Gå til innhold
  • Bli medlem
Fredrick

Fibaro Smart Implant - Har den diode?

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har koblet opp en Smart Implant i garasjen, men får ikke lagt den til. Mistenker vel at det kan være dårlig dekning der ute, uten at jeg helt kan skjønne det (nærmeste kablede puck er 4m unna gjennom to trevegger).

 

Lurte på om den har en diode som skal blinke når man trykker 3 ganger på knappen? I så fall kan det jo tenkes at den er "død" eller at jeg ikke har fått spenning på den..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har lagt til begge mine inne, og deretter montert dem i garasjen. Det fungerer fint. :) 

 

Det skal være lys i den ja. Tror til og med det skal lyse når du kobler til strøm.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 minutes ago, Moskus said:

Jeg har lagt til begge mine inne, og deretter montert dem i garasjen. Det fungerer fint. :) 

 

Det skal være lys i den ja. Tror til og med det skal lyse når du kobler til strøm.

 

Takk for svar. Da får jeg vel finne frem multimeteret for å sjekke at den får strøm, og flytte den inn for å legge den til, må bare finne et sted jeg kan hente 12/24V... hmm

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

@Moskus Hvordan ser denne ut i Homeseer for deg? Jeg hadde forventet 2 switches..

 

530045695_Screenshot2019-11-19at10_21_19.thumb.png.83f598af8f13548ba830a2d4471c292b.png

 

Logg

     

