Gå til innhold
  • Bli medlem
JohnMartin

Hjelp til ny server løsning og flytting av HS

Anbefalte innlegg

16 minutter siden, Gjelsvik skrev:

Hmm.. Har så dårlig erfaring med rpi.. spiser minnekort, og er ustabile. Jeg kjørte unifikontrolleren på en rpi i sin tid. 

I denne konfigurasjonen leser den nesten bare ved oppstart, samme som en original Z-NET til HomeSeer. Sannsynligheten for å få problemer er faktisk forholdsvis lav, og da har man selvfølgelig bare tatt backup av minnekortet så det er bare å speile over på nytt. Når det ikke er noe som endres, er det også kjapt gjort. :) 

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Joda, jeg frigjør jo en intel nuc når Homeseer virtualiseres, men da er jeg egentlig like langt. Fortsatt en nuc som må stå plassert et sted. Prøver å rydde opp litt i gangen hjemme. Da toppen på garderobeskapet er blitt i overkant kaotisk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
18 minutes ago, Gjelsvik said:

Hmm.. Har så dårlig erfaring med rpi.. spiser minnekort, og er ustabile. Jeg kjørte unifikontrolleren på en rpi i sin tid. 

 

Mulig du bør se på denne guiden for å gjøre filsystemet readonly

https://www.hanselman.com/blog/UpgradingTheDakBoardFamilyCalendarWithRaspberryPiZeroWAndReadOnlyFilesystem.aspx

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
6 minutter siden, Gjelsvik skrev:

Joda, jeg frigjør jo en intel nuc når Homeseer virtualiseres, men da er jeg egentlig like langt. Fortsatt en nuc som må stå plassert et sted.

Du trenger (og bør) ikke bruke NUCen. En Pi holder lenge. :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
9 hours ago, petersv said:

6Gbps disker er rimelige, du kan kjøpe noen slike og sette opp et til RAID hvis du trenger mer plass: https://www.ebay.com/itm/264195043716 (fri frakt over natta med UPS på denne, har bestilt de selv.) Med mindre du har veldig mange disker i RAID-et så vil du ikke merke forskjell på en 6Gbps og en 12, iom. at diskhastigheten er såpass mye lavere uansett. 

 

Det var jo ikke ille pris.

De som selges brukt på Finn er jo dyrere enn dette..

 

Sikkert dumt spørsmål, men prøver uansett siden jeg er helt grønn! :P

Hvordan er det å sette opp flere raid når jeg nå allerede har brukt opp alle hdd bayene?
Finnes det noe eksternt ekstrautstyr eller hvordan funker det hvis man ønsker mer enn 8 disker?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du kan sette inn flere hvis du finner en slik en for G8: ebay.com/itm/HP-DL380-G6-G7-8-Bay-SFF-2-5-Hard-Drive-Cage-Backplane-496074-001-516914-B21/264138086538?epid=22027562122&hash=item3d7fdb588a:g:szYAAOSwgRpc8BSm 

OBS denne er for G6 og G7.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
23 minutes ago, petersv said:

Du kan sette inn flere hvis du finner en slik en for G8: ebay.com/itm/HP-DL380-G6-G7-8-Bay-SFF-2-5-Hard-Drive-Cage-Backplane-496074-001-516914-B21/264138086538?epid=22027562122&hash=item3d7fdb588a:g:szYAAOSwgRpc8BSm 

OBS denne er for G6 og G7.

 

Trenger vel da en RAID controller i tillegg?

Endret av JohnMartin

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det kan nok hende hvis den du har ikke støtter flere disker, men det skal stå i specen på den. (Det er enklere å finne kontroller, så det er ikke noe stort problem)

Endret av petersv

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 minutes ago, petersv said:

Det kan nok hende hvis den du har ikke støtter flere disker, men det skal stå i specen på den. (Det er enklere å finne kontroller, så det er ikke noe stort problem)

 

Fant denne, men ingen kontroller https://www.ebay.com/itm/HP-SFF-8Bay-HDD-Drive-Modul-SAS-Backplane-672146-001-643705-001-DL380p-DL385p-G8/143141845700?hash=item2153eb3ac4:g:iikAAOSwpKRdJdhl&autorefresh=true

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du får lage et autosøk på delenumrene og kjøpe den når du finner den rimelig med billig frakt. Du trenger den vel egentlig ikke enda :)

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvordan skal jeg sette opp CPU instillingene for Win10 og HS3 installasjon?
image.png.0595abca313a6e7ed0e4857972896c1f.png

 

Opprettet VM med default oppsett, og da gikk CPU i konstant 100% når windows var idle, så skjønte fort at det ikke var rett :P

 

Har nå økt CPU til 4, men litt på tynn is her. 
Hva brukes for å få en stabil og responsiv windows?

