Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Ustabilt og tregt Z-wave nettverk. Hva kan være galt?


bio

Anbefalte innlegg

11 timer siden, Moskus skrev:

 

  • Vi vet at polling med fordel kan deaktiveres for de aller fleste enheter
  • Vi vet at enkelte enheter som f.eks. skal rapportere strøm kan være litt for ivrige i tjenesten. Nevnte Aeo-Tec pluginmodul rapporterte for ofte, kanskje gjør andre også det? Ved mistanke kan man skru på logging for flere enheter (jeg pleier deaktivere logging for de fleste enheter).

 

 

Er logging default "på" for alle enheter, eller kan jeg ha spam på nettverket fra enheter som ikke logger? (Jeg har aldri aktivt skrudd av logging for noen z-wave enheter)

 

11 timer siden, Moskus skrev:

 

Hvis du virkelig vil ta tyren ved hornene, så hadde jeg begynt i en ende:

- Ekskluder og reset alle enheter.

- Lag et nytt Z-wave enheter.

- Inkluder noder, men type for type.

 

 

 

Jeg har ett OK nettverk, men synes enkelte eventer går litt sakte (tar ofte noen sekunder før lyset på badet tennes). Mistenker litt tregt z-wave. 

Ettersom mitt nettverk er bygget opp del for del, med økende kunnskap underveis, tror jeg at jeg med fordel kunne bygget opp alt på nytt på riktig måte. (mange dimmere er for eks lagt til secure, og det trenger de vel strengt tatt ikke) 

Men om man gjør som du foreslår, så må vel alle eventer o.l. i Homeseer kobles på nytt når man ekskluderer og resetter? Eller finnes det en måte å overføre alle koblinger fra gammel til ny node?

 

TLDR:

Kan jeg starte fra scratch med ny inkludering av alle noder,  uten at alle eventer i HS må settes opp på nytt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, Armas skrev:

Kan jeg starte fra scratch med ny inkludering av alle noder,  uten at alle eventer i HS må settes opp på nytt?

Når du ekskluderer/inkluderer noder så vil de få ny RefID, og dermed bli oppfattet som helt nye noder - og må derfor legges inn i eventer helt på nytt.
Men det er mulig det kan gå an å få lurt det til på et vis med "Replace Node" - det har jeg ikke testet.

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan forøvrig også legge til at jeg lenge sleit med z-wave nettet. Min UZB sto rett i min Hometroller Linux box, som igjen står ugunstig plassert i TV-benken (Antar det er all mulig slags støy der...) Jeg kjøpte en 3 meter USB-kabel, og nå henger UZB'en oppe i en plante - 1.5 meter over gulvet og fri for hindringer. Og nu går alt så meget bedre ?
Dette fungerte så bra at jeg gjorde det samme med min RFXcom-box, og nå har jeg heller ikke problemer med denne med mottak fra temperatur-sensorer.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for gode innspill.

Det jeg lurer på som ødelegger litt hos meg nå er oppdatering av Switch 2 hver gang jeg styrer Switch 1.

 

Tok en kjapp test før jobb i dag tidlig på soverommet, Fibaro Dimmer 2. Assosiasjon Homeseer på gruppe 1 uten endpoint.

Da jeg skrudde av lyset med bryteren oppdaterte Switch Multilevel 2, IKKE Switch Multilevel 1 i HS. Hvis jeg styrer Switch Multilevel 2 i HS, skjer det ingenting med lyset. Det styres med Switch Multilevel 1. Hva skjer med bryterne mine? Har elektriken vært på bærtur med koblingen? Dog er ingenting koblet til S2 på bryterne.. 

 

Så det virker som hver gang jeg kjører eventer som styrer f.eks 20 lys, så oppdateres 40 devicer, Switch 1 og 2. Det kan jo være med å krangle til.

Skjønner virkelig ikke logikken.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 timer siden, bio skrev:

Så det virker forsåvidt som problemene mine, faktisk ikke er nodene,  serveren, controlleren e.l, men noe annet, eksternt. 

Jeg er tilbøyelig til å være enig, men hva i all verden kan det være?!

... er det en mulighet til å slå av kurs for kurs?