nov-19 10.17.51	 	Z-Wave	10 out of 10 Child devices of node 40 were created successfully.
nov-19 10.17.48	 	Z-Wave	Assigning return route from node 1 to Node 40 Z-Wave Fibaro Notification Sensor
nov-19 10.17.47	 	Z-Wave	Enabling instant status for Z-Wave device Node 40 Z-Wave Fibaro Notification Sensor (40) on Group 3
nov-19 10.17.45	 	Z-Wave	Getting association information for Node 40 Z-Wave Fibaro Notification Sensor
nov-19 10.17.44	 	Z-Wave	Assigning return route from node 1 to Node 40 Z-Wave Fibaro Notification Sensor
nov-19 10.17.43	 	Z-Wave	UZB: Adding association for Z-Wave device Node 40 Z-Wave Fibaro Notification Sensor (Node 40, Group 3, Endpoint 3) to HomeSeer
nov-19 10.17.42	 	Z-Wave	Assigning return route from node 1 to Node 40 Z-Wave Fibaro Notification Sensor
nov-19 10.17.39	 	Z-Wave	UZB: Adding association for Z-Wave device Node 40 Z-Wave Fibaro Notification Sensor (Node 40, Group 2, Endpoint 2) to HomeSeer
nov-19 10.17.37	 	Z-Wave	Assigning return route from node 1 to Node 40 Z-Wave Fibaro Notification Sensor
nov-19 10.17.36	 	Z-Wave	UZB: Adding association for Z-Wave device Node 40 Z-Wave Fibaro Notification Sensor (Node 40, Group 1, Endpoint 1) to HomeSeer
nov-19 10.17.36	 	Z-Wave	Root Node Device Node 40 Z-Wave Fibaro Notification Sensor was created for node 40 on network CEFFB3A7
nov-19 10.17.36	 	Z-Wave	All associations for node 40 have been retrieved successfully, it supports associations on these groups: 1, 2, 3.
nov-19 10.17.36	 	Z-Wave	Node 40 Association Group 3 can have 5 associations, and currently has 0
nov-19 10.17.36	 	Z-Wave	Node 40 Association Group 2 can have 5 associations, and currently has 0
nov-19 10.17.36	 	Z-Wave	Node 40 Association Group 1 can have 1 associations, and currently has 1
nov-19 10.17.33	 	Z-Wave	Getting association information for node 40
nov-19 10.17.30	 	Z-Wave Error	Exception creating Sensor Multilevel child device of node 40, GET for supported sensor types indicated failure.
nov-19 10.17.14	 	Z-Wave	Home_Security Supports Events: Intrusion Unknown Location(2)
nov-19 10.17.14	 	Z-Wave	Node 40 Supports 1 Notification Types: Home_Security
nov-19 10.17.10	 	Z-Wave	Processing Information for Node 40 Multi-CHANNEL Command Class of APPLICATION_STATUS, Endpoint 7
nov-19 10.17.10	 	Z-Wave	Processing Information for Node 40 Multi-CHANNEL Command Class of APPLICATION_STATUS, Endpoint 6
nov-19 10.17.10	 	Z-Wave	Processing Information for Node 40 Multi-CHANNEL Command Class of APPLICATION_STATUS, Endpoint 5
nov-19 10.17.10	 	Z-Wave	Processing Information for Node 40 Multi-CHANNEL Command Class of APPLICATION_STATUS, Endpoint 4
nov-19 10.17.10	 	Z-Wave	Processing Information for Node 40 Multi-CHANNEL Command Class of APPLICATION_STATUS, Endpoint 3
nov-19 10.17.10	 	Z-Wave	Processing Information for Node 40 Multi-CHANNEL Command Class of APPLICATION_STATUS, Endpoint 2
nov-19 10.17.09	 	Z-Wave	Processing Information for Node 40 Multi-CHANNEL Command Class of APPLICATION_STATUS, Endpoint 1
nov-19 10.16.46	 	Z-Wave	Node 40 is a Z-Wave Plus node. Retrieving ZWPlus Info...
nov-19 10.16.46	 	Z-Wave	Node 40 is Z-Wave version: Lib: 6.02 App: 5.1
nov-19 10.16.44	 	Z-Wave	Node: 40 Supports Secure Class(es): SWITCH_BINARY, ASSOCIATION, MULTI_INSTANCE_ASSOCIATION, ASSOCIATION_GRP_INFO_V2, VERSION, MANUFACTURER_SPECIFIC_V2, DEVICE_RESET_LOCALLY, POWERLEVEL, CENTRAL_SCENE_V2, SENSOR_MULTILEVEL_V8, MULTI_CHANNEL_V3, CONFIGURATION, NOTIFICATION_V6, PROTECTION, FIRMWARE_UPDATE_MD
nov-19 10.16.44	 	Z-Wave	Node: 40 Supports Class(es): ZWAVEPLUS_INFO, SWITCH_BINARY, ASSOCIATION, MULTI_INSTANCE_ASSOCIATION, ASSOCIATION_GRP_INFO_V2, TRANSPORT_SERVICE, VERSION, MANUFACTURER_SPECIFIC_V2, DEVICE_RESET_LOCALLY, POWERLEVEL, SECURITY, SECURITY_2, CENTRAL_SCENE_V2, SENSOR_MULTILEVEL_V8, MULTI_CHANNEL_V3, CONFIGURATION, CRC_16_ENCAP, NOTIFICATION_V6, PROTECTION, FIRMWARE_UPDATE_MD, SUPERVISION, APPLICATION_STATUS
nov-19 10.16.44	 	Z-Wave	Z-Wave manufacturer information for node 40, ID: 271=10FH (Fibaro), Type: 1282=502H, ID: 4096=1000H
nov-19 10.16.43	 	Z-Wave	Received information on 15 secure command classes from node 40
nov-19 10.16.42	 	Z-Wave	Getting SECURITY class information for node 40
nov-19 10.16.42	 	Z-Wave	Z-Wave Security Scheme and Key Exchange was successful for node 40, now waiting for the device to finish storing information before proceeding...
nov-19 10.16.42	 	Z-Wave	Security device (Node 40) is verified as operating securely in this network.
nov-19 10.16.41	 	Z-Wave	Adding using S0 Security, Negotiating or Verifying SECURITY SCHEME for node 40
nov-19 10.16.41	 	Z-Wave	Synchronize nodes finished. Number of device nodes to be created/added = 1
nov-19 10.16.36	 	Z-Wave	Done. Node 40 Added.

 

 

Har sjekket associations og prøvd rescan.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, Fredrick skrev:

@Moskus Hvordan ser denne ut i Homeseer for deg? Jeg hadde forventet 2 switches..

Den har det hos meg, men jeg har døpt dem litt om...

Portåpner, Switch = Switch 1 (har fjernet "off" og satt "on" = Open/Close

Portåpner, Port-status = Switch 2 (men jeg har satt On/Off til Status, ikke Control).

 

image.png

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
31 minutter siden, Fredrick skrev:

Forslag til hvorfor jeg ikke får den opp - og hvordan jeg kan tvinge den frem? :P

Ekskluder og inkluder på nytt, hvis "Rescan" ikke fungerer. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 minute ago, Moskus said:

Ekskluder og inkluder på nytt, hvis "Rescan" ikke fungerer. 

