Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Shelly 1


Anbefalte innlegg

Shelly tilbyr noe jeg ikke finner i noen zigbee eller zwave "puck'er" - nemlig at du kan legge inn egen programvare. Jeg har mange Shelly 1 i huset og alle med esphome og dermed egen kode som gjør de mer eller mindre selvgående.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

6 hours ago, Moskus said:

noen grunn til å ikke bruke det hvis du allerede har det implementert i huset?

Jeg har kun 1 ZigBee dimmer puck som jeg tester bak en standard vegg/vippebryter med impulsfjær. En Shelly puck og er vesentlig rimeligere enn tilsvarende Z-wave dimmere eller brytere. Ja jeg er enig at ZigBee og Z-wave er et bedre alternativ, men for noen som starter på "scratch" og skal bytte ut alt lys i et hus er WLAN for IoT et prisgunstig alternativ forutsatt at du har et eget WLAN/VLAN for formålet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 timer siden, toonwolf skrev:

Kan du sette de i "detached mode" for på den måten forhindre at strømmen brytes. Ved trykk på knappen simuleres av og på og alt kjører lokalt på Shelly 1 pucken?

Må vel egentlig innrømme at jeg ikke forstår hva du spør om.......

Edit: Esphome gir mange muligheter. Jeg bruker ikke mine til lys, men til håndkletørker, terrassevarmer, varmtvannsbereder, hovedvannkrane, garasjeport, overvåkningskamera, co2 målere.

(Ikke alle disse er på Shelly1, men det kunne de forsåvidt vært)

ESPHome — ESPHome

Endret av stigvi
Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 25/02/2021 at 07:34, stigvi said:

Må vel egentlig innrømme at jeg ikke forstår hva du spør om.......

Det jeg ønsker er en løsning for å kunne bruke eksisterende veggbrytere enten ombygd til impuls med impulfjær eller vippebryter. Jeg har Wiz smartpærer og derfor er det ikke noe bra om strømmen brytes. Er derfor på utkikk etter en måte å kunne "bypasse" dette. Helst ønsker jeg også at løsningen også skal fungere om nettet er nede. En "dimme-puck" fungerer på denne måten, men siden jeg har smartpærer kan jeg ikke bruke dette. Ser også at det har kommet et nytt produkt fra Aqara som ligner på Fibaro smart implant eller har jeg misforstått https://www.kjell.com/no/produkter/smarte-hjem/fjernstrombryter/fjernstrombryter-zigbee/aqara-t1-innfelt-zigbee-fjernstrombryter-uten-noytralleder-p51625

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 timer siden, toonwolf skrev:

har jeg misforstått

Jeg tror du har misforstått. Denne fungerer nok som en switch, og er da nærmere Fibaro Single Switch. Fibaro Smart Implant er lavspenning og har ikke reléer som tåler allverdens. Litt forskjellig bruksformål.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.