Gå til innhold
 • Bli medlem
Claus18

Klarer ikke linke fibaro dimmer 2

Anbefalte innlegg

Jeg har 2 stk Fibaro Dummer 2 som elektriker monterte i fjor. 

Jeg har nå endelig kommet i gang med snarthusing så skal få kobla det opp på zwave. Bruker Home Assistant (selv om jeg hater yaml...) og den første klarte jeg å koble opp på første forsøk. 

Men den andre får jeg ikke signal fra i det hele tatt. Har prøvd å fjerne den første og så bare legge til den andre, har tatt sikring og så prøvd, men ingenting nytter. Det kommer absolutt null inn i zwave loggene. 

Er det sånn at den kan være feil montert? Den funker som puls dimmer... 

Andre tips? 

 

Det er den nederste på vedlagt bilde

 

IMAG4297.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Siden du har inkludert den ene går jeg ut i fra at du har trykket raskt 3 ganger, enten i hjørnet på Fibaro'n. eller med puls fra bryter. ??

Se bruksanvisningen.

Endret av arneolav
Justering

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av fredrikbk
   Hei,
    
   Jeg har nettopp flyttet inn i nyrenovert hus, hvor det er installert Fibaro Home Center 2 med smasmartstyring av gulvvarme og lys. I tillegg er det tilkoblet en Sonos One (gen 2) med Google Assistant.
   Huset ble levert med ordinær analog ringeklokke, men jeg ønsker å undersøke alternativer til denne. Foreløpig har jeg tenkt på tre forslag, men jeg trenger innspill på om dette er greit å gjennomføre og forslag til andre alternativer:
    
   1. Bytte både klokke og utvendig ringeknapp. Siden det er trukket ledninger til dagens ringeklokke, er det ønskelig å utnytte dette (og ikke bruke et batteridrevet løsning). Finnes det gode ringeknapper og klokker som kan integreres med Fibaro? Kan jeg eventuelt spille av ringelyd på Sonos høyttaleren, og hvor lang delay må da forvente over wifi?
    
   2. Behold dagens analoge ringeknapp, men koble denne til "en eller annen" z-wave komponent (som integreres i veggen). Er det mulig, altså at den analoge knappen sender en impuls til smarhuset? Her må jeg også ha klokke/høyttaler som spiller av et ringesignal.
    
   3. Bytte utvendig ringeknapp til et kontrollpanel som på sikt kan fungere som ringeklokke, kontrollpanel til alarmsystem og kontrollenhet for smartlås på døra (foreløpig har jeg verken alarm eller smartlås, men planlegger å installere dette på sikt)
    
    
   Takk for alle forslag - OBS: Jeg er helt fersk med smarthus og Fibaro  
  • Av g.org
   Heisann  
    
   Beklager på forhånd for lang første post  Dette er også vårt første møte med smarthus.
    
   Vi har renovert hus og ble pratet i senk av en meget god selger, så vi har endt opp med en smarthus løsning basert på Fibaro Home center Lite.
   I tillegg til Home Center har vi også Fibaro Dimmer2, Heatit Push button og Heatit termostater, Fibaro smoke sensor og Flood sensor og Motion sensor.
   Vi angrer så klart ikke på valget bare så det er sagt.
   Fibaro er ganske enkelt å få til å virke og ganske så intuitivt. Vi har LED spotter i alle tak, varmefolie i alle gulv der det er parkett, varmekabler der det er støpte gulv.
    
   Så til spørsmålet:
    
   Jeg sliter med å få til dimming på en god måte.
   Legger til bryter(heatit push button) og Dimmer2 i Home Center, Legger disse i riktig rom og velger hva push og hold skal gjøre.
   Setter Hold 1 til 99% lysstyrke og Hold 2 til 5% lysstyrke i Set Level og lagrer selvfølgelig. Problemer er at begge disse to setter seg tilbake til default som er 49%.
   Jeg kan gå inn på Scenes og velge show all. Da dukker disse opp i riktig rom. Her kan jeg gå inn og sette de samme valg, 99% og 5%, og lagre.
   Dette gjør at jeg kan dimme helt opp og helt ned. MEN det er kun det jeg får. Enten 5% eller 99%  Hvis jeg ikke holder den så lenge går den fortsatt til 99%.
   Hvis jeg istedet velger Level UP og Level DOWN så får jeg kun STEP dimming slik at jeg må trykke og holde flere ganger for å dimme helt opp eller ned...
    
   Jeg er jo helt sikker på at jeg enten gjør noe feil eller at jeg har gått glipp av noe.
    
   Noen kloke hoder der ute som har noen tips?
    
   Mvh
   Georg
  • Av André_K
   Hei!
   Jeg har et kablet HDL Buspro system (inklusiv trådløs gateway) og ønsker å koble til et styringssystem ala Homeseer, Fibaro, Homey, etc. Er det noen av dere som kjenner til om dette vil fungere? Og eventuelt hvilket styringssystem som støtter det? Har googlet litt, men klarer ikke å finne mye informasjon dessverre.
    
   Takknemlig for alle innspill/tilbakemeldinger
    
   -mvh
   André
  • Av Baron
   Har en fibaro dimmer 2 som plutselig ikke jobber på lag lenger, når jeg skrur den på, skrur den seg av med en gang igjen. Ser i logg denne feilmeldingen komme:
    
   Det er da enheten 1-etg gang i gult.
   har prøvd å resette den uten at det har gjort saken noe bedre.. 
    
   noen som har opplevd samme?:)

    
   EDIT: Hører også til historien at det ikke er noen event som skal påvirke dette plutselig..
×
×
 • Opprett ny...