 

Irriterende at det er "løsningen". Er det noen måte å vite om man har fått med alle child-devices på?  Hvis ikke jeg hadde fått bilde av deg kunne jeg jo grublet lenge på hvordan det var tenkt å styre 2 utganger med 1 bryter..

 

Får du port-status fra portåpneren din? Det hadde jo vært praktisk, men tror ikke det er mulig med min åpner :/

 

Har koblet ett implant til å styre 2 porter, og det fungerer nå ser det ut til :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

@Moskus

 

Lyst til å vise meg hvordan status graphics ser ut? Prøvde å kopiere deg, men det fikk jeg tydeligvis ikke til..

 

895305926_Screenshot2019-11-19at11_19_44.png.f687f22f9ae9767fbbcb9900101be49c.png

 

Ser ut som om jeg bare får kontrollert porten hvis jeg endrer fra noe til 255, den vil vel ikke sende 255 hvis den allerede er sendt kanskje? Det er jo bare når Implant får 255 at den gjør noe med porten

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, Fredrick skrev:

Får du port-status fra portåpneren din?

Ja, med en mikrobryter koblet til input 2. ;)

 

Hvis du har satt opp Smart Implant riktig, skal den selv gå tilbake til null etterpå. Det er nødvendig for å sende en "puls".

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 hour ago, Moskus said:

Ja, med en mikrobryter koblet til input 2. ;)

 

 

Dette forsto jeg ikke. Hvor er mikrobryteren fra?

 

1 hour ago, Moskus said:

Hvis du har satt opp Smart Implant riktig, skal den selv gå tilbake til null etterpå. Det er nødvendig for å sende en "puls".

 

Hvor galt kan jeg ha gjort dette a? Kjære vene :P Den gjør ikke det hos meg..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
10 minutter siden, Fredrick skrev:

Dette forsto jeg ikke. Hvor er mikrobryteren fra?

Clas Ohlson. :)

S1 styrer porten (sender puls videre til portåpneren), S2 sjekker om porten er åpen eller lukket.

 

 

11 minutter siden, Fredrick skrev:

Hvor galt kan jeg ha gjort dette a? Kjære vene :P Den gjør ikke det hos meg..

Ok, jeg må virkelig skrive ferdig blogg-innlegget mitt om dette... ;)

 

 

image.png

 

Jeg har satt parameter 156 til 3, for det ble mer stabilt da.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
25 minutes ago, Moskus said:

S1 styrer porten (sender puls videre til portåpneren), S2 sjekker om porten er åpen eller lukket.

 

 

Mulig jeg bare er treg, og i alle fall åpenbart at jeg burde ventet på dette blogginnlegget :P Jeg forstår fortsatt ikke hvordan dette er koblet hos deg for å gi deg dette. S1/S2 gjorde meg bare enda mer forvirret for å være ærlig

 

Fikk til selve styringen ved å endre parameter 156/157 da. Hvordan beholder du status graphic og tekst som "open/close" når den automatisk skrur seg av? Hos meg kan jeg nå styre opp/ned som forventet med én og samme knapp, men når Implant går tilbake til etter impuls så blir det seendes rart ut i Homeseer

 

Status graphic er satt opp som bildet over viser

 

560865387_Screenshot2019-11-19at15_54_52.thumb.png.77b413afe6ad0815a9c142c24f09dc0e.png

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
11 hours ago, lasseruud said:

Jeg satte en Fibaro Door/Window sensor for å registrere om porten er åpen/lukket.

Har du da en i hver "ende"?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 20.11.2019 den 22.11, Fredrick skrev:

Har du da en i hver "ende"?

Her er det magnetkontaktar frå ebay kopla mot Arduino som indikerer open/stengt. Eg laga til også øvre(open) posisjon, men portane våre er så gamle og slarkete at dei "aldri" stoppa på eksakt rett posisjon. Dermed vart desse kopla bort igjen og det er kun heilt lukka stilling som er sikker indikering. 

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
On 20/11/2019 at 22:11, Fredrick said:

Har du da en i hver "ende"?

Nei, men jeg kunne hatt det. I mitt tilfelle er jeg mest interessert i om den er lukket eller ei. Om den er halvveis eller helt oppe, bryr jeg meg ikke så mye om. Alt som ikke er lukket er åpent :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


×
×
  • Opprett ny...