Gå til innhold
 • Bli medlem

Spørsmål

Hei! 

Ser det er utrolig mye god kompetanse her :-) Håper jeg kan bidra tilbake etterhvert. 

Kort om mine komponenter, som ikke henger sammen, med noen få unntak i Apple HomeKit. I dag har jeg Sonos i 7 rom (integrert i tak de fleste steder, et par Sonos One), Google Home, fem Velux Integra takvinduer som styres via egen gateway, alarm fra Verisure, Yale doorman koblet mot Verisure, Ring Doorbell 3, Netatmo inne/uteføler, Neato robotstøvsuger, Easee elbillader m/lastbalansering i sikringsskap. Google Mesh-nettverk. Nibe vannbåren varmesystem koblet til Uplink-løsning. Familien er sterkt Apple-orientert, med 3 x Apple TVs, fem ipads, fire iphones, to mac’er osv. Deltar også i Elivas pilotprogram for differensierte nettleiepriser gjennom døgnet. Boligen vår har også to utleieenheter. Har cirka 50 downlights i boligen, dessverre er verken de eller bryterne smarte - ennå. 

 

Videre planer og behov: 

Ønsker å kutte Verisure-abonnement, og etablere egen alarmløsning. Skal få på plass elektrisk styrt garasjeport, og Yale doorman på dør til garasje. Elektrisk solskjerming. 

Har også planer om hyttekjøp, og ønsker å få noen synergier på tvers. For eks å kunne følge med på og styre hytte/enebolig mest mulig via samme apper. 

 

Dette er målene jeg jobber mot - og her kommer spørsmålene :)

 

 • Få på plass en smarthub som er fremtidsrettet, universell og brukervennlig. Ønsker selvfølgelig å ha mulighet til å overvåke/styre/trigge alle de separate komponentene og systemene på tvers. Etter hva jeg har klart å lese meg frem til, så peker Homey Pro seg positivt ut med bred støtte for ulike kommunikasjonstyper, utstyr og brukervennlighet? Futurehome kan være et alternativ, men ser ikke like fremtidsrettet/universell ut. Råd og erfaringer? 
 • Prio 1 er å opprettholde brannsikkerhet. Enebolig har bl.a. 10 seriekoblede røykvarslere fra Verisure. De må vel leveres tilbake når abonnementet sies opp, eller har de endret praksis her? Hvis jeg får beholde de, får jeg vel uansett ikke de til å snakke med Homey? Fordelen med disse er bl.a. multifunksjonen m/temp-avlesning i rommene. Forslag til alternativ (må kunne seriekobles og gi varsel lokalt + i app + trigge flows i Homey)?
 • Prio 2 er adgangskontroll i egenbolig. Veldig fornøyd med Yale doorman. Har jeg forstått det riktig, at jeg kan beholde Yale doorman, men må kjøpe «Verisure pakke m/egen gateway» (når Verisure-abo sies opp), for å få administrert adgangskontroll og evt. bygge flows i Homey basert på triggere herfra? 
 • Prio 3 er kombinert løsning for innbruddssikring og sensorisk for å styre flows. Har behov for kameraer innvendig/utvendig på hytte, ikke enebolig. Ønsker en løsning som kan levere helheten (magnetsensorer på dører, kameraer utvendig/innvendig på hytte, bevegelsessensorer, temp-avlesning innvendig/utvendig, sensor for vannlekkasje m.m. Helst også røyk/varmedetektorer). Bygge videre på Netatmo, Ring Doorbell-komponentene eller noe helt annet som plattform for denne delen, tro? Eller tenker jeg feil - handler det bare om å velge de enkeltkomponentene som har best pris/nytte, så lenge de kan snakke sammen via Homey? 
 • Hytte ser ut til å kunne bli bestilt med «ring hytta varm»-løsning via Elko. Noen som vet om Elko og Homey er kompatible? 

 

Tror vi stopper med spørsmålene der foreløpig :-)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

2 svar til spørsmålet

Anbefalte innlegg

 • 0

Du spør egentlig hvor lang en gummistrikk er😀 Her er det nok ingen svar som utmerker seg som 100% riktige og motsatt...mye vil nok avhengige av perspektiv, smak og erfaring. Starter derfor med noen råd som jeg tenker er smarte uansett:

 

 1. Lag ditt smarthus så likt et vanlig hus som mulig. Skulle noe går i stykker eller slutte å virke skal huset fremdeles kunne betjenes som et vanlig hus.
 2. Et smarthus har gjerne app-styring og det kan være praktisk, men app-styring gjør ikke et hus smart. 
 3. Tenk at automatisering skal ta over mange oppgaver, men dersom dette er viktig må det finnes alternative løsninger.
 4. Velg en løsning som ikke er avhengig av sky/internett for å virke.
 5. Velg helst en åpen standard hvor du selv kan kjøpe inn enheter fra ulike produsenter.
 6. Rendyrk verdikjendene, har du Hue belysning så bruk Hue(eller kompatible) brytere.

