Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 26. jan. 2018 i alle områder

  1. Ikke det beste bildet, men det er en liten servomotor som er skrudd fast i ventilen (under lokket, når lokket er på synes ikke noe av dette. Det er en metallarm med en liten bøy på enden (standard radiostyrt-bil-utstyr) som er tredd inn i et hull jeg boret i "lokket", jeg dro fram ledningene litt for å vise de. Strøm og signal, signal via arduino, som jeg styrer ved å sende vinkelen via en telnet-kommando.
    3 poeng
  2. Snart vil nok støtte for Car-Net dukke opp som offisiell komponent. Jeg har testet ut komponenten (noen bugs, er ikke ferdig ennå). Den virker veldig lovende! Screenshot fra dagens test: For å teste selv, følg oppskriften her: https://github.com/robinostlund/homeassistant-volkswagen-carnet Tips for å få det til å virke: Endre URLen på linje 282 i [hass-config-dir]/custom_components/volkswagen_carnet.py fra url = session['base'] + '/portal/group/se/edit-profile/-/profile/get-vehicles-owners-verification' til url = session['base'] + '/portal/group/no/edit-profile/-/profile/get-vehicles-owners-verification'
    1 poeng
  3. Jeg har i mange år vært på jakt etter det perfekte backup-systemet. Har i lengre tid hatt øynene rettet mot Bacula/Bareos, men kviet meg litt for å sette det opp grunnet en del manuell config-arbeid. I løpet av de siste 10 dagene har jeg endelig tatt steget og flyttet hele hjemmenettverket mitt over på dette systemet, og aldri vært mer fornøyd! Tenkte jeg skulle gi en kort beskrivelse av systemet, og kanskje noen andre nerds der ute blir fristet. Bareos er et server-basert backup system, altså det må kjøre på en server i huset. Systemet består av 3 deler. Director (DIR), Storage daemon (SD) og Client/File daemon (FD). 1) SD er et program som fungerer som lagringsserver. Du kan ha SD på flere forskjellige servere eller maskiner på nettverket eller internett evt hos en venn. 2) FD er programmet som du innstallerer på pcene du vil ta backup av. Dette programmet kjøres som en service på win og linux pcer. 3) DIR er selve hjernen i systemet som organiserer alt. Denne har du bare én av (selvfølgelig). I config-filen til DIR spesifiserer du alle backup-jobbene dine. Der har jeg f.eks. lagd en backup-jobb som sier at jeg skal ta backup av "mine dokumenter"-mappen på FD på hovedpcen min, og disse filene skal sendes til en SD på en server i huset mitt, samt til en SD på en remote server og lagres kryptert. Denne jobben skal kjøres så-så ofte, full/diff/incremental der og da osv osv. Konfigurert systemet til å gi meg fine e-post tilbakemeldinger dersom noen feil skulle oppstå. Utrolig genialt system, og jeg har nå satt opp backups fra alle familiemedlemmer sine pcer som lagres både lokalt på server på tekniskrommet, samt på remote server som lastet opp til cloud. I tillegg til backup av enkelte linux servere jeg har gående. Full oversikt fra web-ui hvordan tingene ligger an. Til slutt må jeg jo si at SELVFØLGELIG fins det enklere måter å ta backup på, men har kommet over lite som er så utrolig tilfredsstillende for en wannabe sys-admin som meg.
    1 poeng
  4. Jeg bruker HAN-systemet© (Patent pending, Squirrel) som baserer seg på 3 modus: Home, Away, Night. Home dersom det befinner seg minst én våken person i huset, Away dersom det ikke befinner seg noen i huset, og Night dersom alle husets aktuelle okkupanter sover. Bytter manuelt mellom modusene, som er relativt greit ettersom vi har soveromsdøren og ytterdøren veldig nært hverandre, og har et nettbrett hengende på veggen der. Modusene styrer hovedsaklig lys. F.eks. alt av etter 10 min etter man har satt huset i away, eller på med noen standard lys scenes når man setter huset i home, og lys i gangen automatisk på dersom noen kommer inn i gangen og huset står i away og det er mørkt ute. Enklere forklart: Hus-modusene avgjør hva slags eventer(hvis noen) som trigges av forskjellige bevegelsessensorer i huset. Dette skal utvikles til å også gjelde en alarm-funksjon sammmen med BLsecurity. Min smarthus-ideologi følger dette ordtaket: "Keep it practical, keep it simple". Jeg prøver å unngå fintuning som skaper 200 events ala: Tune baderomslyset til 15% hvis klokka er 07:15 og humiditity-sensoren øker til over 50% og kaffetrakteren bla bla bla. Men det er jo høyst personlig, og friheten med å programmere smarthuset i hytt og gevær akkurat slik man vil ha det er jo hærlig.
    1 poeng
  5. De fleste kobler vel bryter til z-wave dimmer/switch slik at de fremdeles kan kontrollere manuelt. Den er da bare plassert bak bryteren (hvis det er plass).
