Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 22. nov. 2018 i alle områder

  1. Jeg har fått det til (tror jeg). Har ikke kommet snø enda ? Lagde et script jeg kjører i cron en gang i døgnet. URL-ene kan sikkert ryddes litt i thomas@ubuntu:~$ cat snokart.sh yesterday=$(date --date="yesterday" '+%Y%m%dT0000') today=$(date '+%Y%m%dT0000') id="264511;6745296" snodybde=$(curl -s "http://h-web01.nve.no/chartserver/ShowData.aspx?req=getchart&ver=1.0&vfmt=json&time=$yesterday;$today&chs=10x10&lang=no&chlf=desc&chsl=0;+0&chhl=2|0|2&timeo=-06:00&app=3d&chd=ds=hgts,da=29,id=$id;sd,cht=area,mth=inst&nocache=0.08958826222640814" | jq .[0].SeriesPoints[-1].Value) vannekvivalent=$(curl -s "http://h-web01.nve.no/chartserver/ShowData.aspx?req=getchart&ver=1.0&vfmt=json&time=$yesterday;$today&chs=10x10&lang=no&chlf=desc&chsl=0;+0&chhl=2|0|2&timeo=-06:00&app=3d&chd=ds=hgts,da=29,id=$id;swe,cht=line,mth=inst&nocache=0.09229379378894098" | jq .[0].SeriesPoints[-1].Value) echo "{"'"'senorge_snodybde'"':'"'$snodybde'"','"'senorge_vannekvivalent'"':'"'$vannekvivalent'"'"}" > /home/thomas/.homeassistant/senorge.json json fila ser da slik ut thomas@ubuntu:~$ cat .homeassistant/senorge.json | jq { "senorge_snodybde": "0", "senorge_vannekvivalent": "0" } Og så lagde jeg 2 sensorer i HA Sensorer: - platform: file name: Snødybde file_path: /home/thomas/.homeassistant/senorge.json value_template: '{{ value_json.senorge_snodybde }}' unit_of_measurement: 'cm' - platform: file name: Vannekvivalent file_path: /home/thomas/.homeassistant/senorge.json value_template: '{{ value_json.senorge_vannekvivalent }}' unit_of_measurement: 'mm'
    2 poeng
  2. Politikere har snakket om å lage et system for å enkelt kunne fortolle selv, ala det som er i Finnland. Problemet med norske politikere er at de ikke skjønner at dette burde være på plass før de fjerner grensen på 350,- Og i etterkant er det ingen som gidder å tenke på dette lengre. Fortollingsgebyret varierer fra rundt 150,- til 300,- og er helt riktig priset. Det er nok ingen som gidder å jobbe gratis, for at folk flest skal slippe å betale for dette. Det er ikke toll på elektronikk i Norge. (Pris på vare + frakt til norsk grense) x 0,25 = mva + valutaberegning ut fra fastsatt valuta kurs for den uken godset passerer grensen til Norge + utleggsgebyr (firmaet garanterer for innbetaling av mva, til du betaler mva til firmaet) + Fortollingsgebyr for å utføre fortollingen.
    2 poeng
  3. Oppdateringen av Heatit termostat etter ide av #cogliostrio med uoriginal kabel: cogliostrio sitt innlegg har gjemt seg blandt mye annet litt ned på siden her Lager derfor en egen post på dette. Der finnes dette bildet som viser tilkoblingen: NB! Hvis den er i bruk, dvs inkludert i z-wave: Termostaten må ekskluderes før den oppdateres og deretter inkluderes på ny. Den nye softwaren er helt forskjellig fra den gamle. Etter ny inkludering kommer den opp med 5 noder, 1 - Selve tremostaten 2- Bryteren (Switch) 3 - Sensor (intern luft sensor, a) 4 - Sensor (ekstern luft sensor a2) 5 - Sensor (gulvsensor, f) Alle nodene som skal benyttes må assosieres til kontroller. Dette gjelder ihvertfall Telldus brukere og muligens andre. Last ned dok (.pdf fil) fra HeatIt her Les denne nøye før du begynner. Det er et par viktige ting man bør være oppmerksom på, laget derfor en oppsummering fra min oppdatering med windows 10. Man må altså anskaffe hardware for å overføre USB til TTL, (CP2102), den fås her og koster nesten ingen ting (betalte kr 1,40!). Det følger med 25 cm flat kabel. Det behøves en driver for USB til TTL kortet (CP2102). Det framgår litt ned i .pdf dokumentet fra Heatit at det finnes en egen driver for Windows 10. Lett å overse. Når driver er installert kan kortet settes i USB port, forløpig uten kabel til Heatit. Gå til "Enhetsbehandling" , finn Porter (COM og LPT) Se hvilken COM port som benyttes. (Ta ut kortet fra USB port for montering av kabler og tilkobling til Heatit.) Oppdater COM port i filene: (Se .pdf dok fra Heatit). prog_MCU.cmd prog_ZW.cmd NB! Termostaten må være uten spenning under oppdateringen. Det behøves 4 pinner for å koble kablen fra kortet (CP2102), til Heatit. (Se cogliostrio sitt bilde (øverst) hvordan det kobles) Pinnen mine var litt korte (og tynne). Løftet derfor av øverste delen av termostaten, slik cogliostrio viser, og koblet til fra baksiden. (Pass på, det blir speilvendt i forhold til cogliostrio sitt bilde). Pinnen mine var også litt for tynne og kunne gi dårlig kontakt. Holdt derfor i enheten under oppdateringen og presset pinnene litt til siden for å sikre god kontakt. Begge .cmd filene skal kjøres. (De som er modifisert med nummer på com port). Oppdateringen av første fil tok bare noen få sekunder, den andre ca 10-15 sekunder. Oppdateringene av denne var første av 5. Den syntes å være vellykket men må få montert og se hvordan termostaten fungerer nå, før de øvrige oppdateres. Stor takk til @cogliostrio Det synes nå som om at de feil som har oppstått skyldes HW, feil motstand i de medfølgende sensorer, skal være 10kOhm.
