Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ID Lock 150 og integrasjon med HomeSeer


toonwolf

Anbefalte innlegg

Låsen SKAL gå i "sleep", ellers hadde du nok tappet batteriet på få timer. Men låser støtter også beaming, dvs. de lytter med et halvt våkent øye etter beskjeder (siden de er låser og må kunne kontrolleres fra en controller).

 

Optimalisering og "sleep" har ikke noe med hverandre å gjøre, så hvis optimalisering virker så kan du stryke hypotesen din.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Moskus skrev:

Optimalisering og "sleep" har ikke noe med hverandre å gjøre, så hvis optimalisering virker så kan du stryke hypotesen din.

Kan det ikke være slik at grunnen til at Access Control Notification fungerte etter at jeg hadde utført optimalisering på låsen var fordi låsen ikke var i dvalemodus da jeg låste opp? Jeg får vel svar på dette i løpet av de nærmeste dagene. Har bedt om tilbakemelding fra ID Lock på hvor lang tid det går før ID Lock 150 går i dvalemodus. Da blir det enklere å sjekke om "dvalehypotesen" stemmer.

 

Det ser forresten ut som om de nå kommer med en oppdatering av firmware hvor låsen kan sende statusoppdatering på når den går i dvalemodus. Ved en feil ble det lagt ut en oppdatering av Android-appen som gjorde at den ga en lyd etter 10 sek? som varslet om at den hadde aktivert dvalemodus. Synes det høres ut som vel kort tid for å gå i dvalemodus, men hva vet jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, toonwolf skrev:

Kan det ikke være slik at grunnen til at Access Control Notification fungerte etter at jeg hadde utført optimalisering på låsen var fordi låsen ikke var i dvalemodus da jeg låste opp?

Jeg tror låsen går raskt tilbake i dvalemodus. Det er ingen vits i å holde låsen våken i evigheter.

 

9 minutter siden, toonwolf skrev:

Synes det høres ut som vel kort tid for å gå i dvalemodus, men hva vet jeg.

... fordi? Hva oppnår IDlock ved å holde den våken lenger?

 

Det er jo ikke slik at siden du nettopp låste eller låste opp låsen så er det større sannsynlighet de neste 3 minuttene for at den skal brukes sammenlignet med hvilket som helst annet tidspunkt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 minutter siden, Moskus skrev:

Jeg tror låsen går raskt tilbake i dvalemodus. Det er ingen vits i å holde låsen våken i evigheter.

 

Stemmer nok det du skriver her. I følge han som oppdaterte firmware med siste oppdatering som varslet når låsen gikk i dvalemodus tok det ca 10 sek før han hørte "lyden" som varslet om dette. Det tok jo mer enn 10 sek fra jeg kjørte optimalisering til jeg testet å låse opp. Har forresten fått tilbakemelding fra HomeSeer at de tar gjerne i mot en lås for å kunne optimalisere den med HomeSeer. Har sendt forespørsel til ID Lock om de nå endelig kan sende en lås til de! Skjønner ikke hvorfor det skal ta så lang tid med å få gjort dette...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

40 minutter siden, toonwolf skrev:

Har forresten fått tilbakemelding fra HomeSeer at de tar gjerne i mot en lås for å kunne optimalisere den med HomeSeer. Har sendt forespørsel til ID Lock om de nå endelig kan sende en lås til de! Skjønner ikke hvorfor det skal ta så lang tid med å få gjort dette...

Wow, hurra!!! :)

 

Kanskje de har forstått at du ikke slutter å mase (takk for det, forresten!) før de gjør noe med det. ;) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, iceball skrev:

Sendte ikke Intin en lås til Homeseer i sommer?

Det var snakk om at @INTIN RuneV skulle sende en lås, men det tror jeg ikke ble gjort. Jeg har vært i kontakt med både Intin og ID Lock flere ganger og siste informasjon jeg fikk fra de var i november om at de hadde vært i kontakt med HomeSeer om muligheten for å sende en lås. De fikk da beskjed om at utviklerne deres hadde andre oppdrag som hadde høyere prioritet og at de ikke hadde mulighet til å gjøre jobben nå. Jeg har som sagt sendt en ny henvendelse til ID Lock hvor jeg oppgir kontaktperson og forsendelsesadresse til HomeSeer så får vi se om de kan få ut "finger'n" og få sendt over en lås til Unaiten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er fortsatt i kontakt med HomeSeer og ID Lock for i første omgang få løst problemet med at Access Control Notification noden i Homeseer er veldig ustabil og sjelden rapporterer riktig status. HomeSeer sier de må ha låsen for å kunne løse problemet. ID Lock har svart at de skal følge opp dette, men så langt er det ikke noe som tyder på at det faktisk har blitt sendt avgårde en låse fra ID Lock til HomeSeer. For å bedre kunne dokumentere dette problemet og finne ut av omfanget har jeg laget en liten spørreundersøkelse som det er fint om alle som har ID Lock 150 låsen og bruker den sammen med HomeSeer svarer på. Det er fint om du svarer på den også om du aldri har hatt dette problemet også!

