Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Anbefalte innlegg

Tråden for diskusjonar og spørsmål rundt pynobo - https://github.com/echoromeo/pynobo

 

Diskuter gjerne alternative prosjekt og prosjekt som brukar pynobo,

som for eksempel hanobo, https://github.com/echoromeo/hanobo, som er eit forsøk på ein Home Assistant implementasjon.

Tidlegare diskusjonar rundt pynobo, hanobo og APIet til Nobø Hub finnast her:

 

Link til Nobø Hub og nedlasting av siste versjon av API pdf: https://www.glendimplex.no/produkter/varmestyring/11123610/noboe-hub/c-77/p-330

 

Endret av echoromeo
  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder de to temperaturene i HA. Jeg har termostater hvor både eco og comfort må stilles på ovnen, men også noen hvor eco må stilles i nobø-appen (dette funker også fra hanobo ?).

Beste løsning hadde vært hvis hanobo bare viste temperaturene som kan endres, men jeg vet ikke om det er mulig? Evt om man har en mulighet til å konfigurere dette ved oppsett/import av termostatene. Vanskelig å ha oversikt når man har flere ovner som støtter ulikt. Jeg tror det finnes nobø-termostater hvor begge temperaturer må stilles i appen.

 

Gir api info om når ovnen faktisk varmer/trekker strøm?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
On 26/01/2019 at 15:05, olloe said:

Beste løsning hadde vært hvis hanobo bare viste temperaturene som kan endres, men jeg vet ikke om det er mulig?

@olloe, ja, jo, det bør kunne gå, men hanobo bryr seg for øyeblikket kun om soner, så då kan det bli litt forvirrande om ein har fleire typar termostater i samme sone?
@Terje, Er det mulig å identifisere component, og dermed termostattype, basert på serienummer?

 

@chr85, eg har ikkje nokon nobø switch så du må teste for meg: https://github.com/echoromeo/hanobo/tree/dev_zone_temperature 
Om du ikkje brukar git til å hente ned branchen så må du også manuelt bruke denne branchen av pynobo: https://github.com/echoromeo/pynobo/tree/dev_comp_zone_temp

Endret av echoromeo
publiserte for tidleg.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oppdatert manuelt til siste versjon, får opp temperatur for hver sone. Mnobo_ha_temp.png.73c21d49f9d17b220c8776eade042150.pngen pt. så virker det å være uforskammet kaldt...☃️

Mine programmeringskunnskaper stoppet med it studier for over 10 år siden så har nok ikke så mye å komme med ifht. utvikling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg fikk ikkje lov til å rapportere "N/A" som temperatur til HA, så eg satte den til -274 sidan det er ein ugyldig temperatur.
Hmm, det blir ikkje lett å debugge dette. For å vere på den sikre sida, du har satt Nobø Switchen som tempsensor for Kjellerstue?

Om du har studert it for 10 år sidan så har du meir enn nok skills til å sjå på litt pythonkode :) https://www.w3schools.com/python/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@echoromeoDa har man jo ihvertfall mulighet til å lage soner ut i fra hvilke termostater man har, så kan man lage automations eller lignende så ovnene følger hverandre. Det er ihvertfall forvirrende for fruen når hun tror hun kan endre temp, og så skjer det ingenting... Evt om man kan konfigurere "card" og ta vekk det som ikke støttes.

 

Vet du om huben gir info om når ovnen faktisk trekker strøm? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@olloe, ja eg er einig. Eg vil helst ha automatikk på dette, for eksempel gjennom filtrering på del av serienummer, men plan B for være manuell konfig.


Nei det er ikkje noko info om av/på i APIet no, men det kjem kanskje i ein framtidig versjon sidan komponentbeskrivelsen har følgande setning: "Status: Not yet implemented - always set to 0." Kva den statusen eventuelt kjem til å vise i framtida er ukjent. 

 

Dessverre så viser det seg at vår svært hjelpsomme inside man har bytta jobb, så eg fryktar at nivået på kundeservicen kjem til å dale litt framover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke kjent med python, men jeg har ihvertfall fått dette til å fungere i HA og hjelper gjerne til med testing eller annet du trenger. Jeg har et par forskjellige termostattyper og tror jeg har en stikkontakt liggende også. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Nå har HA endret strukturen på custom components så man må ha med de filene man bruker i samme mappe. Jeg klarer ikke helt å skjønne hva som skal med hvor eller om noen filer må endres. Har prøvd å ta noen filer over fra climate-componenten, men får det ikke til å fungere. Har du mulighet til å se på det?

