Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

"NY tråd" Samletråd Z-Wave Røykvarslere


Anbefalte innlegg

  • 4 måneder senere...

Jeg er forvirret... Jeg har kjøpt 20 Cleverio-røykvarslere på tilbud hos Kjell, men skjønner ikke hvordan de kan seriekobles. Jeg var sikker på at jeg iallfall kunne opprette en gruppe i Z-Wave og gjøre det på den måten, men det virker faktisk ikke sånn. Er det mulig at det selges røykvarslere som ikke kan seriekobles i 2021? 🙄 Jeg forsto det sånn på bruksanvisningen at man kunne koble sammen fem stykker:

 

Sitat

6-Association & Association Group Information - Lifeline between controller and HS1SA-Z - Supported command classes Battery report, Notification report, and Device Reset Locally notification, Binary report. - Maximum supported nodes are 5. - Association Group description Association group 1: Lifeline association group Include command classes: Battery report, Notification report, and Device Reset Locally notification, Binary report. ▶ Association group 2: Root Device group(Binary Sensor) Binary Sensor Command Class: Compatible with 300 series 1- Binary Sensor reports status of smoke or no smoke via Lifeline. 2-When the sensor detects status change between smoke and no smoke, the device will be triggered. ▶Association group 3: Root Device group(Notification) 1- Notification reports reports status of detect smoke or no smoke via Lifeline. 2- When the sensor detects status change between smoke and no smoke, the device will be triggered. 7-Notification Report -Press or release test button, or smoke status is changed(smoke detected

 

Men det ser ikke sånn ut. Kan jeg istedenfor koble opp disse varslerne mot flere forskjellige Aeotec Siren Z-Wave 5 (som er den Kjell har inne) og ha én i hver etasje?

 

Edit: Går det an å utløse sirenene på noen måte her? Jeg har UPS på Pi-en som kjører Z-Stick og ganske ekstreme protokoller for driftssikkerhet, så det har vært ute bare under oppgraderinger. Så hvis jeg kunne utløse sirenene på noen måte, ville det funke som seriekobling.

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser ut som det ikke går å utløse sirenen, så jeg har nå bestilt tre sett av Aeotec 6-sirena med ringeknapp (door bell kit). Jeg håper jeg kan assosiere den med nok røykvarslere (jeg foretrekker å ha en varsler i hvert rom), men det ser jeg jo når jeg får den.

 

Dette vil også løse et annet problem i huset, for jeg hater virkelig de idiotiske Nexa-dørklokkene. De er upålitelige som f... og man vet aldri når batteriet blir dødt. I tillegg er de stygge, og hvis man prøver å bytte batteri på vinteren, er plasten så sprø at flippene som holder dem på plass, brekker altfor lett.

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Byelektrikeren skrev (På 23.8.2020 den 9.15):

Jeg har en egen klokke/sirene (Aeotec Siren 6 Z-Wave) som blir trigget av hver av røk detektorene. Jeg snakket med en på Future Home, og han sa at de heller ikke hadde assosiasjon i deres system. Sikkert ikke det svaret du ønsket, men jeg har heller ikke fått til assosiasjon.

 

/Helge

 

@Byelektrikeren Hvordan satte du opp dette? Jeg har prøvd i ZWave JS to MQTT, og det virker umulig å få satt opp en gruppe (group) med varslerne og sirenen. Jeg vet ikke om det kan være at det ikke er ordentlig implementert i ZWJS, så jeg må bruke et gammelt image og kjøre det fra OZW?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mastiff skrev (På 2.9.2021 den 21.14):

 

@Byelektrikeren Hvordan satte du opp dette?

