ikke opp da heller..
   Er det noen her som har peiling på hva det kan være?
   Kan det være at den ikke kan brukes i EU?
×
×
 • Opprett ny...