Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

cat0

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

cat0 sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Ett år inn
  • Reagerer godt
  • Samarbeidspartner
  • En måned senere
  • Uke én ferdig

Nylige merker

6

Nettsamfunnsomdømme

  1. Nå har jeg en miks, men de andre i huset er ikke helt fornøyd fordi de mener det er så vanskelig å finne ting. Det er f.eks ikke opplagt at lys på stue og kjøkken er en knapp som viser en undermeny. Så jeg bygger en ny, etter hvilken etasje ting er i. Problemet er at noen etasjer har for mange rom, så det blir da raskt uoversiktlig. Løsningen er å dele opp i de rommene som hører naturlig sammen. Eks. fra Stue og kjøkken. Det meste går automatisk her også, men greit å slå av/på lys ved spesielle anledninger.
  2. Flashet de også til zigbee sånn at jeg kan bruke eps32'ene mine til noe annet enn kun å være bt proxy. Synes dog ikke at varigheten er på et år, men syns heller ikke at det påvirket batteritiden.
  3. Namron-termostatene i mitt hus er alle montert på utsiden av det rommet de styrer, og jeg hadde en masse problemer med gulvsensorene. Derfor gikk jeg for denne løsningen. Jeg ville ikke brukt denne metoden på en hytte f.eks. Når det er sagt så har jeg ekstra termometer (LYWSD03MMC som spiser batteri) i de samme rommene som også melder inn til Home Assistant, men er ikke koblet på styringa. Home Assistant sier i fra om det blir for varmt eller kaldt, og om Home Assistant ikke fungerer så sier sjefen i huset ifra før jeg merker noe.
  4. Overstyrer lokal thermostat, ja.
  5. Jeg bruker generic_thermostat for styring av Namron varme* med ekstern temperatursensor. Et eksempel på oppsett: I configuration.yaml: climate: - platform: generic_thermostat name: Bad - Thermostat unique_id: bad_thermostat heater: switch.bad_1etg_avpa target_sensor: sensor.termometer_4_temperature_3 # <-- Ekstern temperaturføler min_temp: 15 max_temp: 23 target_temp: 20 min_cycle_duration: minutes: 5 away_temp: 16 precision: 0.5 initial_hvac_mode: "heat" switch: - platform: template switches: bad_1etg_avpa: value_template: "{{ is_state_attr('climate.namron_baderom_1_eth_thermostat', 'hvac_action', 'heating') }}" friendly_name: "Bad - Varmekabel Av/På" unique_id: bad_thermostat_avpa turn_on: - service: climate.set_temperature target: entity_id: climate.namron_baderom_1_eth_thermostat data: temperature: "{{ state_attr('climate.namron_baderom_1_eth_thermostat', 'temperature') | float + 3.5 }}" target_temp_high: "{{ state_attr('climate.namron_baderom_1_eth_thermostat', 'temperature') | float + 3.5}}" target_temp_low: "{{ state_attr('climate.namron_baderom_1_eth_thermostat', 'temperature') | float + 3.5}}" hvac_mode: heat turn_off: - service: climate.set_temperature target: entity_id: climate.namron_baderom_1_eth_thermostat data: temperature: 15 target_temp_high: 15 target_temp_low: 15 hvac_mode: heat Merk: - Jeg har satt på +3,5 grader, det trenger du trolig ikke - Jeg slår ikke termostaten av, men setter den til 15 grader
  6. Du velger mellom disse (gulv) sensortype: Verdi=1 : NTC 10K/25 (standard) Verdi=2 : NTC 15K/25 Verdi=5 : NTC 12K/25 Verdi=4 : NTC 100K/25 Verdi=3 : NTC 50K/2 Jeg styrer min med ekstern zigbee-sensor og Home Assistant. Sensoren som er der skal ikke være støpt fast i gulvet, men ligge i et rør i støpen.
  7. Ja, du vil få data fra han-porten uavhengig av hvilket abbonement du har.
  8. Kan vi som har Elvia som nettselskap få det enda litt mer automagisk ved at "dag" og "natt" hentes fra Elvia integrasjonen på noe vis?
  9. Bosch har i hvertfall sin Assist. Jeg syns den funker bra her hjemme hos meg. Jeg bruker Home Connect integrasjonen i Home Assistant.
  10. Du trenger bare å angi zha: zigpy_config: ota: otau_directory: /config/zigbee_ota_updates også legger du .ota-fila i /config/zigbee_ota_updates (som hos meg tilsvarer /root/config/zigbee_ota_updates når jeg bruker SSH/scp for å kopiere filer til HA)..
  11. Firmware oppdatering av Namron Zigbee termostatene (4512737) fungerer fint i ZHA. Legg .ota fila som du laster ned fra Elektroimportøren eller https://github.com/Koenkk/zigbee-OTA/tree/master/images/Namron i mappen du angir i otau_directory. ZHA vil etterhvert oppdatere FW. Du kan også trigge en oppdatering med f.eks https://github.com/mdeweerd/zha-toolkit
  12. Altea Tilt WarmDim Downlight 8W
  13. Coral reduserer CPU bruken betraktelig, men med en-to kamera og en nogen lunde moderne CPU er det ikke et krav.
  14. Et tips for de som kjører Home Assistant er å legge til Frigate sin add-on. Da kan man så bruke Frigate Hass card til å vise hva du måtte ville i dashboardet og automasjon (blueprint, eller se Frigate sin dokumentasjon) for notifikasjon av bevegelse/person/bil/katt/sykkel eller vedtyver fra Home Assistant til dine enheter.
  15. For ca. 5 år siden var det en post om en brann i en Namron LED dimmer. Jeg var ikke så bekymret, men nå har det skjedd hos meg i en Namrom 8W LED driver. Sikringen gikk heldigvis, men lot seg slå på igjen - da uten at lyset slo seg på. Dette trolig fordi brannen også tok med seg en Namron dimmer (zigbee) i døden(?).
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.