    1 poeng
  6. Ja, selvføglelig, og jeg er ikke alene... men så langt...
    1 poeng
  7. "...firmware can be upgraded using Z-Stick from Aeotec (or any other Z-Wave compliant Z-Wave USB Adapters from any manufacturer) and Microsoft Windows. https://aeotec.freshdesk.com/support/solutions/articles/6000036562-multisensor-6-firmware-update-12-14-2017-
    1 poeng
  8. Jeg fant, jeg fant! https://www.aliexpress.com/item/TSS721-Module-Board-M-BUS-To-TTL-with-RX-TX-Indicator-STM32-Development-Board-Free-Shipping/32751482255.html Dette er TI-transceiveren med alt rundt som trengs for å gå fra M-BUS til TTL. Den har også som dere ser optokoblere, så da får man et skikkelig galvanisk skille, som nok er lurt hvis man skal bruke egen PSU til lavvoltsiden.
    1 poeng
  9. Tenker modde den med trådløs ladeplate hvis det er enkelt å åpne den samt plass på innsiden . Hvis ikke USB U-lade kontakt kabel/trådløst lade plate. Har et par strømpunkt under overskap for strøm. Vurderer magnet feste så en kan ta den av, da med lade plate. Alternativt en arm på veggen så en kan vinkle/dra den ut litt. Så blir litt googling her?
    1 poeng
  10. På tide å dele mine erfaringer, samt kommentere noe av det som er sagt i det siste. Jeg fikk en HAN-modul fra kraftselskapet som jeg plugget inn i måleren selv. Det er ingen automatikk i at den blir aktivert når man bestiller den, slik noen har hevdet her. Det tok i mitt tilfelle i underkant av en uke før den ble aktivert. Det er ingen Ethernett-plugg som andre her har hevdet, det er en RJ-45 og protokollen er M-bus. Jeg målte M-bus linjen med et oscilloskop, men det var kun en 24V DC på pinne 1 og 2. Intet signal. Jeg har drøftet dette her på gruppa før, men det virker ikke som noen har prøvd å måle, så jeg har hverken fått bekreftet eller avkreftet dette. Så jeg bygde kretsen som roarfred har delt her https://github.com/roarfred/AmsToMqttBridge/blob/master/Electrical/Schematics.PNG Jeg ventet riktignok med å montere ESP8266 til jeg hadde verifisert at jeg fikk et fornuftig signal. Men jeg fikk ikke noe annet enn en litt merkelig oscillasjon, og HAN-modulen så ikke ut til å reagere på dette, for det kom fortsatt ingen data derfra. Kamstrup hevdet at hvis man skulle få det til å virke med en hjemmelaget løsning, så må man i det minste ha en M-bus interface, så jeg har loddet opp en krets med en TSS721A fra Texas Instruments. Det var veldig smått, så man skal ikke være skjelven på hånda. Har ikke fått prøvd den ennå, for jeg mangler noe småtteri. Også i dette tilfelle vil jeg vente med å kople til ESP8266 eller RPi til jeg ser at det er data på linjen. Jeg ser at roarfred og andre har fått det til å virke med skjemaet over, så jeg tar uttalelsen fra Kamstrup med en liten klype salt. Men jeg har håp om at TSS721A skal virke bedre, for den er jo tross alt designet for M-bus, selv om jeg ikke har bruk for sender-delen her. Denne kretsen er en ren tranceiver i begge retninger, så hvike protokoller som brukes i høyere lag har ikke noe å si, jeg er fornøyd når jeg får data inn på serielinje. Og til petersv En nivå-converter som du linker til, vil trolig ikke fungere, siden ikke M-bus sender ut noen transisjoner i utgangspunktet. Kamstrup-målerne sender med 2400 baud, så hastighet på kretsene er ikke noe problem. Håper noen som har fått dette til å virke allerede, kan si noe om hva som skal til for å få M-bus masteren (måleren) til å detektere at det er en slave på bussen. Jeg står fast når det gjelder dette, men håper at TSS721A skal gjøre jobben.
    1 poeng
  11. Jeg kjørte for en stund siden fullversjonen av HS3 på en RaZberry. Måtte installere Z-Way først for å få det til å fungere (fant ikke interfacet i HS ellers), så deaktivere den før installasjon av HS. Fant dette igjen i «dokumentasjonen» min: Last ned og installer Z-Way: wget -q -O - razberry.z-wave.me/install/v2.2.4 | sudo bash sudo reboot Deaktiver webserveren og Z-Way: sudo update-rc.d mongoose disable sudo update-rc.d zbw_connect disable sudo update-rc.d z-way-server disable sudo reboot Installer HomeSeer: sudo apt-get install mono-vbnc sudo apt-get install libmono-system-web4.0.cil sudo apt-get install libmono-system-design4.0.cil sudo apt-get install libmono-system-web-extensions4.0-cil sudo apt-get install libmono-system-runtime-caching4.0-cil sudo apt-get install flite sudo apt-get install chromium sudo apt-get install chromium-inspector chromium-bsu wget http://homeseer.com/updates3/hs3_linux_3_0_0_297.tar.gz tar xvf hs3_linux_3_0_0_297.tar.gz
    1 poeng
  12. Til info, det er nå solgt mer enn første levering. Dvs at de som bestiller nå må belage seg på noe mer ventetid
    1 poeng
  13. Når du er inne på en skjerm så skal IsMain være = True - da er den startskjerm/hovedskjerm.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.