    1 poeng
  4. Denne kom på markedet tidligere i år: https://www.hikvision.com/en/Products/Video-Intercom/Wi-Fi-Door-Bell/DS-KB6403-WIP Noen som har testet den? Et prismessig mer gunstig produkt enn Doorbird. Jeg ønsker tilgang til videofeeden og det er det de færreste som har, bortsett fra denne og Doorbird...
    1 poeng
  5. NVE sier "Etter 1. januar må nettselskapene åpne HAN-porten på forespørsel.", men jeg kan ikke se sanksjoner nevnt. De har et snasent kontakt-oss-skjema i Altinn(!). Har rapportert saken, og venter spent på svar. Det kommer vel som offisielt brev i postkassen min til sommeren, tenker jeg.
    1 poeng
  6. Vi er vel etthvert ganske mange som med hell bruker M-BUS-to-TTL mot NodeMCU. Merk at du ikke trenger å koble TX på NodeMCU til RX på M-BUS, AMS/HAN mottar ikke data. Jeg har ennå ikke fått oppdatert koden min til å bruke OBIS-koder. Sitter med Aidon fra Hafslund Nett og de har akkurat sent ut mail om at de kommer til å åpne opp HAN-porten "i løpet av Q1 2019". Dokumentasjon kan jeg få lov til å spørre om etter 1.januar. Hva gjør vi med slikt, da?
    1 poeng
  7. 1 poeng
  8. ... og hvis du har en bedre strømforsyning, så bytt den også.
    1 poeng
  9. Jeg benyttet meg av metode du skisserer med å oppdatere et «lokk» og bytte mot den på en installert termostat. Dette gikk helt fint med mine 7 termostater. Byttet lokk uten å ta strømmen. Intill videre har jeg bare 3 termostater skrudd på, men disse ser ut til å oppføre seg fint Mo Homeseer...
    1 poeng
  10. Arbeid og kostnad. Ta i betraktning at det er ansatt x antall personer som kun sitter å fortoller. De skal ha lønn, datautstyr, lisens på programvare, kontor og alt det andre. Ta et teoretisk eksempel. Det kommer en pakke til Norge. Man skal kontakte mottaker for å få vite hvem som skal foreta fortolling. Den som skal foreta fortollingen må sjekke at det er en gyldig faktura, dvs at den inneholder nødvendig informasjon. Ofte må man kontakte mottaker for å få en faktura. Ofte er det mangelfull informasjon i fakturaen, så ytterligere informasjon må innhentes. Ofte kan det være vanskelig å komme i kontakt med mottaker og man må prøve flere ganger. Dette er noe som tar tid. Tar det lang tid å få tak i informasjon/faktura må det trekkes et godsnummer på pakken, og den må legges inn på tollager. Deretter skal hver varetype i pakken/fakturaen tarrifferes (hs-kode), dvs at den som fortoller må vite ganske nøyaktig hva hver ting i pakken er. Fortollingen sendes til tollvesenet for godkjenning. Av og til ønsker tollvesenet å foreta en kontroll og fortolleren må da forklare grunnlaget for fortollingen. Regelmessig vil tollvesenet si at de ønsker en fysisk stikk kontroll i tillegg. Fortoller må da gi beskjed til lager om å legge til side pakken, og når tollvesenet kommer må den som har ansvar for fortollingen være med på lageret å kontrollere denne fysisk, og ha allle sakspapirer med. Dersom mottaker vil fortolle selv, legges pakken på tollager, i påvente av fortolling fra mottaker. For å få pakken ut fra tollager må fortollingen registreres og dette er nesten like mye arbeid som å fortolle. Derfor får man ofte ett tollager gebyr når man fortoller selv. Sjekker du i bransjen vil du se at prisen varierer fra ca. 150 til 300 for en fortolling. Edit. Er på kjøring så sorry for rotete svar. Hele poenget med tollfri grensen var å slippe å bruke mye kostbar tid for at staten skulle tjene 5 kroner i mva.
