Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Watty

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Watty sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Dere har begge to helt rett i at det er ingen garanti at det er en annen kildekode som kjører på Watty, men jeg har "dessverre" ingen måte å komme rundt det faktum at en nettleser logger alle nettverkskall. Som skrevet over, kan dette sjekkes i nettverksfanen i en hver nettleser Takk! Jeg har tenkt tanken, men da får jeg det problemet dere snakker om. Da må jeg sannsynligvis lagre både Tibber og Shelly tokenet i en database. Ja, jeg kan kryptere de, men dette er rent sikkerhetsmessig egentlig ikke godt nok. Skal ikke se bort i fra at det kommer en løsning for det etter hvert likevel. Får se hva jeg får tid til på kveldingene
  2. Hvordan er det rimelig spesielt å påstå? Du kan jo bare lese kildekoden eller inspisere nettverskfanen i nettleseren din, så finner du ut av det. Det er helt fair. Dette er nok et litt mer lavthengende produkt for folk som ikke her lyst drifte sitt helt egne automasjonssystem.
  3. Kallene går direkte mot Tibber og Shelly, så nei, du oppgir ikke noe til meg. Koden ligger åpent på Github, så dette kan du sjekke selv.
  4. Shelly Plug er godkjent opptil 3500 watt (16 amp). Har ikke sett varmtvannstanken trekke mer enn 2000 watt foreløpig, så er ikke så veldig urolig. Jeg er ikke elektriker, så ikke ta meg på ordet altså Jeg har i hovedsak brukt den pga. deres API. Det er ikke mange av disse smart-dings produsentene som har såpass åpne APIer. EDIT: Shelly har også sensorer man kan koble rett på en krets også. Ser for meg en elektriker nok hadde anbefalt dette over en plugg. Disse ville fint funket mot Watty og.
  5. Hei! Vet ikke hvor dette helt passer i dette forumet, men prøver her. Jeg har i det siste jobbet med et hobbyprosjekt for å kalkulere hva varmtvannstanken koster meg i måneden. Jeg har egentlig gjort dette for min egen del, men tenkte kanskje noen andre kunne ha nytte av det også. Derfor har jeg laget Watty. Hva er Watty? Det er en applikasjon som trenger to ting: at du eier en Shelly enhet (f.eks. en Shelly Plug), og at du er kunde hos Tibber. Ved å bruke Shelly og Tibber sine APIer, kalkulerer Watty ut hva en målt enhet koster i måneden. Dette ser slik ut: Som dere ser i GIFen, viser Watty et par ting: - Hva den målte enheten har kostet deg. - Hvor mye strøm enheten har brukt i kilotwatt-timer. - Mulighet for å kalkulere inn strømstøtten. Vær obs på at prisen ikke inkluderer nettleie. Dette må man dessverre fortsatt kalkulere inn selv. Strømstøtte-kalkulasjonen er basert på dagens rate: 90% over 87,5 øre (inkludert moms). Dvs. den er korrekt tilbake til september. Før dette var strømstøtten på 80%, men dette har jeg ikke giddet å ta hensyn til... Koden ligger åpent på Github. Det er helt sikkert noen bugs i nåværende tilstand, så opprett gjerne en issue eller pull request hvis du finner noe Kommenter gjerne her hvis du finner andre typer feil. Jeg garanterer f.eks. ikke for at matten min er korrekt 😁 Github repoet over inneholder også litt info om hvordan man får tak i Shelly og Tibber sine token. Jeg har også planer om å få inn priser basert på Nord pool i stedet for at man er bundet til Tibber. Nord pool er ikke så grei med tilgang til APIet sitt, så må finne på noe lurt her. Ha en fin dag
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.