 

 

7 timer siden, deve87 skrev:

Jeg skiftet mine eldre Z-wave komponenter med Z-wave+ for å slippe noder under 100k. Fikk inntrykk av at nettet ble ekstremt tregt pga de

Jeg har masse forskjellige Z-wave-noder. Kan ikke si at det er et problem her, iallfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, bio skrev:

Hva skjer med bryterne mine? Har elektriken vært på bærtur med koblingen? Dog er ingenting koblet til S2 på bryterne.. 

Hvordan er det koblet? Feilkoblinger (og enkle ting som at den er koblet "opp/ned") kan gi sære feil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er nodene dine inkludert secure? Det kan skape stor treghet, spesielt på batterinoder. Mener også «unknown» på Fibaro-noder er et kjent problem på secure-inkluderte. 

 

Problemet med Multilevel 1/2 tror jeg henger sammen med assosiasjoner. Så lenge du ikke bruker nr 2 så mener jeg det bedrer seg om du bare sletter multilevel 2-device . Jeg tror ikke det har noe å si for ytelsen, bare retter opp i en visningsbug. 

 

Du kjører siste versjon av HS og z-wave-plugin?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, borg1n skrev:

Hva mener du med kobblet opp/ned?

At selve bryteren er koblet fysisk opp/ned men fjæren er satt oppe. Dvs. nede. Dermed er kretsen som tolker plus-signaler "normalt på" istedenfor å være "normalt av". Ikke ofte det skjer, men det har skjedd og det tuller det litt til for Fibaro-dimmeren.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først og fremst. Takk for tips alle sammen. 
Jeg vil egentlig ikke glede meg før jeg er helt sikker, men jeg mener jeg (vi:)) har fått et gjennombrudd, og mulig funnet ut av hele problemet.
 
Kan forklare litt.
 
Sa litt feil i går vedr assosiasjoner på mine Fibaro Dimmer 2.
Alle mine dimmer har hele tiden hatt :
Group 1 HomeSeer, Endpoint 1
Group 2 HomeSeer, Endpoint 2
 
Har hatt dialog med deg, @Moskus,  tidligere. Da dine assosiasjoner er Group 1, HomeSeer, No endpoint, som også er nevnt i HS Skolen.
På 18.1.2019 den 9.53, Moskus skrev:

Pass. Jeg kan ikke nok om det til å svare på det. Men gunstig er det sikkert ikke.

 

Her er mine assosiasjoner for min nyeste Dimmer 2, montert i romjula (Z-wave plugin .249).

image.png

Den rapporterer strøm, status og Switch 1....

 

 
Ved å sette Group 1, HomeSeer, No endpoint på mine dimmere så har de ikke oppdatert status ved bruk av fysisk bryter. Selv med samme Z-wave plugin og samme firmware.
 
 
Endret i går kveld/natt alle mine Fibaro Dimmer 2 til Group 1, HomeSeer, No Endpoint (Samme som @Moskus) for å se om dette hjalp med random Unknown status på Switch 1 og treghet, roten til denne tråden.(Gjorde dette selv om jeg visste at denne assosiasjonen ikke har vist riktig status i HS ved bruk av fysisk bryter hos meg. Testet dette en haug av ganger tidligere. Med færrest mulig assosiasjoner og endpoint, kom jeg alltid frem til at Group 1, Homeseer, Endpoint 1, Group 2, Homeseer, Endpoint 2 var det som måtte til for at jeg skulle få riktig status)
 
Andre tiltak jeg gjorde i går kveld/natt var å fjerne haken "Do not update device last change time if device value does not change:" på alle Switch Multilevel 1 devicer og Switch Multilevel 2 devicer på dimmerne. I tillegg til dette lagde jeg noen flere eventer som sender pushover ved endring av Switch Multilevel 2.
 
 
Resultat fra i går natt:
 
22 timer siden, bio skrev:

Satt på litt ytterligere logging og pushover ved endring av Switch Multilevel 2 nå.

Gikk inn på badet hvor lyset skrus på (Switch 1) ved bevegelse, Switch Multilevel 2 endres også.
Etter 5min skrudde lyset seg av (Switch 1), Switch Multilevel 2 endres også igjen.??

God natt.

