Gå til innhold
 • Bli medlem
lasseruud

Rapportering av batteriverdier fungerer ikke

Anbefalte innlegg

Jeg har diverse batteridrevne enheter. Ingen av dem rapporterer batteristatus. Alle enhetene fungerere ellers som dem skal, som f.eks. at røykvarslerne oppdaterer temperatur jevnlig, dør-sensorere reagerer på dørene og The Button reagerer på trykk. Polling er default satt til 12 timer på batteridevicene (child, ikke root).

 

Røykvarslerne bytta jeg batteri på i går, derfor er de batteristatusen oppdatert på tidspunktet jeg bytta.

De andre har enten ikke 'last change' i det hele tatt eller 'last change' fra jeg la dem til i HS.

 

Hvor skal jeg starte for å feilsøke dette? :)

battery.JPG

Endret av lasseruud

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette løste seg ved en restart av Homeseer (det var et par måneder siden siste restart). Lar spørsmålet ligge i tilfelle andre sliter med det samme. :)

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Plukker opp igjen denne. Nå har jeg ikke prøvd å restarte Homeseer siden sist. Vil prøve å feilsøke uten å gjøre det. Det bør vel ikke være nødvendig å restarte for å få batterirapporter? :)

 

Polling på disse står på 12 timer. Har også prøvd uten polling. Enhetene burde vel fått en oppdatering i løpet av 4-5 dager?

 

batt.thumb.JPG.c6f22234191502abe394ac98c2da5e9a.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå er det bare 15 dager siden sist. Hva er det som ikke virker? Batteriet endrer seg ikke med mindre det faktisk er noe å endre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke alle enheter rapporterer eksakte verdier på batteriet.

Noen rapporterer alltid 100 inntil de dør (Det er tydeligvis viktig for enkelte leverandører at det rapporteres noe, ikke så viktig om det har noe å si).

Andre rapporterer 100 og så på ett eller annet stadie går de ned til 20-30 som en advarsel.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 15.4.2019 den 10.40, Guahtdim skrev:

Ikke alle enheter rapporterer eksakte verdier på batteriet.

Noen rapporterer alltid 100 inntil de dør (Det er tydeligvis viktig for enkelte leverandører at det rapporteres noe, ikke så viktig om det har noe å si).

Andre rapporterer 100 og så på ett eller annet stadie går de ned til 20-30 som en advarsel.

 

Dette er også mitt generelle inntrykk. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Andreas Åkre Solberg
   Jeg har et stort behov for oversikt over enheter som er tomme for batteri, eller som ikke har gitt lyd fra seg på urovekkende lenge. Jeg har ikke funnet noen god løsning for dette enda, så derfor spør jeg om hjelp her. Jeg vil ha oversikt på tvers av både zigbee, z-wave med mer.
    
   Jeg ser en mulighet er å lage sensor templates for hver og en av enhetene jeg vil overvåke, som sjekker batteri status, og i tillegg last_updated. Dette er last resort, for jeg ser at det blir tungvindt å håndtere disse manuelt.
    
   En annen variant er å overvåke states, og gjøre spørringer på battery og last_updated på tvers av en oppdatert database. Jeg bruker både influxdb og mysql, og ser begge disse kan brukes. Men jeg sliter med at states går på entity nivå, og jeg vil ha oversikt over devices. Jeg vil og ha metadata knyttet til devices, og er usikker på hvordan jeg skal få til å legge inn det. F.eks. vil jeg gjerne fra en device som ikke har oppdatert status på en stund kunne se hvilken type device det er [f.eks. Aeotec sensor] og hvilke type batteri [f.eks. CR124].
    
   Det eneste av data jeg får ut fra HA nå er states lista. Får på sett og vis koblet sammen noen Z-wave entitetene fordi jeg merger alle med samme node_id, men vil gjerne ha det litt mer ryddig enn som så. Det er kun states lista jeg får ut, enten jeg bruker API-er, bruker hass objektet i lovelace, om jeg får ut fra mqtt, fra mysql databasen, eller fra influxdb eksport.
    
   Har heller ikke funnet noen god beskrivelse av datamodellen i HA. API-et er iallefall ganske dårlig dokumentert.
    
    
    
    
  • Av Tor Aage
   Har et Samsung Galaxy (?) TAB nettbrett liggende som jeg tenkte å få brukt opp i mot HS. Men det har ligget lenge uten strøm, og når jeg nå plugger i strøm, står det bare å lader et kort øyeblikk, før det ikke lader igjen. Dette skjer raskt etter hverandre og jeg får det ikke på. 
    
   Noen som har tips eller råd, eller kjenner til problemet ?
  • Av Sig_rd
   Heisann!
    
   Har hatt en ID lock siden i fjor sommer, fornøyd fra installasjonen og fram til slutten av april (hvis jeg ignorerer det åpenbare med bare to koder osv).  Den har klart seg fint gjennom vinter og jeg har ikke trengt å bytte batteri før i slutten av april.  Og med ett så spiser den batterier.  Jeg har nå byttet fire eller fem ganger etter første byttet.  Jeg har lest et par som nevner lignende oppførsel - er det flere med batteri-erfaring på ID lock som har funnet noe fornuftig løsning?
    
   ID lock-support sende først en pdf som i bunn og grunn sa hva slags batterier du måtte bruke og ikke poll av lås alt for ofte.  Så er "tipset" å sjekke om bolten går fritt når den løser opp/igjen, ikke noe som hindrer den manuelle vrideren i å gå rundt osv.  De anbefalte også å ekskludere og inkludere låsen igjen, mulig det hjelper, men vil gjerne vite om det er andre som har erfaringer -  jeg vil om mulig unngå å gjøre samboeren mer vred... I dag hadde den stoppet helt og nødbatteriet som har ligget ute siden 17.mai var dødt, legg på at det i Oslo i dag var ganske vått... (jeg var "heldigvis" i et lunt kontor på andre siden av byen;-)
  • Av Haavard
   Hei,
    
   Er det noen som er gode på programmering som kan hjelpe meg med en måte å sette polling interval for en device med et script?
    
   På forhånd takk for hjelp!
    
×