Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

patsta

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av patsta

  1. Nei det er neste på agendaen. Må rett og slett endre settpunkter på CI60 og lete etter hvilket telegram det påvirker. Har ikke begynt å se på det enda. Tilgang på et CI600 hadde gjort det mye enklere. Da kunne jeg satt et eksakt settpunkt og søkt etter verdien . Jeg har stort sett bare litt tid i helgene. Har du lyst til å lete så tar jeg mer enn gjerne i mot hjelp på Git 😊
  2. Har lagt ut flow for å hente data med Node-Red her: https://github.com/patstave/Node-FlexitCS60-RS485 Man kan bruke en standard USB-RS485-kabel eller for eksempel Elfin EW11 RS485-WiFi (sistnevnte fungerer helt topp!). Flowen er foreløpig en "working beta", mangler noen datapunkter og har ikke lagt inn skriving av settpunkter.
  3. Her er anlegget integrert inn i Home Assistant. Alt dette uten bruk av modbus-adapter, kun RS485-kabel til et par hundrelapper. Det er fortsatt en del datapunkter som jeg trenger å finne ut av. Det er blant annet telleverk for filterbytte etc som bør være greit å finne ut av. Noen datapunkter er opsjoner som for eksempel vannbatteri (jeg har ikke vannbatteri). Er det noen som har et "avansert" panel, altså CI600 som de kunne lånt bort en ukes tid? Jeg betaler gjerne fraktkostnader og litt for leie. Det hadde gjort jobben min med å "reverse engineere" alle datapunktene betraktelig lettere.
  4. Nå er jeg så vidt i gang med å prøve å finne ut hva datapunktene er for noe. Fått inn noen få: Alt dette uten noen CI66. Kun rett inn på en Rpi med RS485 USB-adapter (HassOS).
  5. I dag forsket jeg på hvordan man kan integrere mitt Flexit Uni2 med CU60 styreenhet og CI60 panel - uten å måtte gå til innkjøp av CI66 modbus-adapter. Jeg kan komme med følgende opplysninger: Protokollen mellom styreenhet og panel / mellom styreenhet og adapter er RS485, men IKKE modbus. Dette er en proprietær protokoll. Baud er 115,2 Kbaud 8N1 (LSB) Styreenhet sender to forskjellige telegram syklisk: Et kort telegram hvor pakkene alltid starter med 2 - 1: Og et langt telegram hvor pakkene alltid starter på 0 - 16: Feltet markert med rødt har jeg bekreftet er viftehastighet (0 = av, 1 = lav fart, 2 = middels fart, 3 = full fart). Egentlig er det bare å gjennomgå alle feltene og finne ut hva de representerer. Det virker som om prinsippene er like https://github.com/Vongraven/Flexit-SL4R-master (som ble nevnt over). Men protokollen er ikke lik. Jeg tror det bør være en relativ grei jobb å tilpasse det. Jeg har bestilt en Elfin EW11A (https://www.aliexpress.com/item/4001152539658.html) og tenker å gjøre et forsøk med denne. Vil tro den gjør susen. Tenker å sende rådata rett fra EW11 over TCP socket og parse dem eksternt i Node-Red. Det å sende verdier til styreenheten kan nok være mer utfordrende med denne metoden. Jeg er usikker på hvordan flytkontrollen egentlig er lagt opp. Men det får bli neste problem. Hardwareoppsett: Eksempel på korte type telegram og lang type telegram: Serial buffer.csv
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.