Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Styre ESPEasy fra Domoticz


TerjeMB

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg bruker Domoticz fra Rasbperry pi, har en mqtt broker installert lokalt (mosquitto), men har ikke funnet ut av å styre desentraliserte ESPEasy-enheter (ESP8266 / NodeMCU og ESP32) via MQTT. Jeg har hittil brukt http-kommandoer, men har i det siste fått problemer med at de ikke fungerer verken med timere eller manuell operasjon (hvis jeg slår på en bryter, slår den seg av etter noen sekunder). Brytere med lokal gpio fra raspberry fungerer normalt. Det virker for upålitelig, og jeg skulle gjerne gå over til MQTT.

ESPEasy har Domoticz MQTT controller og kan subscribe på domoticz/out og publisere på domoticz/in. 

Jeg har imidlertid ikke klart for meg hvordan jeg sender on/off-signaler til mqtt fra bryterne. Må jeg gå via dzvents eller et shell script?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fant ut av en metode, men via MQTT. ESP Easy sin plugin 029 Output har en Domoticz MQTT controller, og for hver device man ønsker å styre, velger man typen Output - Domoticz MQTT Helper, som må få rett idx og velge GPIO-port som skal styres. Det var ganske rett frem. Der jeg måtte invertere logikken, brukte jeg Rules for å sette GPIO istedenfor å assosiere device med en GPIO-port.

 

Kan du forklare hvordan du kommuniserer toveis direkte mellom Domoticz og ESP Easy?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK, takker.

Det var en god beskrivelse på hvordan man setter en bryter i Domoticz FRA ESPEasy, men linken videre: "Tutorial - Domoticz to control an ESP as a light switch", var nesten blank. Det virker som feilredigering fra letscontrolit.com.

Men denne metoden bruker http-protokoll, og jeg kan ikke kjøre både Domoticz http og Domoticz MQTT på samme ESP.

Jeg har satt opp alle til å kjøre med MQTT nå, men det er greit å vite om denne metoden også. Takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, ser det, det må ha skjedd noe der. Men andre veien er enda enklere, eksempel:

 

image.thumb.png.5ee7fa90a99c56eb04a6e25a77c705a4.png

 

Men http der også, ja.

 

Et annet tips: I ESPEasy kan sette opp bruk av temperatursensorer, feks DS18B20 eller DHT-22, som sender temperaturmålinger rett inn i Domoticz:

 

image.thumb.png.19d21f01271ea71344554d13a67b1a8c.png

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var den metoden jeg brukte for å styre gpio på espeasy. Den feilet jo av andre årsaker, forsåvidt. Det var rett og slett noe som klikket med de bryterne som gjorde at jeg måtte slette og gjenopprette dem igjen.

De fungerer både med http og MQTT. Men jeg har en følelse av at MQTT gir sikrere kommunikasjon. Og jeg bruker den til en AMS-reader på HAN-porten til strømmåleren, så systemet er uansett aktivert.

Jeg er nysgjerrig på hvordan du har hacket deg inn på Villaventen din: Har du et rele på det interne varmeelementet du styrer?

Jeg skal etterhvert ha flere ulike ventilasjonsaggregater i huset, men har foreløpig bare en Flexit. Den kommuniserer med en buss-protokoll til styringspanelet. Sikkert noen som har funnet ut av å bruke den protokollen fra Domoticz også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har minimalt med erfaring med MQTT, jeg burde nok sette meg inn i det. Men min erfaring med http mellom ESPEasy og Domoticz er at det er veldig stabilt.

 

Villaventen jeg har er gammel, en VVX-400, ingen busser der. Men det gjør det jo også enklere å hacke seg inn på den. Med et par releer, et par strømdetektorer og noen optokoblere kan jeg styre viftehastighet, varmeelement, lese ut at det faktisk er strømtrekk til varmelementet, status på "tett filter" varslingen, og avrimingsvarsel.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.