    1 poeng
  11. Har du byttet til en annen nettverkskabel enn den som fulgte med? Det har løst problemet for mange.
    1 poeng
  12. RaspBee og ConBee er i grunn samme hardware bare at den ene er i Raspberry pi spesifikk "formfaktor". Kjøres vanligvis i kombinasjon med deConz software. Zigbee er likt som zwave på meshing, batteridrevne enheter deltar ikke i vidresending av meldinger. Men de kobler seg helt fint via f.eks. en Ikea Trådfri pære. Ikea er faktisk ganske flinke til å følge Zigbee standardarer så regner med at det blir ganske raskt støtte for motoriserte rullgardiner i deconz, zigbee2mqtt osv.
    1 poeng
  13. Jepp, skal teste med denne ene over tid. Har inntrykk av at den nye firmwaren virker mer stabil i Homeseer enn i andre systemer? Det er forøvrig litt fascinerende å følge data fra dagens termostater. Vi har to barnerom vegg-i-vegg med varmefolie under parketten, disse styres av to HeatIt termostater som sitter "back to back" i skilleveggen mellom rommene. Jeg har i lengre tid stusset over temperaturvisningen i displayet på disse, da det tilsynelatende er en korrelasjon mellom de to rommene, selv om de er fysisk adskilt med vegg. Etterhvert har jeg lagt merke til at vist temperatur på soverom 1 stiger kraftig når døren lukkes på soverom 2, og tilsvarende vist temperatur for soverom 2 synker kraftig når døren lukkes på dette rommet. I utgangspunktet mistenkte jeg at elektriker hadde koblet til feil tilførsel, altså varmekablene for rom 1 på termostaten i rom 2. Dette er nok teknisk mulig, da de som nevnt sitter back to back og rørene med ledninger kommer opp på samme sted. For å "forske" nærmere på dette har jeg montert en trådløs temperatursensor i soverom 1, og følger alle data med device history plugin. Se utdrag av logginger for soverom 2 i bildet under. Ca kl 11 den 21. November lukkes døra til soverom 1 (dørene står normalt åpne hele døgnet). Ganske umiddelbart begynner målt temperatur i termostat 2 (intern måling) å stige kraftig, men som man ser av den grønne grafen stiger ikke romtemperaturen i praksis. Tilsvarende observerte jeg at temperaturen i soverom 1 (med lukket dør) viste 16 C på displayet, selv om romtemperaturen føltes normal (rundt 20 C). Den eneste forklaringen jeg kan komme på er at det ved normale forhold er en del trekk gjennom termostatene slik at disse "luftes ut" og viser ganske reelle verdier. Det er mekanisk ventilasjon i begge rom, men kun tilførsel (avtrekk går under døra). Så når dør lukkes på rom 1 stiger trykket og det kan det se ut som det oppstår en luftgjennomstrømning gjennom termostatboksene fra soverom 1 til soverom 2, og at dette påvirker intern temperatur i de to termostatene på ulik måte. De gule feltene i grafen viser når varmekablene har pådrag. Dette er basert på styringssignalene i loggen til Homeseer. Termostaten har firmware 1.5 og har ikke en device som viser om varmen ligger inne eller ikke. Det som ikke vises så godt av grafen er at loggingene er hyppige av/på, så om dette er korrekt i forhold til modelleringen til termostaten er det vanskelig å vite. Det blir interessant å følge disse loggingene når jeg tester med en oppdatert termostat på firmware 1.92.
    1 poeng
  14. Kanskje vi burde gå sammen typ 1000 stk, bestille 100 pakker hver av disse: https://www.aliexpress.com/item/NEW-Retro-Charm-Beads-DIY-Jewelry-Charms-Beads-Fit-Pandoraa-Bracelet-Necklaces-Authentic-Beads-Jewelry-Making/32848379873.html?spm=2114.search0204.3.1.5233611c3QvObJ&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10065_10068_319_317_5734611_10696_453_10084_10924_454_10083_10618_10920_10921_10307_10922_537_536_10059_10884_10887_100031_321_322_10103_5734511,searchweb201603_51,ppcSwitch_0_ppcChannel&algo_expid=6d8b5438-dc31-4578-b293-93afe03bf528-0&algo_pvid=6d8b5438-dc31-4578-b293-93afe03bf528 når avgiften trer i kraft. Så får de heller sende det i retur når ingen henter pakkene
    1 poeng
  15. Problemet med 433MHz devicer at de er billige nok til du finner altmulig unyttige bruksområder......
    1 poeng
  16. Takker for icon og det å få met.no til weather card! Endret selv litt på det, og la til sensor fra yr for regn neste time, noe samboeren savna. Syns det var unødvendig å ha en egen sensor utenom for dette: Synes forøvrig custom kortet mini media player er fin, og sammen med custom button for å endre spilleliste som kjører på spotify:
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.