Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

cpu22

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

cpu22 vant dagen sist 29. mars 2018

cpu22 hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    openHAB

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

cpu22 sine prestasjoner

Portåpner

Portåpner (7/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

21

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg ser at dette er en gammel tråd, men jeg lurer på hvilke vanntette reléer du har funnet, og om løsningen fungerte over tid? Jeg ser på muligheten å endre klippeområde dersom det er parkerte biler og lingnende hindringer på området.
  2. Ja, det er mulig jeg kan spare et relé eller to. Guide-kabelen min går videre tvers gjennom "P-området" også. Det står selvfølgelig ingen ting i bruksanvisningen om dette, så det er interessant det du skriver. Jeg må vel prøve meg fram, men problemstillingen ser ut til å være akkurat det samme som ditt tilfelle.
  3. Bra tips. Et slikt relé vil også huske siste posisjon såvidt jeg skjønner. Jeg tror ikke det trengs noen komponenter ved reléene, hvis styresignalene lages et sentralt sted.
  4. Jo, egentlig. Kanskje det blir løsningen. Jeg hadde foretrukket å ikke bruke effekt på å holde reléet i den ene posisjonen. Men det er jo ikke mye effekt det er snakk om (tenker høyt). Enheten som styrer reléene kan huske hvilken posisjon den hadde før et evt. strømbrudd.
  5. Jeg parkerer på gresset det robotklipperen skal klippe. Så jeg har tenkt å grave ned 3 brytere (SPDT) som endrer på grensewiren (og guidewiren) som bestemmer hvor klipperen skal kjøre. Når bilen er parkert, switcher jeg om bryterne slik at robotklipperen ikke kommer inn på området og kjører seg fast under bilen. Bryterne må få power fra en wire som også graves ned, og de bør huske sin siste posisjon etter et strømbrudd. Styringen kan være via kabel, wi-fi eller annet. Er det noen som har idéer til hvilken bryter jeg kan bruke til dette?
  6. Med MBUS til USB kan du ta dataene inn på en PC eller Rarpberry Pi, hvis du ikke har tenkt å bygge noe som helst selv. Det gjorde jeg til å begynne med, for å undersøke datastrømmen fra Kamstrup og Aidon målerne. Jeg lagde noen enkle C-programmer for å dekode dataene. For å komme videre da, må du enten snekre noen programmer selv, eller prøve å tilbasse AmsToMqttBridge til PC/RPi. Så litt jobb må du regne med.
  7. Jeg har brukt HW som er beskrevet lengre opp i tråden: https://github.com/gskjold/AmsToMqttBridge/tree/master/hardware/v1 Der er både skjema og alt som trengs. Dette kortet kopler sammen ESP8266 med usb og TSS721 på en ryddig måte.
  8. Takk for tips, både @StenO og @gskjold. Jeg overså den blå linja nederst, og byggingen går fint nå. Jeg oppdaget også at det ligger ferdigkompilerte versjoner også på github. Vurderer å teste den hvis jeg ikke får opplasting av .bin fil fra VSC til å virke. Lurte forresten på output fra byggingen: Environment Status Duration ------------- -------- ------------ hw1esp12e IGNORED esp12e IGNORED d1mini IGNORED esp32 IGNORED lolind32 IGNORED featheresp32 IGNORED dev SUCCESS 00:00:53.810 Jeg hadde forventet bygging av "hw1esp12e", som er ESP-kortet beskrevet tidligere i denne tråden (eller tar jeg feil?). I stedet ble "dev" bygd. Hva er "dev"? Jeg endret [platformio] i platformio-user.ini til default_envs = hw1esp12edefault_envs = hw1esp12e og fikk da denne outputen: Environment Status Duration ------------- -------- ------------ hw1esp12e SUCCESS 00:00:55.504 esp12e IGNORED d1mini IGNORED esp32 IGNORED lolind32 IGNORED featheresp32 IGNORED dev IGNORED Det ser riktig ut for meg, så jeg prøver å laste filen ".pio/build/hw1esp12e/firmware.bin"
  9. Hittil har jeg brukt Arduino IDE for å laste opp mine egne programmer til kortet (esp8266), men jeg ser at AmsToMqttBridge bruker Visual Studio Code (VSC) for å lage binær kode. Så jeg har lastet ned VSC og installert PlatformIO plugin og hentet koden fra gskjold/AmsToMqttBridge. Det ser bra ut så langt, jeg har også kopiert platformio-user.ini-example siden jeg har det opprinnelige kortet fra roarfred. Siden jeg ikke har brukt VSC før, så har jeg litt trøbbel med å finne ut hvordan man gjør "ting". Jeg finner "Run" kommando, men ingen "bygge" kommando for å lage binær-filer. Hvordan gjør dere det fra VSC? Laster dere direkte til kortet, eller flasher dere en binær-fil, som lages av VSC? Det hadde vært fint med en kokebok fra noen som har gjort dette før.
  10. Det har vært flere forker av roarfred sin opprinnelige AmsToMqttBridge i denne tråden. Hvilken programvare er det folket bruker nå? Hva anbefales å bruke hvis jeg skal oppdatere mitt HAN ESP8266 kort.
  11. Jeg har også en Kamstrup-måler. Times-meldingene kommer xx:xx:05, som de alltid har gjort.
  12. Hvis målet er å se MQTT-meldinger uten å mekke et system selv, kan du bruke en MQTT broker på "nettet", f. eks. https://test.mosquitto.org/ Så kan du abonnere på meldinger derfra vha. telefonen, Det finnes et utall MQTT klienter der ute. Jeg har brukt denne: https://apps.apple.com/us/app/mqttool/id1085976398
  13. Det er en av de første som ble lagd i denne tråden fra "roarfred", HAN til MQTT interface med ESP8266.
  14. Jeg har masse strøm i sikringsskapet, så jeg satte inn et 5V power supply som passer DIN-skinne. Fordelene er: Du slipper å tenke ut lure måter å hente power fra M-bussen på Det er bare en kort power-ledning til HAN-interfacet, som likevel er plassert i sikringsboksen. Ut fra HAN-interfacet er det WiFi, så ingen eksterne ledninger. Koster riktignok over 100-lappen, men du slipper en del annet styr. Power supplyet er til venstre på bildet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.