Gå til innhold
 • Bli medlem
 • Lignende innhold

  • Av Lars Albert
   Da er jeg i gang med smarthus. Har satt opp Sensio Controller i fjøset. Skal ha en Controller i hovedhuset også. Foreløpig står det en Fibaro i hovedhuset. Starter med å styre lys og bytter til Phillips Hue.
   Hue er satt opp mot Fibaro. Men er også i Sensio app gjennom Fibaro. Det er satt opp en CEMM på hovedmåleren for hele gården og en CEMM i fjøset hvor hovedstrømmen til fjøset blir målt og en modbusmåler på hver kurs. Da kan jeg få til peakshaving i forhold til hovedforbruket på gården. 
   Når jeg får satt opp Sensio Controller i hovedhuset også skal den styre lys og varme. Men også peakshaving der også. Begge Sensio controllerne settes opp i samme system. Så alt kommer inn i appen til Sensio. 
   Med to CEMM, visers hovedforbruket på gården og hovedforbruket for fjøset i Sensio app.
   Blir også satt opp IP kameraer i fjøset som også vises i Sensio app.
   Bruker også Netatmo værstasjon for temperatur inne og ute.
  • Av Panarox
   Heisann  Er i gang med å installere smarthus med xcomfort produkter, samt Sensio X1 styringsenhet. (Dette er oppe å går) Jeg bestilte nettopp en Global Cache iTach WF2IR med ir emittere som jeg skal styre tv/apple tv/ stereoanlegg med, men er usikker på hvordan jeg får iTach til å samarbeide med Sensio, noen som har vært borti dette før? Har fått koblet iTach til mitt trådløse nettverk, men så stopper det opp for meg...
    
   Vet ikke om dette er riktig plass å poste, så den får bare flyttes om det er feil
    
    
   Mvh
   Christoffer
  • Av Rtv
   Hei
   Er kanskje ikke rett forum å spør, men satser på at det er noen som kan hjelpe. Vi må bytte ut vår 200l VVB og ønsker da mulighet for mer varmt vann. Ny bereder vil bli styrt av sensio når de har fått inn styring opp mot strømpris. Vil det lønne seg med en stor 300l bereder eller er det smartere med en express-vvb? Har xcomfort/sensio på berederen i dag, men brukes bare til å se strømforbruket. Satser på at det kommer flere muligheter snart..
  • Av nhmariend
   Jeg har hatt noen Eaton x-comfort lamper i ca 10 år. Før jeg hadde det var det 3 lysbrytere på 2 forskjellige kurser for å få slått på lyset på kjøkkenet.
   Fikk råd av elektriker om å gå for x-comfort. Disse ble kun paret.
   For 3 år siden pusset vi opp huset og økte veggtykkelsen med 5cm og endret noen vindusplassering og skiftet vinduer. Fant ut at det var noe galt med gulvet og endte opp med å legge inn vannbåren varme i stue/kjøkken. Bosch Compress 6000 AW. La også inn Flexit UNI 3 på loft.
   La også inn styring av 7 persienner og fant ut at jeg da ville gå for Sensio. Nå går persiennene ned når sola er på den siden av huset og går opp igjen når sola har passert.
   Har også en funksjon der de går ned om natten da nabokatten stanger i skyvedør/vindu.
   Nå i det siste har jeg med god hjelp av en kamerat fått til kommunikasjon til Sensio via Modbus til både Flexit UNI3/CI66 og Bosch Compress 600AW via Husdata.se sitt modbusadapter.
   På begge har jeg kjørende en Raspberry PI 3B med mbusd software som gateway mellom Modbus RTU/Modbus TCP som Sensio støtter.
   Har kjøpt 2stk  https://www.hwhardsoft.de/english/webshop/shields/  RS422 / RS485 Shield for Raspberry Pi
   Den som kjører mot Flexit benytter trådløst nett da jeg ikke ønsket å legge kabel som blir synlig.
   Den mot varmepumpe er koblet til kablet nett.
    
   Testet kommunikasjon med pymodbus først før jeg startet mbusd så vi fikk verifisert at modbusadressene stemte og fikk ok verdier.
   Det var litt styr med speed/parity/stopbit osv. På HAT er det noen dip switcher som må settes riktig for at det skal fungere.
   Nå skal jeg få inn temp osv og håper å få til noe logikk med CO Hjemme/borte (hastighet på ventilasjon)
    
   Har Netatmo med vind/regnmåler integrert med Sensio og bruker vindmåler til å kjøre opp persienner om det blåser for mye.
   Har gjort en enkel integrasjon med Google Home mini.
   Kan kommandere alt lys på av eller slå på lys på kjøkken (Ikea trådfri m gateway) eller i stue (x-comfort)
    
   Har Verisure alarm som er koblet med Yale doorman (har testet å slå på skallsikrin/slå den av via en Raspberry PI (håper å få dette integrert i sensio senere)
    
   Planen er å få til en bra integrasjon med ventilasjonsanlegg og varmepumpe. Kanskje noe logikk her etterhver slik at sensio slår av varmegulv/varmeelement i varmepumpe om en bruker mye strøm til matlaging osv. og setter det på igjen automatisk.
    
   Neste er vel å få sensio til å styre Varmekaler i noen rom.
   Få Harmony HUB til å fungere med Google Home og styre Samsung TV/blue ray og Yamaha surround system
   Ønsker å gjøre noe med Tibber og HAN port når Eidsiva en gang i fremtiden åpner HAN port.
    
    
    
    
    
    
  • Av RonnyAL
   Hei,
    
   Jeg og min samboer kjøpte leilighet for et halvt års tid siden, og jeg har endelig kommet litt i gang med Home Assistant igjen. Det finnes allerede en slags "smart" løsning her når det kommer til belysning, men den er dessverre av en type som ikke lar seg integrere i Home Assistant.
    
   I stue og kjøkken finnes det 27 downlights som jeg tror er av denne typen. De kan dimmes med løse brytere som vi har liggende (ser ut som en helt vanlig veggbryter bare at den ikke er fastmontert og har batteri på baksiden). Dette foregår via xComfort og dimmere i taket (jeg teller 4 punkter i taket hvor de ser ut til å ligge).
    
   Mitt største problem med dagens løsning er at det er et stygt grønnskjær i lyset som er særlig synlig nå som det begynner å bli mer mørkt ute. Jeg ønsker derfor å bytte ut alle pærer, og gjerne til en type med regulerbar fargetemperatur. Har sett litt på dim-to-warm typen og det virker aktuelt. Da tenker jeg at hvis alle pærer uansett skal byttes kan vi bruke en liten ekstra sum på å få byttet til et system som kan integreres med Home Assistant.
    
   En viktig detalj er at systemet bør helst fungere også uten Raspberry Pi, Home Assistant osv. Dette fordi vi planlegger å selge leiligheten igjen i løpet av noen år. I verste fall kan det følge med en slags hub, men vil helst unngå det også. Per i dag finnes det ingen fastmonterte brytere til lys i taket, så kanskje det enkleste blir nye batteridrevne brytere?
    
   Jeg lurer bare på hvilke alternativer jeg har her - og hva som kan lønne seg økonomisk sett. Z-Wave og Zigbee ser attraktivt ut, men jeg er veldig dårlig på det tekniske her og behøver som sagt råd.
    
   Takk for oppmerksomheten!
×
×
 • Opprett ny...