Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

  1. Moskus

    Moskus

    Administrator


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      16 801


  2. ZoRaC

    ZoRaC

    Crew


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      5 744


  3. Johs.

    Johs.

    Medlemmer


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      140


  4. fiLLLip

    fiLLLip

    Medlemmer


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      167


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. aug. 2019 i alle områder

  1. Noen som har erfaring med Ecowitt værstasjoner? Det skal visstnok være rebrand av Fine Offset og samme som Ambient sine (de selges i US og bruker 915 MHz, mens Ecowitt sine går på 433 MHz og dermed kan brukes i Norge). F.eks denne: http://www.ecowitt.com/weather_station/107.html Kan trolig motta data via RFXCOM, men hvis ikke så er det slik at den USB-gatewayen kan settes til å sende data til valgfri URL, slik at man ganske enkelt kan få data via den inn i valgfri smarthusløsning. Denne modellen måler lux, regn, vind, temp, fukt og trykk. Man kan også utvide med målere for jordfukt, PM2.5-partikler og en del annet (kobles mot samme USB-gw). Man kan også kjøpe dem med en skjerm som viser data, om man ønsker. Frakt ser ut til å være 20-68 USD (38 USD tillegg for «remote areas»). I tillegg kommer toll/MVA. Mange savner jo en utendørs lux-måler, kanskje dette er løsningen?
    1 poeng
  2. Det er veldig enkelt, ja. https://www.mwiede.de/windows-php-webserver/ Sjekk at den bruker WS View appen i såfall.
    1 poeng
  3. Ja, OUT er det som faktisk vil styre noe. Inputen er nesten uinteressant.
    1 poeng
  4. Det må du bestemme selv. Jeg er ikke enig i at det er den beste løsningen, jeg har gjort det før og går ikke tilbake. Folk er forskjellige. Hvis du er flink til å sette opp scenarioer så kan dette fungere helt fint hvis du ønsker det. Mine poster er basert på de valg jeg har gjort selv og de input jeg har fått av dem som velger motsatt. Foreløpig står jeg godt for det jeg sier.
    1 poeng
  5. Smart implant'en skal kobles "mellom" bryter og motor. Dvs. din eksisterende bryter skal kobles på inngangen på implant'en, og utgangen kobles til motoren. Implant'en vil da "overta" jobben med å koble sammen ledningene fra motoren for å starte/stoppe den, mens bryteren kun blir en "trigger" som implant'en benytter for å starte/stoppe motoren (om det gir mening). Alternativt så kan du beholde bryteren koblet direkte til motoren slik den er i dag og bare koble utgangen fra implant'en i parallell inn på motoren. Jeg kjenner ikke implanten i detalj, men jeg går utifra at du da mister noe funksjonalitet/indikering da implant'en ikke vil kjenne til at du har åpnet/lukket porten med bryteren.
    1 poeng
  6. Jeg renoverte for et års tid siden, og valgte da DALI spotter. Angrer ikke ett sekund på muligheten for å kunne dimme enkeltspotter. Senest nå endra jeg soneoppsettet på ene soverommet vi hadde inn stellebord på, og skrudde helt ned spotten som var rett over for å unngå å blende arvingen helt. Personlig hadde jeg valgt philips hue, også fordi du kan ha varmt lys på full styrke, og ikke er begrensa til å følge dimmekurva for å få ønsket fargetemp. Nå kjører jeg helt ordinær dimbare 2700k spotter, og har forsåvidt ikke noe problem med det heller. Men om endring av fargetemp er ønskelig, hadde jeg villet styre dette selv [emoji4] Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
    1 poeng
  7. Dette er nå fikset i Mono 6.0.0! https://forums.homeseer.com/forum/homeseer-products-services/system-software-controllers/1261742-linux-mono-and-aspx-page-compilation?p=1316430#post1316430 For de med eldre Mono og som ikke kan oppdatere, så finnes en workaround/patch i innlegg nr 3 i den posten.
    1 poeng
  8. Jeg prøver å forberede meg til Ikea kommer med sine lenge etterlengtede rullegardiner, og fant ut det var på tide å ta en kikk på ZigBee - Conbee II / deConz / JowiHue. Alt ble installert på en Ubuntu 18 maskin (samme som kjører HS3) og integrasjon mot HS3 gikk jo greit. Noe trøblete å få DeConz til å starte automatisk - da jeg fulgte instruksjonene så hang den bare opp maskinen under boot, og det er jo ikke gunstig... Inntil jeg får sjekket ut hva som forårsaker dette så ble løsningen å bare legge startup av deConz inn i crontab, og starte den 30 sek etter reboot. Ser ut til å funke ? Samtidig kjøpte jeg en av disse Xiaomi / Aqarq temp/humid sensorene for å ha noe å teste med. Og disse er jo helt geniale!!! ? Så nå har jeg også bestilt 12-13 av disse fra Kina. Jeg finner de til under hundrelappen, så når jeg bestiller 3 stykker fra flere forskjellige selgere så blir de usannsynlig billig ? Nå skal alle disse store stygge 433 MHz sensorene byttes ut, og de skal heller plasseres i verksted og kjeller og slike plasser hvor utseendet ikke spiller noen rolle.
    1 poeng
  9. Det er ikke det at jeg misliker Philips Hue. I noen sammenhenger er Hue-pærer det riktige valget. Men ikke når man bygger nytt eller renoverer og dermed har mulighet til å gjøre det bedre enn det. 1. Det blir høyst sannsynlig dyrere for hver pære må være smart istedenfor kun dimmeren/bryteren. 2. Man betaler for funksjonalitet som man erfaringsmessig er i kategorien "kult å ha, men har lite reell bruk". 3. En smart lyspære hvor noen skrur av strømmen er en dum lyspære. (Riktignok et problem som kan løses med en pulsfjær eller tape-bit, men likevel...) 4. Mange Hue-pærer burde i teorien gi et godt stabilt mesh-nettverk, men jeg leser at det er en del som har problemer med typisk 1 eller to pærer i en himling med 10 spotter. Det er visstnok ganske så irriterende. Når det er sagt så leser jeg jo også om folk som av og til sliter med enkelte Z-wave-noder også, men det er et problem jeg ikke kjenner meg igjen i. Ja, og det er slik man forventer at det skal bli. Alt skal få sitt eget mood og verden blir automatisk mer pent farget. Men jeg erfarer to ting: 1. Det er sjeldent (eller snarere aldri) jeg har sittet i et rom og tenkt: "Joda, nå er lyset nesten helt perfekt, det burde bare ha en liten touch av litt mer grønt". 2. Det er faktisk forholdsvis vanskelig å finne gode farger uten at det ser ut som en nattklubb på 80-tallet. Det blir fort veldig kunstig og glorete. Bare se på et par reklamebilder fra Hue:
    1 poeng
  10. Har flere Mi Flora plant sensorer, som jo fungerer via blåtann til en app på mobilen. Benyttet en ESP32 som jo har wifi og blåtann, for å få data fra sensorene. ESP32 var nytt for meg, men jeg brukte ESPHOME som hadde et ferdig script. Se: https://esphome.io/components/sensor/xiaomi_miflora.html Og så mscMQTT i homeseer.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.