Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Jeg har hatt noen Eaton x-comfort lamper i ca 10 år. Før jeg hadde det var det 3 lysbrytere på 2 forskjellige kurser for å få slått på lyset på kjøkkenet.

Fikk råd av elektriker om å gå for x-comfort. Disse ble kun paret.

For 3 år siden pusset vi opp huset og økte veggtykkelsen med 5cm og endret noen vindusplassering og skiftet vinduer. Fant ut at det var noe galt med gulvet og endte opp med å legge inn vannbåren varme i stue/kjøkken. Bosch Compress 6000 AW. La også inn Flexit UNI 3 på loft.

La også inn styring av 7 persienner og fant ut at jeg da ville gå for Sensio. Nå går persiennene ned når sola er på den siden av huset og går opp igjen når sola har passert.

Har også en funksjon der de går ned om natten da nabokatten stanger i skyvedør/vindu.

Nå i det siste har jeg med god hjelp av en kamerat fått til kommunikasjon til Sensio via Modbus til både Flexit UNI3/CI66 og Bosch Compress 600AW via Husdata.se sitt modbusadapter.

På begge har jeg kjørende en Raspberry PI 3B med mbusd software som gateway mellom Modbus RTU/Modbus TCP som Sensio støtter.

Har kjøpt 2stk  https://www.hwhardsoft.de/english/webshop/shields/  RS422 / RS485 Shield for Raspberry Pi

Den som kjører mot Flexit benytter trådløst nett da jeg ikke ønsket å legge kabel som blir synlig.

Den mot varmepumpe er koblet til kablet nett.

 

Testet kommunikasjon med pymodbus først før jeg startet mbusd så vi fikk verifisert at modbusadressene stemte og fikk ok verdier.

Det var litt styr med speed/parity/stopbit osv. På HAT er det noen dip switcher som må settes riktig for at det skal fungere.

Nå skal jeg få inn temp osv og håper å få til noe logikk med CO Hjemme/borte (hastighet på ventilasjon)

 

Har Netatmo med vind/regnmåler integrert med Sensio og bruker vindmåler til å kjøre opp persienner om det blåser for mye.

Har gjort en enkel integrasjon med Google Home mini.

Kan kommandere alt lys på av eller slå på lys på kjøkken (Ikea trådfri m gateway) eller i stue (x-comfort)

 

Har Verisure alarm som er koblet med Yale doorman (har testet å slå på skallsikrin/slå den av via en Raspberry PI (håper å få dette integrert i sensio senere)

 

Planen er å få til en bra integrasjon med ventilasjonsanlegg og varmepumpe. Kanskje noe logikk her etterhver slik at sensio slår av varmegulv/varmeelement i varmepumpe om en bruker mye strøm til matlaging osv. og setter det på igjen automatisk.

 

Neste er vel å få sensio til å styre Varmekaler i noen rom.

Få Harmony HUB til å fungere med Google Home og styre Samsung TV/blue ray og Yamaha surround system

Ønsker å gjøre noe med Tibber og HAN port når Eidsiva en gang i fremtiden åpner HAN port.

 

 

 

 

 

 

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av solhar
   Min setup:
   * Raspberry PI3
   * Mozilla IOT Gateway (https://iot.mozilla.org/)
   * Conbee, USB stick, Zigbee (https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/smarte-hjem/zigbee/conbee-ii-zigbee-kontroller-for-usb-p51419)
   * Sonos
   * Netatmo
   * Diverse kompatible lyspærer
    
   Relativt billig løsning og ikke all verdens automasjon. Men bra løsning å begynne med.
  • Av Preb
   Hei, 
   Jeg bruke Smartthings som system i mitt smarthus og ønsker å koble opp låsen i min Yale Doorman. Har kjøpt en låsemodul som er koblet til låsen. Noen som vet hvordan jeg kan få kontakt mellom låsen og Smartthings? 
  • Av Aslak
   Hei!

   Jeg har en ytterdør med en Trioving 5212 lås. Denne har dørhåndtak over låsen. 5212 er utgått men er visstnok identisk med en 5316. Jeg sendte mail til Yale og spurte om jeg kan bruke Doorman her, men fikk raskt "nei, det er ikke mulig" tilbake, uten noe mer info.

   Men altså, jeg klarer ikke helt å slå meg til ro med det. Hvis jeg skal bytte ut låskasse og innsatsen i karmen. Hva er igjen som gjør dette umulig?

   Hvis det ikke er mulig å montere en Yale Doorman regner jeg med at det også ekskluderer en ID-lock?

   Må jeg rett og slett bytte hele døra? Litt frustrert.
  • Av Tor Magnus
   Intensjon
   Hovedmålet mitt med automasjonen i huset er vi aldri skal behøve å tenke på å slå lys av og på. Hvis noen føler behov for å ta i en lysbryter så er det en feil i automasjonen. Dette har vist seg å ikke alltid være så lett, spesielt når enkelte er veldig vant til å bruke brytere. Vi ser noen spesielle anledninger hvor det kan være nyttig å kunne overstyre, spesielt på tv stua. (F.eks. når man stryker klær og ser på TV eller når man vil da seg en liten ettermiddagslur...)
   Ideen er at all automasjon skal styres via hendelser, ikke via scheduler.
    
