Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Værstasjoner med lysmåling


Anbefalte innlegg

Aqara bevegelsessensor fungerer veldig bra for meg. Siden den er batteridrevet (batteriet har vart i 2 år, og er fortsatt 80%) er et enkel å plassere den i en hvit koblingsboks for utendørs bruk. Den makser ut på 1000 lux fort uansett, så du trenger ikke transparent boks, en tynn hvit IP65-boks fungerer bra, og gir litt bedre følsomhet i det lyseste spekteret.

Sånn ser det ut hos meg i stua, når den er plassert langt fra vinduer uten direkte sollys.
image.png.bb386909b202ec42c0a692e2326699fd.png

Endret av petersv
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, petersv skrev:

Ikke her nei, da jeg ikke kjører solskjerming enda automatisk, det er for tidlig på året til. Men kan godt lese av det om noen dager hvis du fortsatt er interessert og ikke tar mitt ord for det.

Jeg er litt småskeptisk, for å si det slik. Jeg har flyttet rundt på min nåværende bev.sensor overalt for å se om den vil kunne gi dette. Selv om den står i skyggen nede i ved en kjellerinngang langt borte fra direkte sollys skal det ingenting til at den maxer ut.

 

Selv nå, her inne i spisestua, uten direkte sollys, er det jo over 900 Lux.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner ikke helt hva du mener. Har du testet å ha den i en hvit boks eller ikke? Bruker du Aqara bed. sensor, eller ikke? Alt annet er uinteressant og ikke det jeg snakker om. Hvis du har en isboks, rømmeboks el.lign. kan du jo bare prøve selv. Sett den i sola og se hva du leser ut. Prøv en tykkere boks om nødvendig. Jeg brukte den billigste koblingsboksen fra elektroimportøren. 

Endret av petersv
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 minutter siden, petersv skrev:

Alt annet er uinteressant og ikke det jeg snakker om.

...

 

Jeg vurderer det slik at i utgangspunktet er "lux = lux" (men vi vet jo at det kan variere litt likevel fra sensor til sensor). Alt annet er jo derfor ikke uinteressant, snarere tvert imot. Jeg lurer på hvorfor disse sensorene skulle oppføre seg slik når mine (riktignok litt annerledes) forsøk ikke ville gi den samme variasjonen, så enkelt er det. Indirekte lys er også lys, og 1000 Lux er ikke faktisk mye når det er snakk om utendørs målinger. Det var poenget mitt. :) 

 

Det skal være ganske mørkt (relativt sett) før den jeg har nå viser under 1000 Lux, og jeg har sett baksiden av et plastlokk i sollys. Jeg sier imidlertid ikke at det ikke stemmer, jeg har ikke prøvd det selv. Men derfor skepsisen min.

 

Det var et enkelt og uskyldig spørsmål. Hvis du hadde hatt måledata på det, så hadde det jo vært enkelt å sett selv. Hvis ikke, blir det eventuelt en prøv-og-feil-rutine for å se om fungerer, og jeg har ingen Aquara-sensorer liggende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En utvider ikke måleområdet med å sette et lokk på. Det fører til mindre følsomhet i den mørke enden. Jeg bruker min Philips Hue bevegelsesensor til å styre utelys og planen er å bruke den til å styre solskjerming i tillegg. Kanskje fungerer det helt fint med lokk over sensoren til slik "duo" bruk, også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Jeg fikk montert Philips Hue Ute-sensoren i ettermiddag.

Det er ingen tvil om at den har mye bedre material-kvalitet enn Aeotec MS6.

Og samme med de medfølgende skruene, de ser ut som de er rustfrie og faktisk , de tåler å bli skrudd på.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.