Jeg satt bare opp at hver enkelt røkdetektor skulle trigge sirenen, men sist jeg testet virket det ikke - nå virker de bare som egne uavhengige detektorer. Har en i hvert rom i huset inkl. loft og garasje, men har desverre ikke forsket på dette - ble litt skuffet når detektorene ikke snakket sammen og at jeg ikke fikk til assosiasjon...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Byelektrikeren Jeg tror jeg fikk det inn i en gruppe (selv om jeg er usikker og knoter fordi jeg ikke får HomeSeer til å funke med min network key), med riktig enpoint (7). Men når jeg trykker på testknappen på røykvarsleren, skjer det ingenting med sirenen. Funket det bare med ordentlig røyk da du testet det, eller funket det også med å trykke på testknappen på røykvarsleren? Kan det kanskje være akkurat det som er saken, at man må bruke sånn røykspray for å få testet sammenkoblingen?

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mastiff skrev (6 minutter siden):

Funket det bare med ordentlig røyk da du testet det, eller funket det også med å trykke på testknappen på røykvarsleren? Kan det kanskje være akkurat det som er saken, at man må bruke sånn røykspray for å få testet sammenkoblingen?

Jeg brukte test gass. Vær forsiktig slik at du ikke bruker for mye og ødelegger sensoren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk det til! Det viste seg at sirenen måtte fjernes og legges til ikke "secure", så kunne jeg assosiere. Men av en eller annen grunn funker det ikke hver gang på Z-Wave JS, men et par forsøk, så funket det. Hvis man holder inne testknappen på røykvarslerne 4-5 sekunder, begynner sirenen å tute. Den reagerer altså ikke på et kort testtrykk.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brannvarsling tanker etter noen år med prakk..

Jeg hadde troen på at smarthus brannvarslere skulle være en gudegave,
med temperatursensor og evenuelt andre funksjoner enkelte har. Småe og multifunksjonelle som de er...

 

Har hatt Fibaro sine egene, feilalarmer, plutselig tomme batteri, ingen seriekobling og mye prakk.

Har hatt Futurehome sin batteri versjon, den har forsåvidt fungert fint, med temperatur og co2 gjør den jobben, men talevarsel ved alarm som de ble solgt med, kom aldri i kjent futurehome stil seolgte de funksjoner som ikke var utviklet, eller fjernet. Men de er for dyre til å dekke hele huset med.

Har også hatt en annen jeg ikke husker type, samme som fibaro sine, ikke stabile.

HeatIT sine 230V med bevegelse å altmulig av funksjoner, feilalarmer, maks 6 i seriekobling og bare prakk (hos en kunde)

 

Pr i dag har vi kun FutureHome detektoren i bruk, og må finne oss et anlegg å montere flere detektorer, huset bør ha minst 5 detektorer...

 

Trolig blir det Elotec Ajax, men har ikke funnet hvor godt det er mulig å integrere dette mot HA, eventuelt med z-wave tilkobling...

Sånn som status innbruddsalarm i ajax foreksempel, hadde vært veldig kjekt å se i HA...

 

En brannalarm skal være sikkert og livreddende.

Hvorfor integrere det i smarthus foruten å se status?
Klasse rundt med smarthus av diverse tvilsome kvaliteter og koblinger, ustabile tvilsomme løsninger, avhengig av flere tjenester, avhengig av internett for å få alarm og varsler?, ingen seriekobling, trådløse sirener, oppdateringer som potensielt ødelagger uten at man merker det, osv...
Et brannalarmanlegg skal få være et dedikert solid anlegg av komponenter som er ment å fungere sammen, som skal gjøre sin jobb, så får det være et ønske at det kan integreres på et vis mot Hub, på en måte som ikke åpvirker funksjon...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har to sett røykvarslere i huset.

Soverom har vanlige seriekoblede røykvarslere.

Stue/kjøkken har jeg smarte røykvarslere i tillegg til vanlige.

Kaldloft har kun smart røykvarsler (vurderer en vanlig her i tillegg).

Vaskerom har smart varmedetektor (vurderer en vanlig her i tillegg).

 

Litt flere batteri å bytte 1. desember... :) Smart røykvarsler gir meg bare en slags trygghet om varsling når jeg ikke er hjemme. Og temperatur (men har også airthings og netatmo til dette). 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjører 230V "dumme" seriekoblede røykvarslere fra Noby.