 
- Nattmodus var allerede på da jeg skrev dette, men så fort det ble morgen og lysene går på, så haglet det inn med pushover om at SWITCH MULTILEVEL 2 VAR ENDRET.
MEN, ingen pushover feilmelding om at noen av devicene var satt som Unknown.. hmm, positivt! Det pleier alltid å skje ved de "store" MDEN eventene.
- Huset går i bortemodus da vi drar på jobb, alle lys skrus av, varme ned osv. Haglet inn med pushover om at SWITCH MULTILEVEL 2 VAR ENDRET på en haug av devicer.
Men, ingen pushover feilmelding om Unknown status. Dette pleier også skje når dette eventet kicker inn. Hmm, positivt igjen!
- Utelys skrur seg av, pushover om Switch Multilevel 2 renner inn. Bare 4 devicer, så er ikke vant til Unkown status på devicer i dette eventet. Det kom heller ikke nå. So for so good.
- Eldstedattera kommer hjem fra skolen litt før to, hjemmemodus slår til, masse lys går på, varme på osv osv. Pushover med Switch Multilevel 2 endret renner inn, men fortsatt ingen Unkown status melding. Positivt igjen.
- Pushover med Switch Multilevel 2 endring tikker inn i ny og ne igjen mens jeg er på jobb. Går inn og ser at hun har trigget lys på, og det går av igjen etter x min på vaskerom og bad.
- Nå ved syv tiden, huset går over til Kveld, endel lys endres, samt litt annet dilldal. Pushover meldinger med Switch Multilevel 2 endring kommer inn, men fortsatt ingen Unknown value event. Dette pleier å skje når dette eventet kjører. Positivt igjen.
 
Så, nå før jeg skriver dette så ville jeg sjekke hvordan devicene oppdateres ved bruk av fysisk bryter. Samme regla, ved bruk av bryter oppdateres Switch Multilevel 2, istedenfor Switch Multilevel 1, hmm nedtur. Så leser jeg @ZoRaC sin post, om å fjerne Switch Multilevel 2 devicen hvis den ikke brukes. Gjør dette og prøver noen brytere. Switch Multilevel 1 oppdateres som den skal. HURRA!
 
Så jeg er egentlig litt spent @Moskus, har du bare gjemt (som jeg hadde) Switch Multilevel 2 på de Fibaro Dimmer 2 du ikke bruker S2 på? Eller har du faktisk slettet devicen som jeg måtte gjøre?
 
 
Så oppsummering før jeg lar dette gli noen dager/uker før jeg friskmelder nettverket (etter 3-4måneder med feisøking og lite søvn!!):
 
- Endret assosiasjon på alle Fibaro Dimmer 2 til:
image.png.83978c6c39fa82b1fc29d88a39522a9f.png
 
- Fjernet devicen Switch Multilevel 2 som ikke er i bruk hos meg på alle Fibaro Dimmer 2. (Dette måtte til for at assosiasjonen over skal fungere)
 
 
Så, da er da bare å krysse fingrene å håpe at jeg ikke får en eneste pushover med "Device xx har fått Unkown Invalid/Error state value og trigges på nytt" :)
Igjen, takk alle sammen.
 
(Rett før jeg poster dette, trigger jeg nattmodus hvor de fleste lys går av samt endel flere ting i Z-wave nettverket. Dette har vært et vanlig event som ihvertfall setter en eller flere devicer i Unkown Invalid/Error state, INGEN FEILEMDING?. God natt)
Endret av bio
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timer siden, ZoRaC skrev:

Er nodene dine inkludert secure? Det kan skape stor treghet, spesielt på batterinoder. Mener også «unknown» på Fibaro-noder er et kjent problem på secure-inkluderte. 

Nei, alle er non-secure. Kun IDLock 150en som er secure i mitt nettverk.

 

6 timer siden, ZoRaC skrev:

Problemet med Multilevel 1/2 tror jeg henger sammen med assosiasjoner. Så lenge du ikke bruker nr 2 så mener jeg det bedrer seg om du bare sletter multilevel 2-device . Jeg tror ikke det har noe å si for ytelsen, bare retter opp i en visningsbug. 

Det hjalp, se post over:) Takk

 

6 timer siden, ZoRaC skrev:

Du kjører siste versjon av HS og z-wave-plugin?

Jepp. Også prøvd ulike betaer på disse 4 månedene. Men står igjen nå med siste stable.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra det ser ut til å ha løst seg! :) 

Men, bedret disse endringene på problemet med treghet også?

