Gå til innhold
  • Bli medlem
Olen

Lese data fra solcellebatterier

Anbefalte innlegg

Har planer om å bytte solcellebatteriene på hytta med Lithium, og disse kan man få med BT-tilknytning.  F.eks. dette:

https://www.sparelys.no/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_ny.tpl&product_id=2872&category_id=226&option=com_virtuemart&Itemid=39

 

Man kan også få en BT-dongle til laderegulatoren:

https://www.sparelys.no/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_ny.tpl&product_id=2425&category_id=116&option=com_virtuemart&Itemid=39

 

Problemet er selvsagt at jeg også gjerne vil vite hvordan det står til med batteriet og ladinga når vi _ikke_ er på hytta.   Og da er Blåtann en dårlig løsning.

I og med at vi bare har solceller der oppe, så vil jeg helst ha noe med så lite strømforbruk som mulig, men samtidig noe som de mindre teknisk oppegående i familien også kan forholde seg til mens de er der.

 

Til dette tenker jeg å bruke en mobiltelefon eller pad med 4G som snakker med batteri og regulator, og som kan henge fast på veggen der oppe såp folk kan se på den når de er der.  Og så i tillegg ett eller annet for å kunne se på infoen også hjemmefra.   Initiell plan var å bare kjøre teamviewer på den, men helst vil jeg jo hente ut data og sende dem til ett eller annet overvåkningssystem.

 

Dette er kanskje mulig å få til med Tasker, men hvis noen har en konkret oppskrift eller andre lure løsninger, så tar jeg gjerne imot innspill.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 timer siden, Olen skrev:

Til dette tenker jeg å bruke en mobiltelefon eller pad med 4G som snakker med batteri og regulator,

Jeg hadde nok kanskje gått veien via NodeMCU og en bluetooth-modul, evt. en Raspberry Pi 3B eller 4. Ulempen er jo åpenbar hvis du likevel må ha strøm til en 4G-router (med mindre det allerede er på plass).

 

En annen ulempe er jo at du faktisk må kode NodeMCUen.

 

 

Før du går videre; har du gjort noen internett-søk etter kode for å lese ut verdier fra slike batterier via BT?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg også tror at jeg i tilfelle må reverse-engineere protokollen de bruker.

Kan jo alltids laste ned APKen til Android-appen og se hva jeg finner, for i alle fall mine google-søk har ikke gitt meg noen tips om andre som har gjort tilsvarende.  Mistenker at den ikke er så veldig kompleks eller sikker...

 

- Men derfor tenkte jeg Teamviewer som en foreløpig, men subotimal, løsning.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
5 timer siden, Olen skrev:

Dette er kanskje mulig å få til med Tasker, men hvis noen har en konkret oppskrift eller andre lure løsninger, så tar jeg gjerne imot innspill.

 

Er ingen Tasker ekspert, men AutoInput og «query UI» er stikkordene som kan løse dette ved å hente ut tekst som er synlig på skjermen. :) 

 

@aleks har skrevet en kort guide på MQTT, som kan brukes til å sende data med, men da må du ha tilgang til en MQTT Broker fra hytta da. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om du monterer en batterimonitor fra Victron energy (eller bytter solkontrolleren til en fra Victron) så kan du bygge deg din egen Venus-GX boks med en raspberry pi som sender data på nett.

Da vil du kunne se batteri/ladeinfo på en nettside og app.

https://www.victronenergy.no/panel-systems-remote-monitoring/venus-gx

https://baatplassen.no/i/topic/133532-hvordan-bygge-din-egen-victron-energy-color-control-gx/?tab=comments#comment-1920484

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips, dessverre kommer det et par uker for seint for å bytte kontrolleren.  Men en ekstern batteriovervåker er selvsagt en mulighet.  Bare kjedelig når det allerede er innebygget i både batteri og kontrolleren som ble kjøpt. 

Jeg skal se hva jeg får til med tasker og diverse når det er montert.  Har kjøpt inn en android-padde med 4G så jeg i alle fall kan se på skjermen med teamviewer.  Men om det ikke er _alt_ for komplekst, så tenker jeg å rive innmaten ut av APKene til både batteri-appen og kontroller-appen, og skrive noe sjøl som kan polle dem f.eks. en gang i timen og sende dataene med en http-request til grafana eller noe annet passende..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


×
×
  • Opprett ny...