 

I tillegg har jeg en relemodul fra Noby + en Fibaro Z-Switch (vanlig lysbryter z-wave rele), som varsler meg når jeg er borte.

https://www.noby.no/avdelinger/røykvarslere/trådløse/i/o-moduler/trådløs-kablet-relémodul-230vac-trådløs-sammenkobling-radiolink-ei428-p0000000112

 

Fordelen er at dette er en ganske mainstream røykvarsler, som elektrofirmaet leverer som standard på alle anlegg.

 

Eneste ulempe jeg kan se, er at den ikke viser hvilket rom det er alarm i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har nå (testmontert) Elotec Ajax etter at jeg leste noe om at Ajax kan integreres litt mot HomeAssistant via SIA Protocol.
Men når jeg nå har montert Ajax, fra elotec, så finnes ikke de menyvalgene man trenger ift SIA Protocol og connect on demand...

 

Er det tilfeldigvis noen som har Ajax og har fått til noe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg leter også etter varslere etter popp varslerne gir utslag vilkårlig og nekter å skru seg av, så må ta alle batteriene siden de er assosiert sammen (noen som vet om det finnes firmwareoppdatering?)

 

jeg står mellom heatit sine eller bare kjøpe nest alarmer. De integreres ok i home assistant, men planen er de iofs skal kjøre separat.

 

ser ikke ut til standaloneløsninger er diskutert her, derfor nevner jeg nest

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har et litt annet problem med disse jeg har kjøpt fra Kjell & Co: Et par av varslerne sender ikke av-signal når de slutter å pipe. Så de står som "røyk oppdaget" i Home Assistant når de er blitt testet. Hvis jeg så trykker på en av de andre varslerne, stopper den sentrale sirena fordi den får stoppsignalet fra den. Det kan hjelpe å trykke noen ganger på den "låste" varsleren for å få den til å sende av-signalet.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...
Newname skrev (På 10.1.2021 den 0.49):

Noen som har rukket å installert og fått noen erfaringer med Heatit Z-Smoke røykvarsleren?

 

Jeg har 4 stk Heatit røykvarslere i min HS4 installasjon. Hos meg viser temperaturen ca 5°C for mye på alle 4. Noen som har hatt dette problemet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

 

On 17/09/2021 at 22:38, The X said:

Har nå (testmontert) Elotec Ajax etter at jeg leste noe om at Ajax kan integreres litt mot HomeAssistant via SIA Protocol.
Men når jeg nå har montert Ajax, fra elotec, så finnes ikke de menyvalgene man trenger ift SIA Protocol og connect on demand...

 

Er det tilfeldigvis noen som har Ajax og har fått til noe?

 

@The X Vet du eller noen andre om det er mulig å trigge hendelser i Elotec Ajax (utløse brannalarm)? Vurderer å kjøpe Elotec Ajax med minimumskrav her for TEK10/17, og så heller utvide alarmsystemet med noen ekstra sensorer som jeg allerede har og noen få jeg kjøper rimelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 hours ago, hjemmedude said:

Hva koster ajax?

Fått tilbud på ca 9500 for 3 varslere + universalsensor (for tilkobling av waterguard) + sentral + montering. Ca 1600 ekstra for hver ekstra varsler. Fordelen er at det er FG-godkjent og TEK10/17 uten 220v i hver varsler.

 

EDIT: glemte universalsensor

Endret av picnic84
Lenke til kommentar
Del på andre sider

39 minutes ago, hjemmedude said:

Ja har lagt opp til dette men enn så lenge har jeg bare vanlige røykvarslere. Og et par fra alarmselskapet i tillegg. Koster litt men funker nok best med ajax og den type system.

Jeg gjør det samme selv. Dumper Verisure, og får inn Ajax. Glemte å nevne av 9,5k prisen så var det også med en universalsensor som jeg kobler til alarm fra waterguard inn i ajax.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.