 

Jeg slet med treghet på slike store events - særlig det som på morgenen dimmer opp alle lys over 10 min. Gjorde en del endringer på power-/energy-rapporteringen på dimmerne mine, for de var veldig ivrige på å rapportere endringer i effekt! Synes det ble raskere når jeg endret til krav om 50% endring før ny power-rapport (er stort sett LED, 50% er bare noen få watt). :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra det ser ut til å ha løst seg! [emoji4] 
Men, bedret disse endringene på problemet med treghet også?
 
Jeg slet med treghet på slike store events - særlig det som på morgenen dimmer opp alle lys over 10 min. Gjorde en del endringer på power-/energy-rapporteringen på dimmerne mine, for de var veldig ivrige på å rapportere endringer i effekt! Synes det ble raskere når jeg endret til krav om 50% endring før ny power-rapport (er stort sett LED, 50% er bare noen få watt). [emoji4] 
Tror jeg tok gleden litt på forskudd. Fikk Unknown status da morgen modus trigget i dag... Blæææ!

Men riktig status og uten involvering av Switch Multilevel 2 ser ut til å være løst ihvertfall.

Kan ikke svare på om nettet er noe raskere enda.
Har jekket ned rapportering på dimmerne for en stund tilbake, så de rapporterer ikke så ofte.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 minutter siden, bio skrev:

Tror jeg tok gleden litt på forskudd. Fikk Unknown status da morgen modus trigget i dag... Blæææ!

 

Jeg tror også jeg får det på enkelte dimmere, men alt virker likevel hos meg. Virker ikke ting hos deg når den får «unknown»? Jeg har ikke brydd meg om å feilsøke noe på det, siden alt uansett virker hos meg. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, ZoRaC skrev:

 

Jeg tror også jeg får det på enkelte dimmere, men alt virker likevel hos meg. Virker ikke ting hos deg når den får «unknown»? Jeg har ikke brydd meg om å feilsøke noe på det, siden alt uansett virker hos meg. :) 

Nja, feilsøkingen begynte på grunnlag av at ting faktisk ikke fungerte. Dvs at jeg merket at led lista ved senga til ungene ikke hadde skrudd seg av, lyset i stua stod plutselig fortsatt på ved aktivering av nattmodus, lys gikk ikke på ved bevegelse, døra hadde ikke låst seg o.l. 

 

Nå har jeg demontert veldig mye som jeg tidligere hadde installert. Av lys så er det kun Fibaro Dimmer 2 og noen Philips Hue igjen, og jeg opplever vel nå at det meste fungerer, det er statusen tilbake om at "Jeg har slått av lyset" som svikter i ny og ne. IDLOck 150en setter seg også som Unknown relativt ofte, det er nesten mer skummelt. 

Nå skal det også sies at jeg rett og slett ikke orker å gå og sjekke at alt fungerer mer, slik som jeg gjorde en periode. Ufattelig slitsomt å trigge f.eks nattmodus, for så å gå å sjekke at alt har skrudd seg av o.l. Så nå trigger jeg bare ting flere ganger, og sjekker pushover meldingene. 

 

I bunn og grunn, jeg klarer ikke å stole på systemet. Og jeg kvier meg derfor for å begynne og bygge opp alt på nytt, lage avanserte regler o.l. Nå har jeg begynt på scratch så ufattelig mange ganger. Nå ser jeg ikke mer på Z-wave ting når jeg skal handle, ser på Zigbee, Wifi+MQTT løsninger osv, fordi det fungerer alltid. 

 

Har på en måte kommet til det punktet at jeg vil bytte ut alle Fibaro dimmerne til Elko RF dimmere, Heatit Z-TRM2fx til Elko RF, led lister med esp+mqtt osv.

Men nå er det sånn at vi er som folk flest, vi bader ikke i penger :)

 

 

 

 

Endret av bio
Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 minutter siden, bio skrev:

Nja, feilsøkingen begynte på grunnlag av at ting faktisk ikke fungerte. Dvs at jeg merket at led lista ved senga til ungene ikke hadde skrudd seg av, lyset i stua stod plutselig fortsatt på ved aktivering av nattmodus, lys gikk ikke på ved bevegelse, døra hadde ikke låst seg o.l. 

