Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Åpning av AMS HAN-port - Eidsiva Nett


Anbefalte innlegg

29 minutes ago, Frank Pedersen said:

Jeg tror det er de nye EU reglene for personvern som er grunnen til det. Det vil nok ikke være for vanskelig å hacke seg inn på signalene fra f.eks pulsmåleren og få tak i data. Om noen har interesse for det er imidlertid en annen sak, jeg tror ikke mange vil bruke ressurser på det, men sikker kan en jo ikke være. Her kommer da EU reglene inn og kan gi netteierne enorme bøter dersom de kan vise til at netteier har vist uaktsomhet og således har noen form for skyld her. Disse EU reglene har økonomis ris bak speilet i en slik størrelsesorden at den nok kan skremme vannet av mere pengesterke aktører enn norske nettselskaper.

 

Sett på historien hvordan nettleverandører har gitt blanke f i lover og forskrifter vedr denne HAN-porten tror jeg personvern er det siste de tenker på. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk samme sms idag, plugga i tibber pulse men virker som man må ha ekstra strøm i form av usben. Da sikringsskapet mitt står ca 5-6 meter fra en stikk får jeg ikke koblet denne opp før jeg enten setter opp en stikk rett ved sikringsskapet eller trekker en rj45 fra skapet til en stikk.. zzz Aidon måler ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk samme sms i dag jeg også ?

 

Det tok en god stund etter at Pulse ble koblet til før det plutselig var lys i den. Tips, la den stå i. Jeg bruker ikke ekstern strøm, jeg måtte bare vente en stund.

 

Litt knot for å få den på nett, da Tibber-appen sa den mistet kontakt med den og måtte resette og sette opp på nytt. Jeg tror problemet egentlig var at Pulse skiftet til WiFi nettet som ble konfigurert, og da trodde appen at noe ble feil, mens alt sannsynlig var riktig hver gang ?

Tips, bytt til samme WiFi på mobilen, som du nettopp har lagt inn på Pulse etter at appen mister forbindelsen. 

 

Etter oppsettet:

Jeg måtte ta ut kabelen til Pulse, og sette den inn igjen, og vente på nytt før Pulse begynte å rapportere til Tibber. 

 

Uansett så fungerer det mot Eidsiva sin Aidon-måler hos meg nå ?

 

Btw elsker denne nettsiden ? er innom disse sidene ofte og leser meg opp. Takk for alt dere deler.

 

Mvh Øistein 

Screenshot_20190318-210356.png

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, daniel.h.iversen skrev:

På ios kan du også bla tilbake den siste timen. Lenger tilbake i tid, så får du forbruket og kostnaden med timesoppløsning.

... og det kommer til Android når?

 

Og enda viktigere: Når kommer det til APIet? ;)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Beklager sen tilbakemelding ? Som Moskus sa i ft informasjon tilgjengelig i appen.

 

TibberSeer fungerer også helt utmerket.

 

Når det er sagt kan det virke som Aidon til Eidsiva har et problem med strømforsyning over HAN-interfacet (enten for lav spenning, eller ikke nok strøm). Alt virket perfekt de første 3 dagene, og plutselig ville ikke Tibber komme til live igjen skikkelig uten ekstern strømforsyning.

 

Skal høre med Eidsiva om de kan justere på noe for å forbedre dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Hmm, noen som har hørt noe fra Tibber? Snakka med tibber på chat for 5 uker siden da pulse ikke fungerer med aidon uten ekstern strøm. Fikk beskjed om at det skulle komme en hardware patch/oppdatering i april. Men finner ikke noe om det på google ivertfall. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Etter å ha mottatt boks fra Oss (pilotkunde oss.no) søkte jeg om åpning av HAN porten på min Aidon måler for 3 uker siden, men Eidsiva Nett har ikke gjort noenting enda. Da jeg ringte for en uke siden, fikk jeg vite at hun "skulle purre på dem". Forsøkte nok en gang i går via epost, men ikke noe svar enda, så det er usikkert om Eidsiva er i stand til å åpne sine Aidon målere.

 

EDIT: Jeg leser at noen har fått Eidsiva til å åpne HAN porten deres så det er klart mulig, men det vil de altså foreløbig ikke, for meg eller min far, som også har søkt, for like mange uker siden.

 

EDIT2: HAN porten begynte å virke i helga, uten at det ble meldt endring fra Eidsiva. Purringene hadde visst endelig en effekt. Det virker imidlerid som det er noe galt med Oss-brikken min, den får ikke kontakt med Telenor 4G IoT. Hos en familiemedlem virker det dog fint, og Oss-appen rapporterer detaljert strømforbruk i sanntid, og historisk. 

 

 

Endret av Haarek
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.