Valg av hub er viktig, og noe som du må leve med med mindre du vil pådra deg omfattende migreringsjobber. Selv bruker jeg Homeseer 4 og liker datamodellen godt og at debugger er svært god, men vet jo ikke det har betydning for deg. Tidligere har jeg brukt HC2 med Homey som multiprotokollbridge, noe jeg syntes fungerte bra. 

 

(Skal bare spise middag så skal skrive lit mer)

 • Thanks 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 0

1) Brannvarslere bør ha minst mulig med smartløsningen å gjøre, og de bør virke på egen hånd i størst mulig grad. Mener å ha hørt at Fibaros røykvarslere ikke kan seriekobles direkte, men at dette må gå gjennom hub...dette er etter min mening galskap. La første kriterium være "best i test" på deteksjon. I så måte har jeg lest at Nest fremhever seg(har slike selv)...og at de nå endelig har begynt å åpne API slik at du kan trigge flows(vet ikke om dette pt går an, men antar det kommer). 

 

2) Verisures løsning for Doorman er suveren både mhp kode/brukeradministrasjon og funksjoner...tror ikke du finner noe bedre. Integrasjonene er dog ikke helt 100%, men de virker likevel for Homey, Homeseer(HS3), HC3(har jeg lest). Tenker at det du trenger for smarthus er låsstatus og lås/lås-opp, og kanskje hvem som har tastet kode. Resten fikses best i Verisure-appen. Sier du opp abonnementet trenge du å kjøpe greier for omlag kr 1000 for at løsen skal fungere videre på Verisure-plattformen.

 

3) Har kjørt Dlink, Arlo, og tilslutt Ubiquiti med PoE. Selvfølgelig noe styr med å kable, men når det er på plass er det helt suverent(og ganske dyrt i innkjøp, men med en god porsjon selvbedrag så klarer du fint å overbevise deg selv). Også på kamera kjører jeg app´en som produsenten har laget, i de fleste tilfeller skal det mye til at det finnes noe bedre som andre har laget...men på sikt tenker jeg feks at hendelser kan trigge opptak, og det finnes det integrasjoner for å både Homey og Homeseer (og sikkert andre også).

 • Like 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Svar på spørsmålet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av torstein89
   Først litt kjip erfaring om at hvis hardware til Homey Pro går i stykker under ett år i bruk, så vet jeg ikke om dette er bra på sikt etter at garanti løper ut... Eller om jeg har vært uheldig.
    
   Ble kjøpt av Tibber i fjor og er en Homey pro early 2019 versjon. Oppdaget en dag at jeg ikke fikk kontakt og når jeg restartet (plugget ut strøm) og på igjen blinket innebygde LED lys i hytt og gevær + ingen kontakt... Sendte da denne til Tibber i retur (garanti) uten noen oppfølging, før en tilsynelatende splitter ny Homey pro ble sendt i retur.
    
   Men erfaring nummer to er hvor smertefritt selve gjenopprettingsprosessen var med backup fra Homey+ sikkerhetskopi! Litt plunder underveis, men ca 30 minutter så var ALLE enheter, flyter, og brukere på plass akkurat som det var
    
   Homey skriver selv at 3.parts integrasjoner kanskje må re-aktiveres som feks Google Home, Alexa og lignende. For min del tok jeg kobling av og på for Tibber og også disse enhetene kom tilbake med alle strømstyringer som Tibber var satt opp med. Puh! Lettet
    
   Holder fortsatt en STOR knapp på at Homey er veien å gå for mitt valg av system, da jeg ellers er svært fornøyd med muligheter og enkelheten til bruk av "kula".
    
   NB! for all del, husk å kjøpe Homey+ abonnement til ca 10 kr mnd, eller annen backup via konsoll eller hva man kan! Var definitivt verdt det! Kommer også til å skrive en post til for hvordan fremgangsmåten var for gjenoppretting var nå som jeg har den friskt i minnet.
    
    
   Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Av Affe12
   Hei,
    
   har akkurat bestilt meg solskjerming med motorstyring. Har da bestilt med Somfy Tahoma. Ser at det er ganske mange andre muligheter med dette systemet som lysstyring og styring av varme.
   Jeg er ny på området og lurer på hvordan man enklest styrer lys med appen. Har dimmere i dag, byttes innmaten på dimmere med smartdimmere?
   Har også vannbåren varmesystem med vann til vann varmepumpe der styringa nå begynner å bli gammelt. Har idag Uponor  med romtermostat i hvert rom. Kan nytt system fra Uponor intregreres i Tahoma? 
   Veldig kjekt å få varsler hvis varmesystemet skal svikte på vinteren og man er bortreist.
   Andre gode ideer for bruk i Tahoma?
  • Av runryd
   Hei.
    