 

Når jeg opplever disse problemene, relaterer det seg som oftest til at UZB-sticken er "maltraktert/korrupt". Som oftest etter at maskinen "umotivert" har restartet mens Plug-in er i drift.

 

Etter godt innspill fra andre her, så er min løsning å dekativere plug-in, for så å nappe ut sticken, vente litt og så sette den inn igjen. Venter enda litt, og så sette i gang Plug-in. Da fungerer alt som det skal.

 

Dette har du forresten sikkert gjort mange ganger ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, SteinarH skrev:

 

Når jeg opplever disse problemene, relaterer det seg som oftest til at UZB-sticken er "maltraktert/korrupt". Som oftest etter at maskinen "umotivert" har restartet mens Plug-in er i drift.

 

Etter godt innspill fra andre her, så er min løsning å dekativere plug-in, for så å nappe ut sticken, vente litt og så sette den inn igjen. Venter enda litt, og så sette i gang Plug-in. Da fungerer alt som det skal.

 

Dette har du forresten sikkert gjort mange ganger ?

Takk for innspill.

Har nok prøvd dette også, men det skjer så random. Og dette uten at verken serveren eller RPI med UZB-sticken har restartet.

 

Er på jobb nå, men "remote testet" litt da huset er tomt :) Kjørte først eventet som skrur på alle lys i 1 etg, så eventet som skrur av alle lys igjen. Igjen og igjen så huset stod vel å blinka i endel minutter, og det skilte max 1-2 sekund på Last change. Heller ingen som ble Unknown. Gjorde det samme med lysene i 0 etg, samme resultat.

 

Så det fungerer jo stortsett, men når det ikke gjør. Kan ikke stole på systemet.

 

Blir som Ben fra Bruh Automation sier "60 percent of the time, works every time!" :)

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror vi er et steg nærmere lokasjon av problemet hos meg, med fixen på Fibaro Dimmerne.

Men problemet er ikke helt løst, jeg tror også termostatene krangler. Ting virker mer stabilt og responsivt nå, men fortsatt ikke bra ettersom jeg fikk Unkown status ved trigging av morgenmodus i dag tidlig, se over.

Kanskje ikke så rart at det har vært veldig ustabilt hos meg, hvis BÅDE dimmerne og termostatene har krangla?

 

 

Satt på debug Z-wave logging litt utpå formiddagen i dag, Det meste i loggen fylles opp med data fra Heatit Z-Trm2x termostatene, ofte! Ikke store mellomrom mellom sekundene det rapporteres inn, og det er svært mye på samme sekund. 

Ser også at loggen fortsatt blir spammet med rapportering på ekstern sensor, som ikke er koblet til, og assosiasjon gruppe 2 er fjernet.

 

 

Fulgte så med rett før eldstedattera kom hjem for å se hva som skjer i huset når f.eks hjemmemodus trigges.

Forøvrig så ble ingen dimmer devicer satt som Unknown, det er ihvertfall positivt. Men scrollet endel etter at hun var hjemme og  klarte å se at dørlåsen hadde feilet, så jeg tok et uttrekk ut i excel på akkurat det sekundet dette skjer, se z-wave error midt i. Jeg skjønner at Z-wave logging er veldig detaljert, og det skjer nok mye bak den normale loggingen , men dette kan da ikke være normalt? Dette er et sekund lenge etter at hun kom hjem, og lysene var forlengst på. Så dette er uten at noe trigger samtidig (eneste som trigger her er sjekk at døra er låst):

 

 

