Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Preterminert fiberkabel i k-rør


BjornA

Anbefalte innlegg

1 minute ago, Moskus said:

Det varierer vel muligens litt, men det er vel anbefalt å ha "minst 20 mm". Mer skader nok ikke. Hvis det er nytt kan du vel legge 25 mm med en gang? :) 

 

Ja, det er vel kanskje like greit. :) 

 

Andre gode tips nå i siste fase av prosjektering?

 

Planen per nå er å etablere 2-3 strategiske plasserte 10" skap i boligens to etasjer hvor brorparten av cat6 lagt i 20mm termineres i 12-port patchepanel for å unngå en større mengde 20mm rør inn i rack på teknisk rom. Tenker å bruke noen skap tilsvarende disse som er 100mm dype: https://www.connectixcablingsystems.com/soho-cabinets/9510-8u-connectix-slim-line-home-cabinet.html eller https://www.connectixcablingsystems.com/soho-cabinets/9509-10u-connectix-home-cabinet.html

Kommer til å legge opp rør med UTP-kabel til stort sett alle steder jeg skal ha noe tekniske enheter og bruker PoE-switcher til enheter som trenger/støtter kablet ethernet i kombinasjon med enkle PoE-injektorer (https://www.aliexpress.com/item/32818000800.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.14234c4dg2LIV1) til forskjellige typer PoE-splittere der hvor jeg trenger 3.3/5/12/24VDC. På denne måten kan jeg standardisere på en type kabel (Cat6) og prinsipp for distribusjon av svakstrøm.


Legger vel da opp 2-4x 25-32mm rør fra disse inn til 19" rack (18U fulldybde) på teknisk. (takk for råd!)  Da blir det relativt fleksibelt med bruk av fiber mellom switcher, men også mulighet for å patche cat6 videre til teknisk hvis nødvendig - f.eks. hvis behov for 30/60W PoE, UPS-tilkoblet switch etc.

 

Usikker på om jeg skal gjøre noe mtp AV mellom teknisk og stue... worst case kan jeg vel bruke HDMI-extendere.

 

På forhånd TUSEN TAKK for alle gode tips og råd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.