 

Custom Components file structure change: A significant change in how the “under the hood” of Home Assistant works has led to forcing platforms to be resolved based off the component path, if it exists.

Today, if you want, you can override the Hue light platform, but not the other parts of the Hue integration. If a future update evolves the Hue component, removing or changing internal methods that the custom platform relied upon, the custom platform will start failing (like this report).

To avoid this, we’re going to no longer allow custom components to be partial overlays (just a platform). Instead, if you want to override a built-in platform, you will need to override the whole component.

This is enforced by first resolving the platform as a component, and if it exists, limiting the lookup path to the component path.

Example: if I look up the hue component, and it is provided by a custom component, then all platform lookups will also be looked up in the custom component dir. The same works the other way around, if a user would only try to override hue/light.py but nothue/__init__.py, the custom platform will be ignored.

Paulus has written some detailed information about this change on the developers’ blog, if you’d like more information. The Great Migration by Paulus

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Hei! For dei som har hatt problem med hanobo etter oppdatering til HA 0.89 så skal det være fiksa no.

Det er viktig å legge merke til at ein må bytte namn på mappene, tidligare var det custom_components/climate/nobo_hub.py, dette må no være custom_components/nobo_hub/climate.py

 

@olloe, eg såg litt på dette no og eg er einig, eg får det ikkje til å fungere som forventa.
Om eg gjer som forklart og kopierar heile climate så forventa eg at eg berre kunne endre følgande endring:

#frå
from homeassistant.components.climate.const import (SUPPORT_OPERATION_MODE, ATTR_TARGET_TEMP_LOW, ATTR_TARGET_TEMP_HIGH, SUPPORT_TARGET_TEMPERATURE_LOW, SUPPORT_TARGET_TEMPERATURE_HIGH, STATE_ECO)
from homeassistant.components.climate import ClimateDevice

#til
from .const import (SUPPORT_OPERATION_MODE, ATTR_TARGET_TEMP_LOW, ATTR_TARGET_TEMP_HIGH, SUPPORT_TARGET_TEMPERATURE_LOW, SUPPORT_TARGET_TEMPERATURE_HIGH, STATE_ECO)
from . import ClimateDevice

men eg får error på siste linja heile tida og har ikkje peiling på kvifor.

 

@chr85, kan du sjekke om du får siste versjonen av hanobo/dev_zone_temperature til å funke med nobø switchen? eg gjor ei lita endring på pynobo/dev_comp_zone_temp som eg håpar fiksar ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hallois, takk for jobben du har lagt ned på pynobo og hanobo   @echoromeo jeg skal få testa siste endring så fort 0.90b5 er på plass på pien. 

Har en god del Nobø Switch, og ulike plugger til ovner i tillegg til NTB2R termostat, og så langt så har alt fungert knirkefritt for min del. Prøvde meg i går på å bruke dev_zone_temperature. Men der tulla jeg til noe så det var bare å starte på en ny frisk. Programmering er ikke min banehalvdel, men mere prøv å feile :D

 

Så kan bidra med å teste i det miste :)

 

Forsøkte å bruke dev_zone_temperature nå, alle soner som ikke har en NOBØ Switch i sonen dukker opp med -274, soner som har en NOBØ Switch i sonen dukker ikke opp i Homeassistant i det hele tatt, ingen feilmeldinger i loggen enn så lenge. 

 

Endret av NoKeRse
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Mulig jeg har gått glipp av noe, men jeg skulle gjerne sett noe eksempelkode for å opprette cards i Lovelace. Ingen utfordring å få på plass et kort som viser status, men skulle gjerne sett eksempelkode på hvordan dere har fått til å skru av/på soner på EcoHub. Takk på forhånd.

Endret av Sturla
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
On 24/03/2019 at 09:38, Sturla said:

Hei. Mulig jeg har gått glipp av noe, men jeg skulle gjerne sett noe eksempelkode for å opprette cards i Lovelace. Ingen utfordring å få på plass et kort som viser status, men skulle gjerne sett eksempelkode på hvordan dere har fått til å skru av/på soner på EcoHub. Takk på forhånd.