   Endret: 31/3-21
    
   Etter noen år som Telldus bruker ble jeg plutselig fristet til å gjøre noe mer.
   Det begynte egentlig med at jeg ble Tibber kunde. Kjøpte meg da en Tibber Pulse samtidig.
   Jeg vurderte tidligere å oppdatere min gamle telldus net v1 433Mhz til nyere versjon som også har z-wave,
   endte opp med å kjøpe meg en Atom Homey Pro istedet. 
   Telldusen er foreløpig fremdeles operativ siden jeg ikke har hatt tid til å få overført alle brytere/sensorer enda.
    
   Temperatur sensorer:
   Ute, soverommene til ungene, stue, tv-stue, kjeller, ny kjeller (har bygd på huset), matbod og fryser.
   Pushvarsel til mobil ved for høy/lav temp i soverom og stue, hvis det er for kaldt/varmt i kjellerene,
   og hvis temperatur i fryse er for varm
   Har også pushvarsel på temperatur kl 0700 og 2000 (tid for hundetur)
    
   Luftfuktighets sensor:
   Soverommene til ungene, stua, matbod og kjeller, Pushvarsel med for høy luftfuktighet i kjelleren.
    
   Av/på kontrollere automatisert/tidsinnstilt:
   Multiroms forsterker og 3 av 8 squeezboxer, Squeezebox på ene badet, kjøkken og platting/lysthus styres mens 1 squeezbox pr barnerom,
   1 på garasje loft/treningsrom, 1 på andre badet og 1 i stuen har alltid strøm.
   Av/på med jule lys (juletreet, utelys og julestjerner)
    
   Dimmere:
   Taklampe loftstue + Lampetter, spisebords lampe og  hjørne lampe i stuen.
   Har bestilt til lys i loftsgang og tv-stue.
    
   Andre givere/varsel
   push varsel fra magnetsensor på kjellerdør, garasjedør, garasjedør, garasjeport og fra husalarm.
   push varsel hvis det er lite vann på juletreet 😉
    
   Mediasystem:
   8stk Squeezebox totalt, 4stk av de og 8 kanal forsterker i teknisk skap. Kjøkken og begge bad har innfelte høyttalere i tak.
   Apple TV4 og parabol tuner i tv-stue + Apple TV4 i kjøkken og loftstue.
    
    
   Overvåknings kamera: Arlo Q i garasjen og gangen ved nytt inngangsparti, her oppholder hunden seg på dagtid.
    
   Husalarm: Gammel Hafslund alarm med mobilsender som ringer meg på min mobil og nexa sender + noen Nexa dørsensorer til kjellerdører.
    
   Data:
   Synology NAS 6TB som kjører bla Squeezebox server og backup av macbook (macbook har backup av iPhone og iPad)
   UPS som backup strøm til NAS, modem og Tellstick/Homey
    
   Vi har housegard brannalarmer (6stk) med kontrollpanel i gangen, vi har også 4 Nexa røykvarslere i serie. 
   Ingen av disse er kke koplet mot Homey, vet ikke om det er mulig, har ikke testet enda.
    
   Fremtidsplaner:
   Vurderer fremdeles pushvarsel på ringeklokke og en til vannstopperen når den gir signal om vannlekkasje (Waterguard med 2 sensorer)
   Smartstyring av VVB, elbil og ladbar hybrid.
    
   Hilsen det blide Sørland.
    
    
  • Av Frede
   Hei! Har Homey Pro. Jeg har tidligere hatt mine downlights knyttet til mine Namron Zigbee dimmepukker og min Namron Zigbee 4512703 (4 grupper). Det ble gjort med en app som nå ikke er støttet. Jeg skulle nå legge til disse på nytt via Namron-appen. Det går fint å legge til enhetene og sette opp flow for av og på. Til og med test i Homey-appen går fint. Problemet er at det ikke skjer noe når jeg trykker fysisk på noen av knappene på bryteren. Noen tips?
  • Av Fjosepose
   Hei
   Er det noen som kjører på ioBroker? På meg synes det som løsninger i utgangspunktet er ganske bra for å lage dashboards, men det er enkelte ting som jeg enda ikke har fått til. Kunne feks trengt litt hjelp for å skrive til verdier til et API (Fibaro HC2)...
×
×
 • Opprett ny...