 

Endret av JohnMartin

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror jeg bruker 1 CPU med 2 cores på min WinVM (men den kjører ikke HomeSeer). Hva var det som brukte CPU i oppgavebehandling da?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 minutes ago, ZoRaC said:

Jeg tror jeg bruker 1 CPU med 2 cores på min WinVM (men den kjører ikke HomeSeer). Hva var det som brukte CPU i oppgavebehandling da?

 

Husker ikke i farten, men var generelt veldig treg. Kan skru tilbake til standard og ta en titt.
 

Jeg har ikke mulighet til 1 CPU med 2 cores.

For å få tilgang til mer enn 1 core, så må jeg ha minst 2 CPU.

Endret av JohnMartin

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ser det er Windows Search-index og Onedrive som suger ressurser nå i starten, men de vil vel roe seg ned etter hvert.

Måtte endre til 2 cpu og 2 cores da 1 cpu og 1 core gjorde at maskinen ble ubrukelig. Tok 30 sekunder før noe skjedde når jeg trykte.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
5 minutter siden, JohnMartin skrev:

Ser det er Windows Search-index og Onedrive som suger ressurser nå i starten, men de vil vel roe seg ned etter hvert.

Kjørt Windows Update? Det er en bug i en av de aller siste oppdateringene, denne ble fikset på tirsdag.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 hours ago, Moskus said:

Kjørt Windows Update? Det er en bug i en av de aller siste oppdateringene, denne ble fikset på tirsdag.

 

Ja, alt er oppdatert.
Hvis search index også tar med filene i onedrive som ikke er lagret lokalt, så var det jo veeldig mange filer som skulle organiseres, så mulig det bare var i starten av ny installasjon den jobbet litt ekstra. 

2 hours ago, Moskus said:

Det er vel ikke noe å spare på? Kjør på. :) 

 

Tenkte bare at det var greit å fordele det litt broderlig til de neste VM som kommer etterhver og evt for å redusere strømforbruk.
Men skader vel sikkert ikke å kjøre på. Kan vel reduseres senere også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
14 minutter siden, JohnMartin skrev:

Tenkte bare at det var greit å fordele det litt broderlig til de neste VM som kommer etterhver og evt for å redusere strømforbruk.

De deler broderlig på kapasiteten uansett. :)

Vet ikke om strømbruket egentlig kan reduseres ved å redusere i bruken av antall virtuelle kjerner...

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er det noen andre her som har HP Proliant og som har satt opp Alertmail?

Tenkte først å gjøre det via ESXi, men det går vel ikke med gratis versjonen.

 

Tenkte så at jeg kunne gjøre det via HP ILO, men da ser det ut som at jeg trenger en egen smtp server(?).

Er det andre måter å gjøre dette på?

Uten å måtte installere en egen server med exchange server for å kunne sende alertmail :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 hours ago, petersv said:

Din ISP har nok en du kan bruke, denne lista ser ut til å ha de fleste: https://www.webhuset.no/hjelp/8/oversikt-over-utgaaende-mailservere-smtp-hos-utvalgte-internettleverandoerer

 

Min ISP hadde ikke egen, men skulle bruke altibox sin.
Prøvde med den, men ikke fått noe mail.

 

1 hour ago, Hillmar said:

Dette kan settes opp fra de fleste Mail-leverandører. F.eks. Gmail: https://support.google.com/a/answer/176600?hl=en

 

Prøvde meg på denne, men kom ikke noe mail nå heller.

Noen med HP ilo som vet om jeg har gjort det rett?

 

image.png.52b4bdb0ffc5ae12cdd0e8b071c9f4ac.png

image.png.fb45d73261934c74cd73d39ef1f45826.png

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har du lagt inn DNS-servere i HP iLO?

 

EDIT:

Du kan ikke sende e-post fra Gmail via Altibox sine SMTP-servere. 

Endret av ZoRaC

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sånn har jeg satt opp Gmail SMTP på mitt serverboard (supermicro). Ikke helt de samme navnene på feltene, men kanskje det gir deg noen hint...

mailadressen er den samme i begge feltene.
Og om du har satt opp tofaktorautentisering på Gmail-kontoen så må du her benytte et «app-passord».

59EB187E-943A-417A-8D61-9AD206727FF5.jpeg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


×
×
  • Opprett ny...