14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(L) COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur, Type=COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7, EndPoint=2
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(L) COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur, Type=COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7, EndPoint=2
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(L) COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur, Type=COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7, EndPoint=2
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(L) COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur, Type=COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7, EndPoint=2
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(L) COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur, Type=COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7, EndPoint=2
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(L) COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur, Type=COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7, EndPoint=2
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(L) COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur, Type=COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7, EndPoint=2
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(L) COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur, Type=COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7, EndPoint=2
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(L) COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur, Type=COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7, EndPoint=2
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(L) COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur, Type=COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7, EndPoint=2
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, sensor ekstern, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(M) COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Handling CLASS_METER for 0 etg Bad Termostat, Volts at Node 68, EndPoint=4, Type=COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, Volts, Type=COMMAND_CLASS_METER, EndPoint=4
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(M) COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Handling CLASS_METER for 0 etg Bad Termostat, Volts at Node 68, EndPoint=4, Type=COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, Volts, Type=COMMAND_CLASS_METER, EndPoint=4
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(M) COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Handling CLASS_METER for 0 etg Bad Termostat, Volts at Node 68, EndPoint=4, Type=COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, Volts, Type=COMMAND_CLASS_METER, EndPoint=4
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(M) COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Handling CLASS_METER for 0 etg Bad Termostat, Volts at Node 68, EndPoint=4, Type=COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, Volts, Type=COMMAND_CLASS_METER, EndPoint=4
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(M) COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Handling CLASS_METER for 0 etg Bad Termostat, Volts at Node 68, EndPoint=4, Type=COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, Volts, Type=COMMAND_CLASS_METER, EndPoint=4
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(M) COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Handling CLASS_METER for 0 etg Bad Termostat, Volts at Node 68, EndPoint=4, Type=COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, Volts, Type=COMMAND_CLASS_METER, EndPoint=4
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(M) COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Handling CLASS_METER for 0 etg Bad Termostat, Volts at Node 68, EndPoint=4, Type=COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, Volts, Type=COMMAND_CLASS_METER, EndPoint=4
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(M) COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Handling CLASS_METER for 0 etg Bad Termostat, Volts at Node 68, EndPoint=4, Type=COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, Volts, Type=COMMAND_CLASS_METER, EndPoint=4
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(M) COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Handling CLASS_METER for 0 etg Bad Termostat, Volts at Node 68, EndPoint=4, Type=COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, Volts, Type=COMMAND_CLASS_METER, EndPoint=4
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(M) COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Handling CLASS_METER for 0 etg Bad Termostat, Volts at Node 68, EndPoint=4, Type=COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, Volts, Type=COMMAND_CLASS_METER, EndPoint=4
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(L) COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(M) COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 1 etg Bad Termostat, Root, Child:1 etg Bad Termostat, sensor gulv, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 1 etg Bad Termostat, sensor gulv, Temperatur, Type=COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7, EndPoint=3
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 1 etg Bad Termostat, sensor gulv, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Handling CLASS_METER for 0 etg Bad Termostat, Volts at Node 68, EndPoint=4, Type=COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, Volts, Type=COMMAND_CLASS_METER, EndPoint=4
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(L) COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 1 etg Bad Termostat, Root, Child:1 etg Bad Termostat, sensor gulv, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 1 etg Bad Termostat, sensor gulv, Temperatur, Type=COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7, EndPoint=3
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 1 etg Bad Termostat, sensor gulv, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(M) COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Handling CLASS_METER for 0 etg Bad Termostat, Volts at Node 68, EndPoint=4, Type=COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, Volts, Type=COMMAND_CLASS_METER, EndPoint=4
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, Volts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(L) COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 1 etg Entre Termostat, Root, Child:1 etg Entre Termostat, sensor gulv, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 1 etg Entre Termostat, sensor gulv, Temperatur, Type=COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7, EndPoint=3
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 1 etg Entre Termostat, sensor gulv, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(L) COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7
14:12:38   Z-Wave Error Failed sending Z-Wave command to device: 1 etg Entre Dørlås IDLock 150, Lås
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 1 etg Entre Termostat, Root, Child:1 etg Entre Termostat, sensor gulv, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 1 etg Entre Termostat, sensor gulv, Temperatur, Type=COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7, EndPoint=3
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 1 etg Entre Termostat, sensor gulv, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(M) COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Handling CLASS_METER for 0 etg Bad Termostat, Watts at Node 68, EndPoint=4, Type=COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, Watts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, Watts, Type=COMMAND_CLASS_METER, EndPoint=4
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(L) COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, Watts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(M) COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Handling CLASS_METER for 0 etg Bad Termostat, Watts at Node 68, EndPoint=4, Type=COMMAND_CLASS_METER
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 0 etg Bad Termostat, Root, Child:0 etg Bad Termostat, Watts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 0 etg Bad Termostat, Watts, Type=COMMAND_CLASS_METER, EndPoint=4
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 0 etg Bad Termostat, Watts
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 1 etg Entre Termostat, Root, Child:1 etg Entre Termostat, sensor gulv, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 1 etg Entre Termostat, sensor gulv, Temperatur, Type=COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7, EndPoint=3
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 1 etg Entre Termostat, sensor gulv, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level EXITING
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level FINISHING(L) COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level, Parent: 1 etg Entre Termostat, Root, Child:1 etg Entre Termostat, sensor gulv, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real called for 1 etg Entre Termostat, sensor gulv, Temperatur, Type=COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL_V7, EndPoint=3
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: Initial device is 1 etg Entre Termostat, sensor gulv, Temperatur
14:12:38   Z-Wave Set_New_Level_Real: STARTING
Lenke til kommentar
Del på andre sider