 

Du kan f.eks. lage en enkel liste med entities:

entities:
  - entity: climate.bedroom
  - entity: climate.hall
  - entity: climate.kitchen
  - entity: climate.living_room
title: Varmeovner
type: entities

På ovner jeg ikke kan styre temperatur har jeg bare laget en template switch så jeg kan slå de comfort/eco:

      radiator_guest_room_switch:
        friendly_name: "Gjesterom"
        value_template: "{{ is_state('climate.guest_room', 'comfort') or is_state('climate.guest_room', 'Normal (comfort)') }}"
        turn_on:
          service: climate.set_operation_mode
          data:
            entity_id: climate.guest_room
            operation_mode: 'comfort'
        turn_off:
          service: climate.set_operation_mode
          data:
            entity_id: climate.guest_room
            operation_mode: 'eco'
        icon_template: >-
          {% if is_state('climate.guest_room', 'comfort') or is_state('climate.guest_room', 'Normal (comfort)') %}
            mdi:radiator
          {% else %}
            mdi:radiator-off
          {% endif %}

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 01/05/2019 at 13:20, arneram said:

Hei!

 

Super jobb med komponenten.

 

Den har sluttet å fungere etter oppdatering til hass 0.92. Tips til hva jeg skal gjøre? Står ingenting i logg heller

 

Har du fått det til å fungere?

Det er endringer custom components med 0.92 igjen. Forhåpentligvis de siste på en stund.  Er det noe du har planer om å fikse, @echoromeo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
På 8.5.2019 den 22.13, olloe skrev:

 

Har du fått det til å fungere?

Det er endringer custom components med 0.92 igjen. Forhåpentligvis de siste på en stund.  Er det noe du har planer om å fikse, @echoromeo

 

Nei, har ikke fått dette til

Har du?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 hours ago, arneram said:

 

Nei, har ikke fått dette til

Har du?

Nei, jeg har ikke sett på det. Aner ikke engang hvor jeg skal begynne, så har et håp om at noen med peiling finner en løsning.. Men jeg må få Nobø inn i HA igjen så hvis det drøyer lenge så må jeg lese meg opp ???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde meg med å bare lage en manifest.json med:

{
  "domain": "nobo_hub",
  "name": "nobo_hub",
  "documentation": "https://github.com/echoromeo/hanobo",
  "requirements": [],
  "dependencies": [],
  "codeowners": []
}

For meg ser det ut til å funke. Har ikke testet noe særlig, men kan ihvertfall slå av og på ovner og får ikke noen feilmeldinger.

  • Like 1
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

22 timer siden, olloe skrev:

Prøvde meg med å bare lage en manifest.json med:


{
  "domain": "nobo_hub",
  "name": "nobo_hub",
  "documentation": "https://github.com/echoromeo/hanobo",
  "requirements": [],
  "dependencies": [],
  "codeowners": []
}

For meg ser det ut til å funke. Har ikke testet noe særlig, men kan ihvertfall slå av og på ovner og får ikke noen feilmeldinger.

 

Fantastisk!! Takk ?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk noen feilmeldinger ved første forsøk på å kopiere inn teksten til manifest.json. Etter litt kaffe og restarter så ordna det seg. 

 

Får noen av dere andre temperaturene fra enheter som har temperatur? Nobø switch for eksempel? 

 

La forøvirg inn forslag på github om å inkludere manifest.json

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Hei! Beklager fråværet, eg har ikkje fikla med Home Assistant på lange tider (det har berre funka) og dermed heller ikkje oppgradert frå 0.90 før no..

Det er nok ikkje siste gong eg kjem til å være litt avkobla prosjektet, så eg set stor pris på at folk som @olloe hjelper kvarandre (og meg) med å finne løysingene.

 

@NoKeRse, eg klarer ikkje sjå forslaget ditt på github, kan du vise/sende meg ein link til kor du la det inn?

 

Eg har committa manifestet til @olloe no, og kjem til å oppdatere det seinare når eg har fått sett meg inn i korleis det fungerar.

 

Endret av echoromeo
tag
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Ja absolutt, om eg forstod dei her korrekt: https://github.com/home-assistant/home-assistant/pull/23899https://developers.home-assistant.io/blog/2019/07/03/climate-cleanup.html
Fordelen er at det ser ut som endringene er meir eller mindre perfekte for å forbedre hanobo.

 

Eg er på jobbreise neste veke og så ferie så eg kan ikkje love noko fortgang i fiksing.

Endret av echoromeo
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Hei,

 

Takk for implementasjon for støtte mot Nobø hub, jeg gjorde noen små oppdateringer for å støtte de nye "climate" endringene i HA. Kort forklart flyttet operation mode til presets, kan alltids dele om noen er interessert med mindre det er noen andre planlagte oppdateringer på gang.

 

Torstein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.