Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Hvordan styre zwave enheter via zwavejs2mqtt?


SveinHa

Anbefalte innlegg

Sliter med å styre zwave enheter koblet til zwavejs2mqtt fra hvorsomhelst, eller helt konkret fra Node-Red eller HomeSeer4.

 

Har så langt bare lagt til en Telldus og en Fibaro stikkontakt. Begge ble inkludert som et skudd på første forsøk, begge styres fra webgrensesnittet i zwavejs2mqtt (men det er nok KUN en zwave sak som ikke inkluderer mqtt) og begge rapporterer status til mqtt.

 

Status havner i mqtt under topic "zwave/nodeID_31/switch_binary/endpoint_0/currentValue/". Topic kan jo endres litt med innstillinger i zwavejs2mqtt men dette her er greit nok for testing.

 

Kommando burde etter "normal" mqtt standard da sendes til "zwave/nodeID_31/switch_binary/endpoint_0/currentValue/set/" eller alternativt til "zwave/nodeID_31/switch_binary/endpoint_0/targetValue/"

 

Har prøvd alle varianter jeg kan komme på å sende til de 3 nevnte topic men ingen av variantene virker. Kommandoene kan være f.eks. 1, on, true, {"value":true}, {"value":"on"}, {"time":<timestamp>"value":true} men absolutt ikke noe snev av liv i kontaktene. Kommandoene havner der de skal i mqtt.

 

Det ser ut til at de aller fleste bruker zwave2mqtt med Home Assistant men poenget med mqtt er jo at det er et universelt grensesnitt. Sitter her og mistenker at det er en "read only" innstilling jeg ikke har funnet...

 

Har også zigbee2mqtt og den funker som et skudd...

 

Noen som har gode tips?

Endret av SveinHa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da begynner det å våkne til liv... Måtte kjøre en "Heal node" på hver av enhetene så fikk de forbindelse med kontrolleren.

bilde.png.abec44c9cb1ae8cb41f8cd696830596a.png

Telldusen har ikke dukket opp i kartet enda men er begynt å virke. Det stod at "Heal node" kunne ta opptil timer å gjøre seg ferdig og så langt har der vel bare gått 8-10 minutt.

 

Topic for å styre de er: zwave/nodeID_31/switch_binary/endpoint_0/targetValue/set

 

Klapper meg på skulderen 👍

Endret av SveinHa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.