Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

eehgil

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

eehgil sine prestasjoner

Fjernstyrer

Fjernstyrer (3/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tusen takk for svar og innspill. Da har jeg litt å begynne å lese på. En slik: Elektronisk differansetermostat, ETD 1226 (micromatic.no) hadde kanskje også gjort mye av jobben?
  2. Artig forum! Jeg har ingen erfaring med hjemmeautomasjon, men har grunnleggende forståelse for generell elektro og automasjon (er maskinist på båt). Spørsmål: Noen som har tips til enten helt ferdige produkter, eller en måte å lage til, en styring som starter en vifte basert på differensialtemperatur mellom to temperaturfølere? Det perfekte hadde vært en "dings" med inngang for to analoge temperaturfølere, og ferdig med utgang som kan forsyne en vifte direkte. Gjerne med mulighet til å stille viftehastighet. Mulighet for å lese av hvilke temperaturer følere måler hadde også vært fint. Men jeg kan også være åpen for å bygge noe med en ekstern kontaktor for å forsyne selve viften(e). Budsjettet er absolutt begrenset. Bakgrunn: Jeg har nettopp bygd en isolert hobbygarasje i plasstøpt betong. Ca 1/3 er under bakkenivå. Ca 100m2, ca 3,6m takhøyde. Den er isolert på utsiden av betongen. Som jeg egentlig viste, men som jeg nå ettertrykkelig har fått bekreftet, så har all denne betongen på innsiden av isolasjonen en enorm evne til å magasinere temperatur - i både positiv og negativ forstand. Jeg fikk f. eks montert porter etter en lengre kuldeperiode, hvor det etterpå slo om til mildvær. Tror det gikk en uke før jeg faktisk hadde plussgrader inne i garasjen. Planen er å montere en LL-varmepumpe for å holde en jevn temperatur i bygget, men med tanke på den siste tids strømpriser og en erkjennelse av at dette bygget sannsynligvis en veldig stor del av tiden vil stå ubrukt, så vurderer jeg andre alternativer evnt. tillegg til denne varmepumpen. Tanken var om jeg får til en styring som starter en vifte (evnt. flere vifter) som suger uteluft inn dersom f. eks utetemperatur er 2 grader høyere enn temperaturen inne i garasjen (og gjerne holder viften gående f. eks to timer etter at temperaturdifferansen er utjevnet) - så vil jeg da kunne utnytte varme tider på døgnet / varme dager til å varme opp garasjen. Litt på siden av hovedspørsmålet: Fuktkontroll. Er det noen som har god greie på fukt/kondensproblematikk? En av utfordringene jeg ser er at, spesielt om sommeren, jeg ofte kan risikere at utetemperaturen stiger raskt og blir (mye) høyere enn temperaturen inne i garasjen. Når da varmere uteluft kommer inn i garasjen kan jeg få kondenseringsproblematikk på flater som har lavere temperatur enn uteluften? Er det noen tommelfingerregler her? I mitt hode høres det viktigst ut at innetemperatur er noen få grader varmere enn utetemperatur? Dvs. at når det er skikkelig kaldt om vinteren kan man ha det kaldt også inne, uten noen fare. Mens om sommeren må man ha det varmere. Men jeg har hørt noen si at man bør ha over 15 grader (?) inne for å unngå kondens? På forhånd tusen takk for svar og innspill.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.