Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Smarteste valg av ny VVB styrt av Sensio


Anbefalte innlegg

Hei

Er kanskje ikke rett forum å spør, men satser på at det er noen som kan hjelpe. Vi må bytte ut vår 200l VVB og ønsker da mulighet for mer varmt vann. Ny bereder vil bli styrt av sensio når de har fått inn styring opp mot strømpris. Vil det lønne seg med en stor 300l bereder eller er det smartere med en express-vvb? Har xcomfort/sensio på berederen i dag, men brukes bare til å se strømforbruket. Satser på at det kommer flere muligheter snart..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 16.3.2019 den 17.54, Rtv skrev:

Vil det lønne seg med en stor 300l bereder eller er det smartere med en express-vvb?

Tja... det er et veldig godt spørsmål. Med en "express-vvb" (da regner jeg med at det er en som varmer vannet når du bruker det) får du jo ikke flyttet forbruket unna de dyreste timene. Dusjer du kl. 07 eller kl. 17, så koster det.

 

Varmetapet på en ny 300l bereder er ikke veldig stort, samt at du da får mulighet til å skru den av i de dyreste timene.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

40 minutter siden, Moskus skrev:

Tja... det er et veldig godt spørsmål. Med en "express-vvb" (da regner jeg med at det er en som varmer vannet når du bruker det) får du jo ikke flyttet forbruket unna de dyreste timene.

Han mener nok "vanlig" varmtvannsbereder vs. vanlig bereder med 2-3 ganger ekstra effekt. Eksempel fra Oso Hotwater 200 liters beredere. 2 kW vs 6 kW. Dvs. ikke direkte 100 % oppvarming ved forbruk som gassvarmere de gjerne bruker sør i Europa. Største fordelen med ekstra effekt, er som med elbil lader, du kan guffe på mer og utnytte de aller rimeligste tidspunktene noe mer. Besparelsen blir nok ikke all verden, samtidig så kan den sannsynlige innføringen av effektledd for private gjøre styringen vesentlig mer komplisert, gitt du skal lade elbil(er) osv. 

image.thumb.png.f078a909a57f3d27215ac2676806936c.png

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, iceball skrev:

Største fordelen med ekstra effekt, er som med elbil lader, du kan guffe på mer og utnytte de aller rimeligste tidspunktene noe mer.

Tja... man kan guffe på mer, men har man bruk for det?

 

Vi har en bereder som har to elementer, et på 2.5kW og et på 1kW. Men jeg kan ikke styre elementene uavhengig av hverandre (hadde en lenger diskusjon med elektrikeren om det for å se om det var mulig på en god og lovlig måte), så vi fikk satt inn en vanlig vippebryter (med 0, 1, 2 og 3) igjen. Den har alltid stått på 1 hos oss, men nå står den på 2 for å se om det utgjør noe i praksis.

 

OBS: Med 6 kW må man ha enten ha to kurser (hvis tanken har tilkobling for det) eller en 32A kurs for VVB.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, Moskus skrev:

Tja... man kan guffe på mer, men har man bruk for det?

Tja, noen kanskje. Jeg tenker det viktigste er at man installerer en tank som vil fungere bra for huset/leiligheten ift. anbefalinger (antall personer huset er laget for + eventuelt unormalt forbruk av tenåringer). Normalt anbefales vel ekspress tanker for familier som har begrenset med plass (får ikke plass til 300 L tank for eksempel) eller hvis det er veldig mange som skal dusje "samtidig", gjerne om morgenen og på kvelden. Skal man rekke å varme nok vann igjen mellom kl 10 og 16, så kanskje noen må ha ekspresstank.

image.png.bfc67fedb8065013c32e4e55b0f6f5a3.png

Vi har eksempelvis 2 dusjer + svært badekar, men med to små barn så er det badekaret som er mest brukt og som forbruker desidert mest. 

Flere kolber = mer som kan gå i stykker også, men samtidig så har man en fortsatt fungerende tank hvis en kolbe skulle ryke (men fortrinnsvis bør den nederste fungere vil jeg tro).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

41 minutter siden, iceball skrev:

Skal man rekke å varme nok vann igjen mellom kl 10 og 16, så kanskje noen må ha ekspresstank.

6 timer er jo ganske lenge. Selv om man faktisk tømmer en 300 liters tank hver morgen, burde det være mulig å varme alt opp på den tiden med en vanlig tank...?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.