24 minutter siden, Moskus skrev:

Det ser da vitterlig ut som om termostatene dine spammer nettverket ditt...?

Det er slik jeg ser det også.

Har satt både temperatur og meter interval høyt, t.o.m skrudd av rapportering, det kommer uansett. Og det med rapportering på den eksterne sensoren som ikke finnes?

 

Har scrollet gjennom 1 time med log nå, det er noe fra termostatene så og si hele tiden. I ny og ne tikker det inn et eller annet fra en annen node.

 

Finner også noe slikt i ny og ne (Unhandled signal from node), vet ikke om dette er nettverket mitt som ikke får "klart signal" siden noe annet er feil, eller om det er termostatene som sender noe ugyldig.:

 

Set_New_Level EXITING
Set_New_Level_SWITCH_BINARY FINISHING(H) COMMAND_CLASS_SWITCH_BINARY_V2
Device: 1 etg Vaskerom Termostat, Switch Set to OFF
Set_New_Level_Real_SWITCH_BINARY: for 1 etg Vaskerom Termostat, Switch TO 0
Set_New_Level, Parent: 1 etg Vaskerom Termostat, Root, Child:1 etg Vaskerom Termostat, Switch
Set_New_Level_Real called for 1 etg Vaskerom Termostat, Switch, Type=COMMAND_CLASS_SWITCH_BINARY_V2, EndPoint=4
Set_New_Level_Real: Initial device is 1 etg Vaskerom Termostat, Switch
Set_New_Level_Real: STARTING
Set_New_Level EXITING
Set_New_Level_Real: -------------------------------------------
Set_New_Level FINISHING(Z) COMMAND_CLASS_METER
Set_New_Level_Real: Frame = 20-03-00-D0-00-78
Set_New_Level_Real: Class = COMMAND_CLASS_METER
Set_New_Level_Real: Instance = 4
Set_New_Level_Real: dv = 1 etg Vaskerom Termostat, Watts
Set_New_Level_Real: -------------------------------------------
Set_New_Level_Real: --- Unhandled signal from a node ----------
Set_New_Level_Real: -------------------------------------------
Set_New_Level, Parent: 1 etg Vaskerom Termostat, Root, Child:1 etg Vaskerom Termostat, Watts
Set_New_Level_Real called for 1 etg Vaskerom Termostat, Watts, Type=COMMAND_CLASS_METER, EndPoint=4
Set_New_Level_Real: Initial device is 1 etg Vaskerom Termostat, Watts
Set_New_Level_Real: STARTING
Set_New_Level EXITING
Set_New_Level_Real: -------------------------------------------
Set_New_Level FINISHING(Z) COMMAND_CLASS_METER
Set_New_Level_Real: Frame = 20-03-00-D0-00-78
Set_New_Level_Real: Class = COMMAND_CLASS_METER
Set_New_Level_Real: Instance = 4
Set_New_Level_Real: dv = 1 etg Vaskerom Termostat, Watts
Set_New_Level_Real: -------------------------------------------
Set_New_Level_Real: --- Unhandled signal from a node ----------
Set_New_Level_Real: -------------------------------------------
Set_New_Level, Parent: 1 etg Vaskerom Termostat, Root, Child:1 etg Vaskerom Termostat, Watts
Set_New_Level_Real called for 1 etg Vaskerom Termostat, Watts, Type=COMMAND_CLASS_METER, EndPoint=4
Set_New_Level_Real: Initial device is 1 etg Vaskerom Termostat, Watts
Set_New_Level_Real: STARTING

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.