 

Det bør ikke ta mer enn 1 minutt å svare på undersøkelsen. Link: https://goo.gl/forms/b3zADw6EgKRUNyRm2

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, toonwolf skrev:

Jeg er fortsatt i kontakt med HomeSeer og ID Lock for i første omgang få løst problemet med at Access Control Notification noden i Homeseer er veldig ustabil og sjelden rapporterer riktig status.

 

Takk for at du holder tak i dette. Jeg har mye av samme opplevelse som deg, men har enda ikke opplevd at låsen ikke rapporterer opplåsing riktig. Derimot skjer det relativt ofte at den ikke rapproterer at den er låst igjen. Noe som fører til at låsen rapporterer status som åpen når den er låst.

Jeg har HomeSeer (Z-wave v3.0.1.249) og oppdatert ID Lock 150 (v1.06). Etter siste Z-wave versjon eksluderte og inkluderte jeg låsen på nytt, og etter det fikk jeg for første gang opp hvilken bruker som hadde låst opp. Men gleden forsvant fort, det er veldig hit`n`miss. De fleste gangene får jeg ingen beskjed, bare status Manual Lock Operation. Range code er endret til 6000-6099, og Optimization forsøkt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt å se det ikke bare er jeg som har det problemet. Jeg hadde hatt håndverker på besøk og sjekket status på døra fra jobb. Så da at den sto rapportert som ulåst over en time etter håndverkeren hadde dratt. Fikk litt noia, men skjønte i etterkant at det var rapporteringa som ikke virket som den skulle. Har også skjedd flere ganger senere.

Sent fra min SM-G950F via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som er "litt" snodig er jo at akkurat dette problemet ikke eksisterer i SmartThings ved bruk av Rboy Handler. Så langt vet jeg om HomeSeer, Fibaro Home Center og Home Assistant som har dette problemet. ID Lock har jo fått Z-wave sertifisering av ID Lock 150 så det kan jo tyde på at et eller annet har blitt gjort for at Rboy Handleren i ST skal fungere (den er forresten veldig bra). Takk til @cscheiene for tips . Her kan dere forresten se resultatene av spørreundersøkelsen

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
3 timer siden, taktoktik skrev:

Får man låst opp døra via zwave så homeseer kan brukes til å låse opp døra?

Ja, om du bare er ute etter å fjernstyre låsen kan det enkelt gjøres fra Homeseer appen. Har ikke noen erfaring med å programmere koder da jeg alltid har gjort det fra web. Tror heller ikke det er mulig i appen heller.

20190211_230605.jpg

Endret av toonwolf
Lagt til bilde fra appen som viser at det er mulig å fjernstyre låsen
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 timer siden, toonwolf skrev:

Har ikke noen erfaring med å programmere koder da jeg alltid har gjort det fra web. Tror heller ikke det er mulig i appen heller.

Nei, avanserte innstillinger (der koder er en del av dette) gjøres på web'en, ja. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

30 minutter siden, Moskus skrev:

Nei, avanserte innstillinger (der koder er en del av dette) gjøres på web'en, ja. 

Dette er forresten "innebygget" i Rboy handler for ST. Om du er ute etter høy "WAF" og også å styre "alt" fra en app er det veien å gå @taktoktik. HomeSeer egner seg kanskje mest for de som ønsker seg "set and forget" og hvor du setter opp eventer og lar automatikken styre "alt". Jeg liker den tilnærmelsen til hjemmeautomasjon og det er grunnen til at HS3 er mitt "favorittsystem" ?

Endret av toonwolf
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for at du følger opp og oppdaterer her!

 

Jeg bruker ikke RFID selv, men av nyskjerrighet; Man burde kunne få status på hvilken RFID-brikke som er brukt til å låse opp ved å legge inn en range fra 6010 til 6019 (IDLock 150 støtter vel bare 10 brikker pr. nå) på samme måte som rangen 6060-6084 for koder?

Z-Wave manualen sier i alle fall at index 10 til 59 er reservert til RFID...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Hillmar skrev:

150 støtter vel bare 10 brikker pr. nå

Det ble lagt til støtte for 25 RFID brikker på samme måte som det ble lagt til støtte for 25 brukerkoder i versjon 1.0.5 av firmware

3 minutter siden, Hillmar skrev:

Jeg bruker ikke RFID selv

Ikke jeg heller, RFID brikkene støver ned i en skuff

4 minutter siden, Hillmar skrev:

Man burde kunne få status på hvilken RFID-brikke som er brukt til å låse opp ved å legge inn en range fra 6010 til 6019

Ja det er nok riktig som du sier, men igjen jeg bruker ikke RFID-brikke så ikke noe jeg gidder å teste

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser også at du har fjernet status for Value=6 i ditt siste eksempel. Denne statuses settes når låsen låses opp via Z-Wave, så den vil jeg anbefale å sette opp som "Remote Unlock".

Endret av Hillmar
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.