Gå til innhold
 • Bli medlem

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. des. 2018 i alle områder

 1. 4 poeng
 2. 3 poeng
 3. 2 poeng
  Jeg kjøpte en slik for å oppgradere termostatene mine. Nå er jeg ferdig med det og kan låne den ut. Meld din interesse i denne tråden. Den som låner betaler porto for å sende til nestemann på lista eller tilbake til meg til slutt når ingen flere er interessert. OBS Pinnene er fjærbelastede. Jeg knakk en av dem og har loddet den fast så den fjærer ikke lengre. Det er en av de ytterste så det går helt fint alikevel. Les om bruken her:
 4. 2 poeng
  Der har jeg en fordel, siden jeg nesten ikke reiser... Jobben min er på hjemmekontoret eller hytta. Men da er fruen som regel med. For meg er den store testen når fruen begynner å bruke det. Jeg har prøvd å leie henne ut som tester til Microsoft og andre firmaer, men de bare ler når jeg beskrivër henne nøkternt og sier "det der er ikke mulig". Men hun er bokstavelig talt et vandrende Bermudatriangel for stabilitet i alle systemer. Kan noe krasje, så skjer det garantert når hun bruker det!
 5. 2 poeng
  Fin og detaljert guide av @Fermate! Jeg syntes det var enklere å plukke ut det ytre kortet og så ta det med på "kontoret" og gjøre oppgraderingen der. Lett å trekke ut, men må være nøyaktig når man setter det tilbake, finnes 4 tynne pinner der som lett kan bøyes. Kortet får power fra USB, gjennom kabelen. (Man er uansett ikke helt inne på 220V.) .... Mine 5 Heatit oppgradert til v1.92 har nå fungerer som forventet et par-tre uker. Et par av gulv-sensorene var/er litt på "vidvanke", noe som forårsaket en feil på 4-5 grader. Noe som igjen forårsaket at den ene bare ville fyre mer og mer, den andre ville ikke fyre. Så hvis man ikke får forventet temperatur kan det være årsaken. For gulvsensor kan man endre på CAF, det kompenseres med opp til +-4 grader, gjelder da både display og innstilt temperatur.
 6. 2 poeng
  For Homeseer Hs3: RM Tasker(monitorering og styring ) - Sp2 og sp3, M1, RM2 pro,A1, RM+ og Bean mini. RMIR(ir og rf kontroll). -IR og RF. Til styring av rullegardiner , TV mm. De støtter de fleste Broadlink enhetene unntatt S1C(alarmsystem).
 7. 1 poeng
  Fin denne og, spesielt for oss eplenektere:
 8. 1 poeng
  Dersom dere ønsker å låne noe eller har noe å låne ut kan dere poste her. Er det mange som ønsker å låne kan jo tingene sendes direkte til nestemann på lista og at en oppdaterer her når en har sendt den fra seg. Dyrere ting kan det være greit å sende med sporing. Da kan en poste sporings nummeret her for å dokumentere at en HAR sendt den fra seg. Det enkleste er jo at alle betaler for frakten FRA seg, men da blir jo problemet førstemann OBS hjemmeautomasjon.no har ingen ansvar for ting som blir skadet eller ikke kommer til rette ved utlån. Vi stoler imidlertid på den gode (norske) community ånden
 9. 1 poeng
  En ny milepæl ble oppnådd i går. Vi skulle plassere ett stort skap i spisestuen og på den beste plasseringen var det en fysisk lysbryter (med en Dimmer 2 bak). Fruen i huset visste faktisk ikke hvilket lys den lysbryteren styrte så skapet kunne trygt stå forran 🤣 Bryteren styrer lyset over spisebordet, som også styres automatisk av en bevegelsesensor med den mest avanserte regelen jeg har (20% dim som standard, med mye bevegelse innenfor ett gitt tidsintervall dimmes lyset opp til 80%)
 10. 1 poeng
  Da har jeg startet utlån: https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/forum/95-utlån/
 11. 1 poeng
  Z-TRM2fx har ikke internføler men er et ferdig sertifisert produkt. Z-TRM2 har internføler som fungerer veldig dårlig og er ikke sertifisert/beta. Ble trukket fra markedet. Så videre støtte for den er tvilsomt. Man kan sende de inn å få byttet i fx. Z-TRM2fx har forsatt gulvføler, mulighet for ekstern og effektregulator som kan styres manuelt eller settes fra systemet man bruker. Så dekker de fleste behovene. Internføler er for unøyaktig siden det blir varme fra termostat når de står på så krever gode algoritmer for å vise riktig, sjeldent optimal plassering, påvirkes lett av feks åpen dør eller vindu. Stort sett bare ulemper sammenlignet med de andre valgene man har.
 12. 1 poeng
  Regner med de mener den nye utgaven med intern sensor? For Z-TRM2fx er ikke noe problem å få tak i. Har prøvd noen andre termostater med intern føler og selv om de er bedre er det stort sett alt for dårlig uansett. Så like greit å bare kjøpe fx og bruke ekstern føler eller bare styre de mye smartere selv ved å endre effekten fra hjemmeautomasjonssystemet man bruker basert på sensorer man har fra før. De fleste har jo gulvføler. Har man ikke det er ikke internføler veien å gå uansett er min erfaring. Skal man styre varmen i gulvet/rommet på en bra måte.
 13. 1 poeng
  Nye Z-Wave Plus S2 og ZigBee 3.0 produkter:
 14. 1 poeng
  Det er vel bare Zigbee Light Link støtte i Philips Hue Bridge, mens Elko bruker Zigbee HA.
 15. 1 poeng
 16. 1 poeng
  Jeg meldte meg på som betatester for Telenor sitt IoT-prosjekt for en stund siden. I forrige uke fikk jeg tilsendt utstyret som var en LoPy med en MPU-95/65 sensor (gyro, aksellerasjon og kompass). LoPy kjører MicroPython så de som er dreven på Python vil føle seg som hjemme. Telenor baserer seg på LoRa som kort forklart er ett nettverk med ekstrem lang rekkevidde på bekostning av lave hastigheter, noe som gjør det perfekt til å sende sensordata etc. Telenor har satt opp noen antenner rundt om kring i de største byene. Jeg fikk ikke dekning hjemme, men på jobb som er litt mer sentralt i min by (Tromsø). Jeg hadde en BME280-sensor liggende som jeg bruker fordi jeg ser mer nytte i den enn i gyro-sensoren for mitt bruk. Etter litt koding og konfigurering har jeg dermed noen sensordata i Telenor sitt GUI. Veien videre er og integrere dette med openHAB via MQTT siden Telenor allerede har laget ett brukbart API til deres løsning.
 17. 0 poeng
  Jeg bestilte Z-TRM2 hos Elektroimportøren da de hadde dem for salg til under en tusenlapp pr. stykke. De har vært i "restordre" siden, og så dukket alle problemene opp med denne (som bl.a. resulterte i Z-TRM2fx). Siste oppdatering fra HeatIt er nå: Nå er ikke HeatIt kjent for å være kjappe på leveransene sine, men dette var skuffende.
×