   System
   Sentral:
   Intel NUC (NUC7I5BNH) med Docker kjører: Home Assistant Prometheus Grafana Plex Unifi Couchpotato Sonarr nzbget deluge NGINX Aeotec Z-stick Gen5 iM871A-USB - Wireless M-Bus USB-adapter  Ikea Trådfri Hub Aktuatorer:
   19x Fibaro Dimmer 2 3x Fibaro Relay 2 6x Fibaro Wall Plug 3x Fibaro RGBW 1x Idlock 101 1x DCH-Z510 Siren 7x Ikea Trådfri pærer 4x Ikea Trådfri drivere Sensorer:
   7x Sensative Strip 3x Aeotec Multisensor 6 8x Fibaro Motion Sensor 1x Fibaro Door/Window Sensor 1x Fibaro Universal Binary Sensor Temperatur i varmtvannsbereder 1x NodeMCU Ringeklokke Netatmo inne/ute/vind (hjemme og hytta) Tibber pulse Varme:
   1x Mill Wifi varmeovn 1x Mill Wifi oljeovn Kamera:
   1x Foscam C1 6x RTSP stream fra DVR (2 til ligger i eske og venter på å bli montert) Alarm:
   Verisure (API/Plugg) A/V:
   4x TV med Chromecast 1x Xiaomi IR Remote 1x Sonos Play:1 1x Sonos Play:3 Drivhus:
   NodeMCU Relé for styring av vannventil Relé for styring av ventilering DS18B20 temperatur i jord Kapasativ fuktsensor for jord DHT22 sensor for temperatur og fuktighet i luft Annet:
   Tesla Model X 3x Google Home Mini Xiaomi Roborock S50  
   Automasjon
   Lys slås av dersom lysnivået i rommet er høyt fra naturlig lys. I noen rom hvor det er bevegelsessensorer er det kun minimal belysning som justeres opp når det er bevegelse. Lysintensitet / farge  er justert per aktuator i perioder av Morgen/Dag/Kveld/Natt eller via Flux. Utelys slås av og på basert på soloppgang/solnedgang Alle bad og vaskerom er på sentral ventilering som er justert via fuktsensor i alle disse rommene. Jeg kalkulerer gjennomsnittsfuktighet og avvik og bruker dette til å slå ventilasjon av og på. Når oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel er ferdig annonseres dette via Sonos og til telefoner. Vekke/morgenlys i nattbordlampe. På bad er speillys på konstant, mens taklys slåes av og på basert på bevegelse. Når Chromecast i tv stua begynner å streame dempes lyset. Notification via HTML5 rett på telefonene, via Sonos og på mail. Ringeklokkeknapp koblet til NodeMCU som trigger bjellelyd på alle Google Home og Sonos høytalere når noen ringer på, notification med bilde fra dørkamera til alle telefoner og justerer opp lyset i gangen. Varmvannsbereder har fått Fibaro Universal Sensor med 3 temperaturprober koblet på, venter på få montert Aeotec Heavy Duty. Annonsering i huset når vi er på vei hjem. Mill Wifi ovn har nattsenking og feriesenking via Home Assistant i stedet for i appen. Ved å kombinere Z-wave plug på TV, IR remote og chromecast, passer jeg på at TV er av når CC er idle, og at CC streaming stoppes hvis TV slås av. Rødt "nattlys" i hele huset hvis man er oppe om natten, slik at man ikke forstyrrer søvnrytme for mye. Setter sovemodus ved å si god natt til Google Home.  
   Integrasjoner
   Home Assistant har plugin for å polle Verisure API på internet og via en Verisure plugg som slår på et nattlys når alarmen er på, hvor jeg trigger på forbruk via en Fibaro plugg. Dette brukes til å hente ut state på alarmen og for å vise data for alle sensorer i verisure anlegget slikt som dører, temperature og luftfuktighet. Jeg bruker Google Maps for location tracking. Integrasjon mot Unifi kontrolleren som kjører på samme server som gir presence detection. Chromecast og Sonos er selvfølgelig integrert og gir både oversikt over hva som skjer og mulighet til å kontrollere disse. Google Home er integrert mot Home Assistant og gir mulighet til å dimme, slå av og på lys. Lading av elbil styres av HA på grunnlag av priser fra Tibber. Integrert mot Netatmo hjemme og på hytta. Driver foreløpig ingen automasjoner da det er litt flaky.  
   Fremtidsplaner
   Lage en haug med NodeMCU temp/hum/lux/motion sensorer for å teste hvordan de sammenligner med Fibaro Motion Sensor. Gjøre det enklere å håndtere gjester. Automatiske rullgardiner fra Ikea, hvis man får tak i de snart... Video til chromecast(s) når det ringer på døren (testet, chromecast liker ikke oppløsningen foreløpig). Implementere komplett feriemodus. Implementere komplett alarm via HA. Heatit Z-trm(3?) når de kan lever noe skikkelig.  
   Slik ser det ut den 3. september 2019

    

    

    

    

    

    
    
   I likhet med @Fermate er jeg også en eks-Funcommer fra AO perioden.
  • Av roy
   Tenkte jeg skulle poste denne ettersom jeg tror den kan være interessant for flere her.  
    
   Ved hjelp av folk på forumet her fikk jeg lest av strømforbruket via HAN-porten. Som presentasjon av forbruket valgte jeg å gå for plattformen Google Assistant som vist i videoen under.
    
    
   Mer om prosjektet kan leses på kode24. Siste del med Google Home kan leses på https://www.kode24.no/guider/smart-meter-part-3-hey-google-how-much-electricity-am-i-using/71463193. Jeg håper jo og tror at aktører som Tibber og Fjordkraft som allerede henter sanntidsdata kan tilby et tilsvarende produkt snart.
    
   Her er alle de ulike delene:
    - https://www.kode24.no/guider/smart-meter-part-1-getting-the-meter-data/71287300
    - https://www.kode24.no/guider/smart-meter-part-2-data-storage-and-price-info/71439621
    - https://www.kode24.no/guider/smart-meter-part-3-hey-google-how-much-electricity-am-i-using/71463193
    
×
×
 • Opprett ny...